Copy

Beste e-nieuwsvrienden,

in Regio Midden zijn de basisscholen al dicht, maar in Noord moeten de kinderen nog even geduld hebben voor het zomervakantie is.

Zomervakantie… Vandaag sprak ik met een Meerkidsmedewerkster die druk bezig was met de voorbereidingen van de zomerprogramma’s. Wat zomervakantie? Meerkids gaat gewoon door. Natuurlijk wist ik dat. Maar op de een of andere manier raakte het me en realiseerde ik me hoe bijzonder het is.

Datzelfde gevoel had ik ook zaterdagavond toen ik even een kijkje nam bij  de afscheidsBBQ van Groep 7, de Meerkidsgroep die na de zomer naar X-pact gaat. Een praatje met de kinderen en de Meerkidsleiding doet je stilstaan bij hoe bijzonder het is om als kerk jaar in jaar uit met hen te mogen optrekken, juist ook bij de overgang naar een nieuwe levensfase.

Een nieuwe levensfase… Later deze week trouwen Jip van Groenigen en Tamara Ooft. Jip groeide op in De Meerkerk. Kleintjes worden groot. Wat moet het mooi zijn voor de leiding van Meerkids en X-pact om Jip vrijdagavond zijn ja-woord te horen geven voor Gods aangezicht temidden van de gemeente.*

En zo mogen we samen kerk zijn. Een generatie-kerk, zoals opvoedkundige Bert Reinds het ons eens voorhield.

Aanstaande zondag** mogen we op een speciale manier proeven dat we zo’n generatie-kerk zijn. Want zondag zijn alle X-Pacters bij ons in de kerkzaal. Laten we hen het gevoel geven dat ze meer dan welkom zijn. 

Orlando Bottenbley, onze gastprediker, heeft een boodschap die hen en ons zal aanspreken en waar we samen nog lang over zullen kunnen doorpraten.

Samen een generatie-kerk.

Ook in de zomer…

Juist in de zomer!

Wat een voorrecht!

 
Wigle

 

* Wil je er bij zijn, de dienst in De Meerkerk begint om 19.00 uur.
              

** Aanstaande zondag is de laatste keer voor de zomerperiode dat we twee zondagochtenddiensten hebben (9 en 11 uur). Zondag 23 juli tot en met zondag 20 augustus is er één dienst die om 10 uur begint.

 

Copyright © 2017 De Meerkerk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp