Copy

Beste e-nieuwsvrienden,

wat mogen we met grote dankbaarheid terugkijken op Kerst in De Meerkerk.

Vanmorgen was ik even bij het team dat onder leiding van onze beheerder Hans bezig was om alles op te ruimen en klaar te maken voor de diensten van aanstaande zondag. 

Wat trof ik een enthousiasme en dankbaarheid aan. Wat opvalt in de reacties is hoe ieder spreekt over de rust waarmee alles verlopen is. Dat heeft veel te maken met de mogelijkheid van het reserveren van toegangskaarten. We deden dat deze Kerst voor het eerst en het bleek goed te werken. Dank aan onze office manager John en zijn team voor de manier waarop zij dit uitgerold hebben.

Waar we op gehoopt hadden is uitgekomen. Naast de rust zagen we een mooie spreiding van bezoekers over alle diensten en hebben we - zoals zo vaak in voorgaande jaren gebeurde - niemand hoeven teleurstellen: er was voor iedereen plaats in de herberg! 

Inclusief Seniorenkerst en Kinderkerst mochten we dit jaar 3775 mensen ontvangen. Wat een voorrecht!

Intussen krijgen we ook mooie reacties van Meerkerkers per mail. Ik noem er een paar.

“Bedankt voor de mooie diensten. Twee keer geweest: vanavond met iemand die al vanaf haar twaalfde niet meer in de kerk komt. Heel gaaf!”

Iemand die voor haar werk in Zuid Amerika was mailde: “Livestream beluisterd. Heel goed, luid en duidelijk. Geen storing. En dat helemaal in Brazilië!”

Eén van de vele vrijwiligers: “Lieve allemaal met een enorm dankbaar hart rijd ik naar huis. Dankbaar voor al de mooie diensten met zoveel mensen die de boodschap hoorden over onze Redder. Dankbaar voor jullie allemaal; wat was het fijn om met jullie samen te mogen dienen.”

Van het welkom team: “Er zijn zelfs mensen die een volgende dienst nog een keer willen komen omdat ze het zo mooi vonden.”

“Het was voor mij een bijzondere Kerstdienst, om 7 uur gisteren. Al 30 jaar woon ik naast dezelfde buurvrouw, die ook mijn vriendin is, en al jaren vraag ik haar mee naar de Kerstnachtdienst. Dit jaar ging zij voor het eerst mee. Heel bijzonder om naast haar te zitten in de kerk. Na afloop schreef zij: ‘Lieve vriendin, het was een hele mooie avond. Complimenten voor het gehele team van De Meerkerk die in deze tijd zorgt voor saamhorigheid in het Leven en met elkaar. Dank voor alle jaren dat je me uitnodigde, het is de moeite waard.’ Ik wilde dit graag met jullie delen.”

Van achter de Kerstbalie: “Iemand helemaal blij dat hij nog een kaart kreeg. Hij trok zijn portemonnee om te betalen. Was hoogst verbaasd dat dit niet hoefde en liep met een grote smile de kerkzaal in.”

Die laatste reactie maakt dat ik graag iedereen wil bedanken voor het terugboeken en teruggeven van gereserveerde kaarten die niet gebruikt werden. Velen waren net als de bovengenoemde bezoeker heel blij nog een kaart te kunnen krijgen. Zo hebben we elkaar en vele gasten geholpen!

Graag wil ik natuurlijk ook mijn grote dank uitspreken aan een ieder die zich op welke manier dan ook ingezet heeft, voor of achter de schermen. Dank ook voor alle bidders. En dank aan een ieder die anderen heeft uitgenodigd om samen met ons Kerst te vieren. Immers, juist voor onze vrienden, familie en bekenden organiseren we de Kerstnachtdiensten.

En nu mogen we ons richten op komende zondag. Voor het eerst sinds jaren hebben we de zondag na Kerst twee ochtenddiensten: om 9 en 11 uur. 

Ds. Orlando Bottenbley is onze prediker en onze Andere Zendelingen Nat en Annette Winston zijn te gast. Zij zullen iets over hun werk in België vertellen en na afloop is er in de koffietijd een Meet & Greet met hen.

Met deze laatste zondag van het jaar sluiten we 2018 af en kijken we uit naar 2019. 

Zondag 6 januari luiden we samen met jong en oud het nieuwe jaar in met gelegenheid elkaar na de diensten de beste wensen te geven.  

Zondag 13 januari zetten we de deuren van de kerk weer wagenwijd open voor onze Nieuwjaarsdiensten. Ze zijn bedoeld als een vervolg op de Kerstnachtdiensten. We hopen weer vele gasten te ontvangen; zij die er met Kerst bij waren, alsook zij die graag hadden willen komen, maar verhinderd waren. 

Bij de recente Kerstbrief heb je een Nieuwjaarsflyer ontvangen die het uitnodigen van je vrienden en bekenden vergemakkelijkt. Meer flyers zijn komende zondag beschikbaar. En je kunt uiteraard ook verwijzen naar onze website: www.meerkerk.nl.

Tenslotte, kijken we niet alleen uit naar de komende zondagen maar ook naar de cursussen die maandag 21 januari beginnen: de Alpha Cursus en de Beta Cursus. Van harte aanbevolen! Neem voor alle info een kijkje op onze website en overweeg een van de cursussen een plekje te geven in je nieuwe 2019 agenda.

Dank voor het lezen van deze lange mail.

Bij leven en welzijn tot zondag en voor daarna een hele goede jaarwisseling.

Een hartelijke eindejaarsgroet van een dankbare,

Wigle

 

Copyright © 2018 De Meerkerk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp