Copy

En resa genom det förflutna

Helsingfors skärgård den 28 juni 1914. Gerda är på sommarnöje tillsammans med sina två döttrar när hennes man Oskar ringer från hemmet i Vasa. »Kriget bryter ut snart, du måste åka hem till Niemis. Det är bråttom. Gränsen till Sverige stängs om tre dagar.«

I all hast lämnar de sommarön och påbörjar den långa resan till Niemis, Oskars föräldragård i svenska Tornedalen. I Helsingfors hamn trängs ryska krigsfartyg. På järnvägsstatio­nen vimlar resenärer och ryska soldater. Biljetterna till Torneå är slut, men Gerda lyckas muta till sig platser i en godsvagn.

Resan till Torneå är en resa genom Gerdas förflutna: En släktsaga som handlar om fasta släktband, starka kvinnor i en mansdominerad värld, kärlek, otrohet, besvikelser och oro för framtiden. Kommer storhertigdömet Finland att helt införlivas med Ryssland? Har Oskar och sönerna lyckats fly till Sverige, eller har de tillfångatagits? Måste familjen lämna hemmet i Vasa och flytta till Niemis som hon hoppades att hon hade lämnat för gott?

Kontakta oss om du vill ha ett recensionsexemplar

Om Annette von Sydow

Annette von Sydow är jurist. Hon har under sitt yrkesverksamma liv varit åklagare. Under de cirka tio sista åren före sin pensionering har hon arbetat för EU och Europarådet med straffrättsliga frågor i bl.a. Nederländerna, Albanien, Georgien och Pakistan.

Sedan hon efter pensioneringen läste en samling släktbrev inspirerades hon att skriva om sin farmor och farfar och deras familjer. Hem till Niemis är hennes debutbok. Hon arbetar för närvarande med en fortsättning.

Bilder och information om författaren

FAKTA OM BOKEN

 

»Hem till Niemis« av Annette von Sydow.

Inbunden, 272 sidor.
Cirkapris i nätbokhandeln: 205 kronor.
ISBN: 9789189205192

Omslag: Eva Karlsson

Utkommer 2021-09-05
Distribueras av Stjärndistribution.

Kontakt signeringar och intervjuer
Annette von Sydow
E-post:
 a_vs1@hotmail.com

Kontakt Blue Publishing
Stefan Lundström
E-post: 
stefan@blue.se
Telefon: 0708 63 64 64
Följ Blue Publishing på Facebook
Följ Blue Publishing på Twitter
Följ Blue Publishing på Instagram
Website
Copyright © 2021 Blue Publishing, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp