Copy

Marriage Week Nieuws

Beste lezer(es), nieuws en alvast wat tips voor de a.s. Marriage Week.
 

‘Toch niet naar de sauna, hè!?...’

We maken ons alweer klaar voor de Marriage Week van 2016: 7 tot 14 februari a.s.. Terwijl grijs en kaal Holland onder de lichtjesboom kruipt, denken we na over leuke tips voor het samen leven in liefde en trouw. Waarmee kun je je partner verrassen? Wat kun je samen voor fijne dingen doen? Toch maar met haar mee naar de sauna, ondanks je bierbuikje? Of toch maar samen die voetbalwedstrijd kijken, terwijl je stuitert van al die sporters met korte lontjes? Op www.marriageweek.nl vind je steeds meer leuke ideeën. En we nodigen je graag uit om je leuke tips daar ook te delen met anderen. In januari brengen we een flyer uit met circa 20 leuke tips voor haar én voor hem.

15 geheimen voor een succesvol huwelijk


Is het écht mogelijk om samen gelukkig oud te worden? Wat zijn de lessen van senioren, die door weer en wind aan elkaar verkleefd blijven? www.vrouwblog.nl onderzocht het nog eens opnieuw en zette de 15 geheimen op een rij:
 
 1. Neem elkaar niet voor lief. Aan een succesvolle relatie moet je werken.
 2. Tijd voor jezelf. Je bent alleen samen happy als je ook met jezelf tevreden bent.
 3. Communicatie is de sleutel. Deel ook emoties met elkaar.
 4. Wees aardig. Je hebt voor de ander gekozen; behandel elkaar dan ook liefdevol.
 5. Raak elkaar aan, kus goedenacht en koester je seksualiteit.
 6. Ontdek samen nieuwe dingen; het versterkt jullie band.
 7. Moeilijke tijden gaan voorbij; jullie komen er doorgaans sterker uit.
 8. Wees geduldig. Samen groeien kost tijd; soms schuurt dat flink.
 9. Waardeer wat je hebt. Je eigen gras is wellicht groener dan dat van de buren.
 10. Val niet over kleine dingen; houd de lange termijn voor ogen.
 11. Koester die verliefdheid. Wat was het ook alweer dat je zo aantrok in de ander?
 12. Vertrouw elkaar…. en wees ook zelf betrouwbaar.
 13. Waardeer je partner en zeg het vaak: ‘Ik hou van jou!’
 14. Zoek een tussenoplossing als je er écht verschillend over denkt.
 15. Samen lachen en samen huilen. Deel de emoties van de dag.‘De beste levensverzekering’


‘Een duurzame relatie met een vaste levenspartner draagt bij aan levensgeluk en is daarmee de beste levensverzekering, die je kunt afsluiten.’ Grote woorden, maar praktijk in het leven van Grethe van Duijn en Gert Jan Kloens, beiden relatiecoach, samen gehuwd, en ouders van 6 kinderen (www.innovatieduo.nl). Ze brachten onlangs een nieuw boekje uit: ‘Het geheim van duurzame relaties – tips en tricks om er samen iets geweldigs van te maken’. Een praktisch en toegankelijk boekje voor, zoals Grethe en Gert Jan schrijven, ‘alle masters en disasters, tobbers, ploeteraars en strijders in de liefde, kortom iedereen die weet dat een intieme relatie niet uit zichzelf standhoudt.’  (ISBN 978 90 8964 978 2)

Intussen in Nijmegen…


We hebben het al eens eerder verteld: samen met anderen werkt onze stichting aan nieuw, wetenschappelijk onderzoek naar kenmerken van gelukkige, duurzame liefdesrelaties. En we willen graag ook beter begrijpen wat je het beste kunt doen als je relatie in de kreukels dreigt te komen. Daarvoor praten we met de Nijmeegse Radboud Universiteit over de instelling van een Bijzondere Leerstoel Duurzame Relaties. Deze week kregen we het bericht dat we er bijna zijn. Hopelijk kunnen we in de lente van 2016 beginnen. Als u ons hierin wilt steunen met adviezen en/of financiën (er is minimaal euro 15.000/jaar nodig), dan kunt u mailen of bellen met onze voorzitter Jan Hol, jan.hol@hotmail.com, 0652504380. Alvast zeer bedankt.  


Marriage Week wenst u warme relatievolle feestdagen toe!


Copyright © 2015 Marriage Week Nederland, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp