Copy

IKEA voorkomt echtscheidingen - MarriageWeek nieuwsbrief

View this email in your browser

Beste vriendinnen en vrienden,

Staat er in je huis iets van IKEA?... Dan raden we aan deze nieuwsbrief te lezen, want ook IKEA gaat de strijd aan tegen relatiecrisis. Wie weet is dat handig voor jou.  Mooi lenteweekend!

Ruzie om de vrouw -
Het is nooit goed in het Witte Huis

Als je Donald Trump heet, kun je bakken modder verwachten vanwege je losse handjes. Maar ben je Mike Pence, zijn VeePee, en 100% recht in de (rk) leer, dan zou je verwachten complimentjes te krijgen voor je contentieuze omgang met vrouwen. Maar nee hoor! Pence liet deze week weten niet te willen lunchen of dineren met een vrouw alleen, behalve zijn echtgenote Karen. Pence sluit zo aan bij mensen als Billy Graham en Mary Lloyd Jones, beiden evangelisten, die dezelfde aanpak kozen. Ter bescherming van zichzelf, hun persoonlijke reputatie en die van hun organisatie.

Pence kreeg bijtende commentaren, van dames: ‘Zulke mannen willen bijna uitsluitend met mannen overleggen, vrouwen staan buitenspel’, schreef Grace Alinkson uit Baltimore. ‘Karen Pence is er alleen maar om haar man te aanbidden en gezelschap te houden. Ze vergeet dat ze daarmee de emancipatie geen dienst bewijst,‘ schampert Rachel Dilley in The Boston Globe. Het spel is op de wagen.

Huwelijk niet goed? Geld terug!

Profiteer nu van een weekendje weg met relatie-garantie! Dat aanbod doet een Zweedse hotelketen aan echtparen die er komen overnachten. Wie binnen een jaar na een bezoek aan een van de Countryside Hotels toch gaat scheiden, krijgt z'n geld terug. De keten is niet bang dat dit een dure grap wordt. Een uitstapje naar een aangenaam hotel is precies wat mensen nodig hebben als ze relatieproblemen hebben. ‘Iedereen heeft wat meer tijd nodig voor de relatie, even weg uit het dagelijks leven.’ De regeling geldt alleen voor getrouwde stellen die bij hun boeking de actie vermelden. En, niet onbelangrijk, ze moeten in dezelfde kamer verblijven. Als ze later hun geld terugvragen vanwege een scheiding, moeten ze wel de rechterlijke uitspraak kunnen laten zien.

IKEA voorkomt echtscheidingen

Ook weleens een leuk dagje gehad bij IKEA? Gezellig gehakballetjes met friet. Kids in de ballenbak. Lekker stampen op al die nieuwe matrassen. Kom je vrolijk thuis met een fraaie kast. Maar die moet dan nog wel in mekaar. Doffe ellende! Om die reden heb ik tenminste al 9x een echtscheiding geriskeerd (…ligt aan mijn handigheid…). Het meeste risico op ‘eruit jij!’  schijn je te lopen als je een Liatrop entertainment unit thuis in elkaar wilt fiksen. ‘Dat is een echte relatiebreker’, zegt IKEA. Het geheim zit in twee dingen: 1) kan de klus zo kort mogelijk duren? En: 2) kan IKEA het zo simpel mogelijk maken? In 2014 is IKEA hiermee begonnen en nu komen steeds meer ‘relatievriendelijke’ meubelbouwpakketten in de winkel. In sommige situaties wordt de opbouwtijd met 80% verkort, aldus de Zweedse gigant. 

Wil je met mijn echtgenoot trouwen?

Op 13 maart jl. stierf Amy Krouse Rosenthal in de VS. De vrouw leed aan kanker. Op 3 maart jl. schreef ze een ontroerend artikel in de New York Times. Daarin plaatste ze, in het zicht van haar dood, een ode op haar partner Jason Brain. Ze waren 26 jaar samen. Amy vertelt in rustige, realistische bewoordingen over Jason als een unieke echtgenoot, die ze aanbeveelt bij elke vrouw, die een fijne partner zoekt. Raar? Misschien wel, mogelijk niet. Uit Amy’s relaas spreekt een brok liefde en waardering. Zie hier het hele verhaal.

 

Goeie APK voor je relatie

We zetten nog graag onze vrienden van Marriagecourse.nl in het zonnetje. Al jaren bouwen ze aan waardevolle relaties door een goeie ‘APK’ aan te bieden. Geen zware kost maar vol humor en ontspanning terwijl de gevoelige items ook volop aanwezig zijn.  Ook Marco en Miriam (18 jaar samen) deden mee. Hun ervaring:
‘We storen ons mateloos aan sites en reclames, die beweren dat, als je de vonk in je relatie kwijt bent, op zoek moet gaan naar geluk bij een ander. Alsof dat iets oplost. Door de quality time van de Marriage Course komt de vonk helemaal terug. We hopen dat alle stellen dit gaan doen. Eigenlijk vonden we het heel jammer toen de cursus was afgelopen.’

Share
Tweet
Een liefdevolle maand toegewenst!

www.marriageweek.nl

 
Copyright © 2017 Marriage Week Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp