Copy
Wat heeft onze hypotheek met liefde te maken?
View this email in your browser

Beste lezer(es),

Onze relaties hebben met van alles te maken. Met onze hypotheek – hoe gek het ook klinkt. Maar ook met ‘veilig vrijen’, dat opnieuw wordt uitgevonden. In deze nieuwsbrief een mooi ‘relatieboeket’. We wensen je een gezellige, liefdevolle feestmaand. 

‘Veilig Vrijen’ opnieuw uitgevonden 

Enkele jonge landgenoten hebben het initiatief genomen om ‘veilig vrijen’ opnieuw uit te vinden. Jarenlang stond dit voor het vrijen met voorbehoedsmiddelen. Later werd duidelijk dat we er daarmee niet zijn. Er kwam aandacht voor seksueel plezier. Nu is ‘weerbaarheid’ belangrijk. Maar daarmee zijn we er ook nog niet.
Veilig vrijen moet gaan over emotionele, lichamelijke en relationele veiligheid. Over wat dat is, inhoudt en hoe je dat vormgeeft. Het moet gaan over het hebben van voldoende vaardigheden en het kunnen nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de keuzes die je maakt. De bedoelde jonge medelanders hebben er een site aan gewijd: Careforsexuality

Hoe onze liefde je hypotheek beïnvloedt

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar er loopt een lijntje van ‘de pil’ naar onze hypotheek-rente.

Hoe dat zit?
Het aantal geboorten daalt al sinds 1890 in Nederland (en in veel andere Europese landen). We hebben per koppel gemiddeld 2,2 kind nodig om de bevolking op peil te houden en zitten nu op 1,73. En de lijn daalt verder. Er komen dus minder gezinnen, die minder kinderen krijgen. Voor een deel door ‘de pil’, maar ook doordat we het vaak niet aandurven vanwege de kosten of de broosheid van de relatie.

Ook economen krijgen dat in de smiezen. Zoals de vorige directeur van het Centraal Plan Bureau, Coen Teulings. Lees er hier een artikel over.

Bruidsfotograaf blijkt goede voorspeller!

Wel of niet zoenen op de trouwdag? De bruidstaart te serieus aansnijden? Wie kan op de trouwdag inschatten of het bruidspaar samen gelukkige jaren voor de boeg heeft? Niet de familie, niet de vrienden, niet de trouwambtenaar, maar de bruidsfotograaf, zo blijkt. Of zijn professionele oordeel echt hout snijdt, kun je zien aan deze 11 dingen.

Belastingvoordeeltje voor echtparen.

Wij zouden het om allerlei redenen niet vervelend vinden als echtparen een belastingvoordeeltje zouden krijgen. Al was het maar omdat hun gezamenlijke koopkracht voordelig uitwerkt voor de plaatselijke bakker, tuincentrum of supermarkt.

In Engeland hebben ze dat. Sinds 2015.
De overheid kwam ermee om huwelijk en gezin een duwtje in de rug te geven. Je moet alleen niet teveel verdienen (circa meer dan 50.000 euro per jaar). Gek genoeg harkt een kwart van de 4,2 miljoen Britten het voordeeltje (circa 250 euro) niet binnen. Wij Nederlanders zouden het wel weten. Pik in! Het is winter! Wie weet komt het nieuwe kabinet er mee: Lees het hier. 

Stuur deze nieuwsbrief ook eens door naar je vrienden!

Deel
Mail
We wensen je een gezellige, liefdevolle feestmaand.

www.marriageweek.nl

 
Volg je ons al op Facebook?
Copyright © 2016 Marriage Week Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp