Copy
Ga je naar bed met je partner of met je smartphone? 
View this email in your browser

Beste lezer(es),

Mogelijk lees je dit onder de kerstboom, Of kom je er helemaal niet aan toe in de hectiek van de feestdagen. Nu ja, zo tegen het einde van 2016 blijven relaties volop in het nieuws. Onderstaand enkele dingen daaruit. Gezellige en waardevolle feestdagen gewenst! 

Nieuwe app om aan je relatie te werken!

Ga je naar bed met je partner of je met smartphone? Of met beiden? Nu ja, circa 10 jaar nadat de iPhone er kwam, neemt dit slimme mobieltje een centrale plaats in ons dagelijks leven in. Dus dacht een jong ondernemersechtpaar: dan moeten we de smartphone ook benutten om onze relatie te versterken. En zo kwamen Roel Elshout en Andrea Davina op:
www.therelationshift.com
een leuk en solide online programma waarmee je samen op elk moment, op welke plek je ook maar bent, aan je relatie kunt werken. Sinds 1 december jl. is de app te koop. Zie hun site. Op 3 januari a.s. komen Roel en Andrea ermee op televisie, bij NPO op 2 rond 21.00 uur.   

Eindelijk bruidsfoto’s na 70 jaar huwelijk! 

Op 24 november 1946 trouwden Margaret (89) en Ferris Romaire (90) in Louisiana (VS). Hun ceremonie was zo eenvoudig, dat er zelfs geen foto’s werden genomen van deze mooie dag. Hun kleindochter besloot dat na 70 jaar huwelijk toch recht te zetten en alsnog een fotograaf in te huren.

Bekijk hier alle mooie, verliefde kieken!

Wat het geheim is van hun huwelijk?... Volgens Margaret zijn de wandelingen die ze maken goed omdat ze dan kunnen nadenken en in goede gezondheid blijven. Ook het feit dat Ferris helpt in het huishouden, vindt ze fijn: "Hij wast en strijkt zijn eigen kleding en hij kookt."

'Seks is goed, maar soms ook een gedoe'

Als er één beroep in ons land is, dat snel vooruit gaat, is dat het vak van relatiecoach. Vakmensen, die partners helpen hun relaties te verbeteren of, als het écht niet anders kan, goed af te ronden. Onder hen is Cocky Drost (35) uit Rhenen, moeder van 4 kinderen, psychologe met een eigen praktijk. Ze schreef al eerder voor vooral jonge mensen aansprekende boekjes, zoals ‘Lang Leve De Liefde’. In februari a.s. komt van Cocky uit ‘Ik wil heel dicht bij je zijn’, Lees hier verder.

Is een slecht huwelijk nog te redden?

Tsja, als je op de statistiek afgaat, gaan in 2020 50% van alle koppels uit elkaar. De nieuwste cijfers van begin december maken je niet vrolijk: 40% van de huwelijken breekt, tegen 12% in rond 1970 en 30% rond 1985. Is een slecht huwelijk nog te redden? Of moet je daaraan vooral je energie niet  verspillen? Psychologe Annette Heffels begeleidt al tientallen jaren koppels en geeft hier haar kijk op deze kwetsbare vraag.

Share
Tweet
Gezegende kerstdagen en een liefdevol nieuw jaar!

www.marriageweek.nl

 
Copyright © 2016 Marriage Week Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp