Copy
Uitnodiging voor 3 leuke events! - MarriageWeek Special 4
View this email in your browser

Beste lezer(es),

In deze brief drie leuke events voor de komende Marriage Week. Heb je zelf tips, mail ze naar marriageweeknederland@gmail.com . We zien je graag op 9, 13 of 14 februari. Kijk maar hieronder.

Welkom bij onze
‘Avond van de Liefde’

We nodigen je met plezier uit voor onze ‘Avond van de Liefde’ op maandag 13 februari a.s. om 20.00 uur in Boerderij Het Molentje in Garderen, Apeldoornsestraat 193.

Je treft er cabaretier Tim Zingt (‘Kan ik mijn man nog effe ruilen’), onze hoogleraar Esther Kluwer (‘Hoe houd je het lang leuk met elkaar?’), praktijkervaringen van relatiecoaches en ervaringen van mensen, die het al jaren met elkaar volhouden. We organiseren deze avond samen met het Nederlands Dagblad.

Toegang is gratis, maar meld je svp aan via nd.nl/liefde of 0342-411711. Welkom!...

Lekker lachen om elkaar met Manna Musicals

Op Valentijnsdag pakken onze vrienden in Houten uit met een humoristisch spektakel van Manna Musicals. Naar het voorbeeld van de Amerikaanse relatiegoeroe Mark Gungor laten ze je lachen om die typische, dagelijkse ongemakjes, die ons huwelijk in de misère of in de gloria kunnen brengen.

De musical is op 14 februari a.s. om 20.00 uur in De Lichtboog aan de Kruisboog in Houten. Meld je aan via www.mannamusicals.nl . Veel plezier!... 

Prikkelend boekje over beminnen 

Vanaf 7 februari ligt ‘Ik wil heel dicht bij je zijn – een boekje open over beminnen’ in de winkel. Geschreven door relatiecoach Cocky Drost. Zij zegt: ‘Seks is heel belangrijk, het raakt aan wie je bent. Ik zie hoe het mensen uit elkaar kan drijven en hoop stellen handvatten te geven om te kunnen genieten van seks .Dat ik als christen dit heb geschreven, betekent niet dat het een ‘christelijk boek over seks’ is. De christelijkheid zit erin, dat ik mensen echt naar elkaar wil laten kijken. Het gaat bij seks om zowel lichamelijke als emotionele naaktheid.’

Donderdag 9 februari is er vanwege dit boek een speciale Ladies Night (sorry mannen) in boekhandel ‘Riemer’ in Amersfoort (Het Masker 224).  Dus dames, mail snel naar amersfoort@boekhandelriemer.nl , geef je op en neem een vriendin mee. 

Waarom mannen in het bootje stappen

Nog altijd willen de meeste twintigers trouwen. Aan de wens om in het bootje te stappen verandert maar weinig. Hoewel steeds minder mensen voor hun veertigste ‘ja, ik wil’ zeggen, willen veel twintigers dat tóch doen.

Het CBS onderzocht dit. Wat blijkt? Circa 40% van de mannen trouwt omdat hun partner dat wil. Dat klopt met het feit dat onder 20- tot 29-jarigen het huwelijk bij vrouwen populairder is dan bij mannen. Vrouwen noemen heel andere redenen. De aanwezigheid van kinderen of de wens moeder te worden. Ook wijzen vrouwen op de romantiek van een bruiloft: het feest en de witte jurk.

Circa 70% van zowel vrouwen als mannen willen trouwen omdat dit hun relatie bevestigt. Het aandeel gehuwden blijft dalen, vooral bij mensen jonger dan 50 jaar. In 1976 was bijna iedereen van 30 jaar getrouwd. In 2016 was de stap naar het altaar veel minder gewoon.  In 2006 was 38% van de dertigers getrouwd; in 2016 was dat 31%. Ook de huidige 40-jarigen zijn minder vaak getrouwd dan de veertigers van 2006. 

Share
Tweet
Alle activiteiten rondom de MarriageWeek zijn hier te vinden.

www.marriageweek.nl

 
Copyright © 2017 Marriage Week Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp