Copy
Beste lezer(es), mooie romantische plaatjes en eerlijke vragen deze maand in onze nieuwsbrief. En andere dingen over huwelijken en liefdesrelaties. Het was én blijft iets van elke dag: de liefde tussen vrouw en man. Onderstaand een kleine selectie.


     

Hoe traditioneel is jouw huwelijk?...

Veel vrouwen knokken voor emancipatie. Maar andere dames vinden dat niet gelijk-waardigheid maar onderdanigheid tot een betere relatie leidt. ‘’Als mijn man gelukkig is, ben ik gelukkig’’, luidt hun motto. Hoe zit dat bij jou? Klinkt deze gedachte je bekend in de oren of moet je er niet aan denken zo te leven? Of ben je onbewust toch best conservatief naar je man toe?... Psycholoog Jeffrey Wijnberg stelde voor De Telegraaf een test hierover samen. Je vindt hem op: http://m.telegraaf.nl/vrouw/quiz_test/article/24391580/hoe-traditioneel-is-jouw-huwelijk Probeer het eens. Heb je van de 21 vragen er meer dan 15 met ‘ja’ beantwoord, dan heb je volgens Wijnberg echt een conservatief huwelijk. Heb je er minder dan 7 met ‘ja’ beantwoord, dan vindt hij je huwelijk (te) modern.


De 50 mooiste trouwfoto’s van het jaar

De internationale trouwwebsite Junebug Weddings organiseerde voor de tweede keer de Best Destination Photography wedstrijd. Foto's van huwelijken, verlovingen, huwelijksreizen en hernieuwing van de trouwbeloften mogen meedoen. Fotografen uit meer dan 40 landen deden mee aan de wedstrijd. Het belangrijkste is dat de foto's zowel de liefde van het bruidspaar als de schoonheid van de plaats moeten vatten. De volgende 50 foto's bewijzen dat huwelijksfoto's allesbehalve saai hoeven te zijn:


Oudste trouwambtenaar vindt het welletjes

Hij is 87 jaar en hangt na 26 jaar trouwambtenaar te zijn geweest zijn lier aan de wilgen: Leo Achterberg uit het Brabantse Oudenbosch. Afgelopen maand stopte hij er mee. Hij sloot ruim 500 huwelijken. ‘Ik loop tegen de negentig. Het is mooi geweest’, aldus Leo. ‘De eerste bruidegom die ik trouwde, was een stotteraar. Na 25 jaar heb ik hem gebeld. Hij was nog steeds met dezelfde vrouw gehuwd en hij stotterde niet meer. Tijdens kennismakings-gesprekken met aanstaande bruidsparen stelde ik de meest uiteenlopende vragen: over hun lievelingskleur tot aan hun favoriete tijdschrift. Je wilt niet weten hoe vaak ik de Donald Duck voorbij hoorde komen. Uiteindelijk ging het me om één vraag: waarom heb je die ene man of vrouw gekozen om mee te trouwen? Dat was soms behoorlijk confronterend. Sommige reacties zal ik nooit vergeten. Zo was er een man die zenuwachtig begon te zweten en lange tijd stilviel. Na een poosje riep hij getergd uit tegen zijn aanstaande vrouw: ‘Stop nou eens met dat geschop onder tafel!’ En een aanstaande bruid bekende spontaan dat ze haar partner had gekozen om zijn verrukkelijke lichaam. Alleen de opmerking dat ze elkaars beste maatjes waren, bezorgde me altijd acute allergie. ‘Is het haringseizoen weer begonnen?’, vroeg ik dan. Het was fantastisch dat ik aan een onvergetelijke dag van ruim 500 echtparen heb kunnen bijdragen’, aldus de scheidende trouwambtenaar.


Een mannencursus. Eindelijk!
"Waarom ruimt hij nooit zijn sokken op?"
"Waarom kijkt hij altijd naar andere vrouwen?"
"Waarom vraagt hij nooit de weg als hij is verdwaald?"

Jan Heemskerk, columnist, schrijver en relatiedeskundige, geeft eerlijk antwoord op al uw mannen- en relatievragen. Eindelijk helderheid over wat u niet begrijpt over mannen en misschien ook een beetje over uzelf.

Op 25 september a.s. om 14:00 uur een informatieve workshop in VROUW café bij De Telegraaf in Amsterdam. Lees meer...
Copyright © 2015 Marriage Week Nederland, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp