Copy
Heel Holland weet wat liefde is - MarriageWeek nieuwsbrief
View this email in your browser

Beste vrienden (m/v),

De winter verdwijnt, de lente wenkt. Weg winterjassen! Welkom zomerjurken! Wat er ook wijzigt, liefde en relaties houden ons elke dag bezig. Eventjes enkele berichten op een rij.

Sex tijdens de middagpauze

Hij werd er om uitgelachen, maar de Zweedse politicus Per-Erik Muskos (42) meende het toen hij voorstelde werknemers voldoende middagpauze geven zodat ze tijd hebben voor een vrijpartij thuis. Muskos vindt dat zijn landgenoten het zo druk hebben dat ze te weinig toekomen aan seksualiteit: Lees er hier meer over.

En dat ondergraaft de liefdesrelaties, aldus Muskos. Het hebben van voldoende tijd en rust voor intimiteit, draagt volgens de Zweedse politicus bij aan stabiele relaties en aan de gezondheid van velen. Benieuwd of dit een item gaat worden in de onderhandelingen rondom CAO’s in ons land.

Nooit meer slapend arm

Slapend rijk worden. Klinkt goed! Op een zekere leeftijd voor altijd in de zon wonen. Weg uit koud en nat Holland. Mooi vooruitzicht. Toch is het altijd opletten. Heel snel kunnen de pecunia het huis uit vliegen. Een geldzorgen hebben al menig huwelijk sores bezorgd. Daaraan moeten de auteurs hebben gedacht van het boekje ‘Nooit meer slapend arm’. Daarin adviseren ze stellen om regelmatig hun huishoudboekje te checken, zowel voor nu als later. Lees hier een recensie van dit praktische boekje.

Heel Holland
weet wat liefde is

Onder de titel ‘Heel Holland weet wat liefde is’ beginnen de ervaren coaches Gert Jan Kloens en Grethe van Duin op 5 april a.s. in Valkenburg aan een nieuw programma voor verbetering van relaties.

Voel je ervoor om mee te doen,
dan is hier meer informatie. 

 

Waarom gehuwde mensen gezonder zijn

Het klinkt verdacht uit onze mond, maar… nieuw wetenschappelijk onderzoek aan de Carnegie Mellon University suggereert dat gehuwde mensen minder stress ervaren dan singles. Dit komt omdat ze doorgaans minder stresshormoon Cortisol aanmaken. De universiteit volgde 572 volwassenen tussen 22 en 55 jaar. Wanneer jouw lichaam veel Cortisol maakt, kan dat soms nare aandoeningen veroorzaken als hartproblemen, verminderde weerbaarheid, diabetes en ook kanker.   

Hoe doe je ‘t met je huishoudboekje?... 

Ruzie over geld óf zorgen over een gebrek aan geld kunnen je liefdesrelatie snel onderuit halen.  Hoe houd je dat goed; ook als je al jaren met elkaar leeft of als je een hele kleine portemonnee hebt? De Nederlandse financiële goeroe Erica Verdegaal gaf onlangs deze tips:

  1. Alles op één hoop. Als je toch van plan bent je leven lang met dezelfde partner samen te leven, gooi dan alles op één hoop en breng de beide inkomens samen in één pot.   
  2. Bijdragen naar rato van inkomen. Dat is een prima aanpak als de inkomens van beide partners behoorlijk verschillen.
  3. Ieder voor zich. Uitstekend geschikt voor LAT-relaties.
  4. Elk evenveel bijdragen. Een goed systeem als beide partners ongeveer evenveel verdienen en graag onafhankelijk willen blijven.
  5. Going Dutch. Elk betaalt zijn eigen kosten. Om dat te doen, hoef je niet per se liefdespartners te zijn, maar ben je wél bereid om bijvoorbeeld samen een huis te huren (en te verdelen). 
  6. Op zijn Japans. De ene partner beheert het hele inkomen en geeft de ander zakgeld. Dat kun je doen als één van de partners weinig weet van administratie en controlling.    
Share
Tweet
Een liefdevolle maand toegewenst!

www.marriageweek.nl

 
Copyright © 2017 Marriage Week Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp