Copy
7 tips voor lang en gelukkig.
View this email in your browser

Beste lezer(es),

Augustus is de beste maand voor de liefde. Althans, dat zeggen de weermannen. Hoe dat komt? We hebben enkele maanden met zon en warmte achter de rug. Dat prikkelt onze hormonen, die ons weer aansporen tot liefdevol gedrag. Klinkt goed. Intussen vonden we deze maand onder meer onderstaande tips voor een gelukkig huwelijk:

7 tips voor lang en gelukkig…

1. Als je tot je 23ste wacht met een serieuze relatie, heeft je huwelijk meer kans van slagen.
Mensen die op hun 18e gaan trouwen hebben 60% kans dat hun relatie stuk loopt. Wachten ze tot hun 23e, dan is die kans gedaald tot 30%.

2. De fase van verliefdheid duurt ongeveer een jaar.
Het chemische stofje dat vrijkomt in de eerste fase van verliefdheid neemt af na het eerste jaar. Het zou ook niet slim zijn om je nog langer zo sterk te focussen op één persoon met alle chronische kriebels, die daarbij horen.

3. Na verloop van tijd ontdek je dat je niet één persoon bent.
Als je gaat trouwen, ontdek je dat je twee verschillende mensen bent, die van elkaar verschillen. Het is niet altijd makkelijk om daar samen uit te komen.

4. Als je blij bent voor elkaar, heb je een betere relatie.
Als je partner goed nieuws krijgt, dan kun je dat vieren, negeren of jaloers zijn. Stellen die goed nieuws van de ander uitbundig vieren, zijn gelukkiger met hun relatie.

5. De gelukkigste huwelijken zijn tussen twee vrienden.
Relatief vaak zijn mensen, die erg tevreden zijn met hun huwelijk, ook elkaars beste vrienden, toonde in 2014 een Amerikaanse studie aan.

6. De kans dat je uit elkaar gaat is kleiner als je ongeveer even oud bent.
Uit dezelfde studie bleek dat koppels met vijf jaar verschil in leeftijd 18% meer kans hadden om te scheiden. Stellen die tien jaar scheelden, gingen zelfs 39% vaker uit elkaar.

7. Als je niet allebei iets doet in het huishouden leidt dit snel tot frustratie.
Meer dan 60% van de Amerikanen zegt dat samen het huishouden doen cruciaal is voor hun huwelijk. Je hebt samen meer tijd over als ieder de klusjes doet waar hij of zij het beste in is.

In 30 dagen naar een stevige relatie

Eén van onze lezers tipte ons over
www.strongermarriages.com. Deze site geeft, door middel van onder meer leuke video’s, handige tips voor je relatie. Ook vind je er eerlijke ervaringsverhalen. Het meest uitdagend is misschien de ’30 day challenge’; een stoomcursus van 30 dagen, op weg naar een betere relatie. Het is eventjes ademhalen, maar wellicht de moeite waard. 

Nieuw: Scheidingswoning

Tsja, de meeste mensen die samen gaan leven en wonen, willen dat in één huis doen. Niet zelden is het (eigen) huis een lastig item als de relatie onverhoopt breekt. Het ontwerpbureau Studio OBA werkt daarom aan een ‘scheidingswoning’, die in twee stukken is op te delen. Gewezen partners kunnen eenvoudig uit elkaar drijven als hun huwelijk over is ... Lees hier verder

Nieuw boek: ‘Als het leven ons scheidt’ 

We zijn er stiekem wel een beetje trots op: ons bestuurslid Jeanine Geijtenbeek heeft een nieuw boek geschreven onder de titel ‘Als het leven ons scheidt’. Jeanine heeft dit boek vooral geschreven voor christenen (maar niet alleen voor hen), die worstelen met echtscheiding. Uit elkaar gaan is hartverscheurend en er spelen veel emoties een rol. Het is belangrijk om na te denken over hoe je uit elkaar gaat, en zo een vechtscheiding te voorkomen. Voor christenen moeten genade en verzoening daarin de hoofdrol spelen. Zodat je in staat bent om jezelf en de ander te aanvaarden, en zo de gevolgen van de scheiding te verzachten. Jeanine heeft veel praktijkvoorbeelden in haar boek opgenomen en benadrukt het belang van communicatie bij relatiecrisis en echtscheiding.

Wij zoeken nieuwe bestuursleden!
Bekijk de vacatures hier.

www.marriageweek.nl
Copyright © 2016 Marriage Week Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp