Copy

Beste lezer(es),

Ook buiten de jaarlijkse Marriage Week (7 tot 14 februari) om zijn liefdesrelaties veel in het nieuws. Onderstaand enkele actualiteiten. Uw suggesties voor deze nieuwsbrief zijn welkom bij marriageweeknederland@gmail.com . Alvast reuze bedankt!  
 

Gratis trouwen te populair!

De wachtlijsten voor het gratis huwelijk rijzen de pan uit. Om de kosten te drukken, gaan gemeenten de ceremonie versoberen. Een baliehuwelijk, geen gasten en een getuige van de gemeente. In steeds meer plaatsen hoeven koppels op weinig poespas te rekenen als ze in het bootje stappen. Gemeenten zijn verplicht gratis huwelijksvoltrekkingen aan te bieden, maar door de groeiende populariteit lopen de kosten uit de hand. Als het aan het Bergen op Zoom ligt, wordt de ceremonie gehalveerd tot een kwartier, en zijn er nog maar twaalf zitplaatsen voor gasten beschikbaar. Leiden heeft in juli 2013 het huwelijk versoberd en zag de wachtlijst daardoor met een half jaar krimpen. Bruidsparen mogen nog maar vier gasten, inclusief getuigen, uitnodigen. „Het gratis trouwen is een niet te onderschatten probleem voor gemeenten”, zegt de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken. „De kosten die de gemeenschap moet dragen, lopen gierend uit de hand.”

 


Filmavond voor koppels


‘Verrijk je Relaties’ organiseert op zaterdagavond 15 november  in Nieuwerkerk aan den IJssel een gezellig filmavondje voor echtparen met ‘Fireproof’, met in de hoofdrollen brandweerman Caleb Holt en zijn vrouw Catherine. Caleb redt in zijn dagelijks leven regelmatig mensen en leeft volgens de erecode van een brandweerteam: laat nooit je partner achter! Maar waar zijn werk zo duidelijk is, is zijn huwelijk in crisis. Zal het hem lukken zijn huwelijk te redden? Aanvang: 19.30 uur. Kosten: € 5,- p.p. Plaats: De Lichtkring, De Dreef 1. Opgave kan via www.verrijkjerelaties.nl/filmavond-echtparen of door te bellen naar Ingrid van der Mark-Barneveld, tel. 06-27100306.
 

'Leve de liefde' in Stadskanaal

De Pre-Marriage Course en kerkelijke jongeren sjorren samen aan de organisatie van de ”Leve de liefde”-conferentie in december. Dat is een bijeenkomst voor verliefden met toekomstplannen. De Pre-Marriage Course wordt gegeven door lokale kerken. Het motto ervan is: ‘Herkenbaar, eerlijk, opbouwend – en dat alles met een vleugje humor’. De organisatoren: ‘Het is erg mooi om samen vanuit een Bijbels fundament verliefde stellen op weg te mogen helpen naar een goed huwelijk samen.’ De ”Leve-de-liefde”-conferentie wordt gehouden van 27-30 december 2014 in Stadskanaal.

Huwelijkszondag over 'Friendship'

Als je in een kerk of gemeente actief bent én een warm hart hebt voor het huwelijk, is er een thema-zondag om leuke plannen voor te maken: de jaarlijkse Internationale Huwelijkszondag op 8 februari 2015. Diverse organisaties werken aan de voorbereiding van deze dag. Het landelijke thema wordt zeer waarschijnlijk ‘Friendship’. Je kunt met liederen, persoonlijke verhalen, Bijbeluitleg, drama of andere creatieve werkvormen een boeiende viering samenstellen. Volg www.marriageweek.nl daar zult u er steeds meer informatie over gaan vinden.  

App over ehtscheiding

Voor iedereen, die nadenkt over scheiden of al in een scheidingsproces is, is er nu een speciale app met veel informatie. De eerste vraag is: scheiden of blijven? De app biedt een grondige relatietest van expert Gert Jan Kloens (www.happycoupleinstitute.eu). Is het misschien nog mogelijk om samen verder te gaan? Dan kun je via de app een relatiecoach in de buurt vinden. Wordt het toch scheiden? Dan kun je via de app een goede mediator vinden. Ook is er veel aandacht voor de kinderen.
Copyright © 2014 Marriage Week Nederland, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp