Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

Sjaak en Yvonne uit Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Publication 39 | 10 October 2015

Sjaak en Yvonne
Stroom, vrijers en krakers bij Witte Theater
Aan de Kanaalstraat stond tussen 1900 en 1931 een elektriciteitscentrale. Het huidige gebouw stamt uit 1913. De omringende muur werd in 1915 opgetrokken om kolendiefstal te voorkomen. De muur was populair als plek voor vrijages tussen lokale jongedames en gestationeerde soldaten. Met onvermijdelijk vele afscheidsmomenten, vandaar de bijnaam: ‘De Klaagmuur’. In 1931 is de centrale al overbodig. Nadat het begin jaren ‘70 was gekraakt, besluit de gemeente er een jongerencentrum te openen, met ruimte voor workshop ‘Witte Tejater’. In de jaren ‘80 wordt het pand verbouwd tot ‘Het Witte Theater’. Subsidie stopte in 2013: het theater sloot, maar heropende afgelopen januari. Sjaak en Yvonne kennen het gebouw. Sjaak: “Wist jij dat van die ‘Klaagmuur’, Von?” Yvonne, blozend,: “Eh…wel eens van gehoord, ja…”
 
Lees meer
#fotografie
This week the MS Queen Elizabeth came through IJmuiden via the North sea Canal with 2081 passengers on board.
I have a new gallery of the inhabitants around the   Zuid-Kennemerland National Park. Photo's can be found here: LINK
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2015 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp