Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

De Kleine Wereld - Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Uitgave 54 | 24 januari 2016

Sjaak en Yvonne
Diverse praktijken in Beau Soleil
Friese huisarts Veldman liet deze asymmetrische villa in 1911 bouwen voor zijn artsenpraktijk. In de oorlog werd het voor heel andere diensten aangewezen; als Wehrmachtsbordeel. Deze zogeheten ‘Puffs’ waren in het leven geroepen om de rappe verspreiding van geslachtsziekten onder Duitse soldaten te beteugelen. Ook op forteiland en aan een pand aan de Driehuizerkerkweg vond gecontroleerde prostitutie plaats. Na de oorlog kreeg het pand weer bravere bestemmingen, en momenteel is het een ‘Thomashuis’, een kleinschalige zorginstelling. Bij werkzaamheden in 2009 zijn onder meer Franstalige liefdesbrieven gevonden van een lid van de ‘Jewish Brigade’ aan zijn Coby uit IJmuiden. Sjaak vind het interessante verhalen, maar Yvonne piekert over de brieven: “Heeft ze ze wel gekregen? Kon ze Frans lezen? Werd het nog wat?”
 
Lees meer
The Villa - Villa Beau Soleil
Group photo IJmuiden photographers
Last week a group of local amateur photographers were invited for a group photo, location (Kop van de haven) End of the pier. The group of photographers, myself included post daily to the Facebook page "Je bent IJmuidenaar als..........".  Here are a few of my own photo's in B&W. It was a nice day, -4 degrees, the sun was shining, and it was great to meet all the people behind the camera from all the posts in and around IJmuiden. The end result was printed in most of the local newspapers.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2016 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp