Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

Sjaak en Yvonne uit Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Publication 42 | 31 October 2015

Sjaak en Yvonne
Halloween en het Keltisch Nieuwjaar
Nieuwjaar begon voor de Kelten op 1 november. Zij geloofden dat de zielen van de doden op de avond ervoor terug konden keren. Om slechte geesten te weren droeg men maskers. Christelijke invloeden voor een viering rond die datum begonnen in de 9e eeuw. Allerheiligen werd vanaf toen op 1 november gevierd. Met Allerzielen, de dag daarna, ging men in lompen gekleed langs de huizen, bedelend om ‘zielenbrood’ (krentenbrood). ‘Halloween’ als naam, ofwel ‘Hallow-e'en’, is een verbastering van All Hallows Eve (Allerheiligenavond). De uitgeholde pompoenmaskers, de ‘jack-o’-lanterns’, zijn een invloed uit Amerika, nadat vele migranten uit Ierland en Schotland zich daar in de 19e eeuw vestigden. Yvonne vindt maskers een beetje eng. Sjaak bekent: “ Begrijp ik Von! Toen jij laatst een maskertje ophad, schrok ik me ook dood.”
 
Lees meer
Photo of the week - Autumn colours
The last two weeks we can see some beautiful colours in the nature. Autumn colours is a phenomenon during a few weeks in the autumn season, various shades of red, yellow, purple, black, orange, pink, magenta, blue and brown. Autumn colours or Fall as known in the US is seen over the whole world. This photo I took last week in Velsen Zuid NL.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2015 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp