Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

Sjaak en Yvonne uit Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Publication 43 | 7 November 2015

Sjaak en Yvonne
Muze al ruim eeuw in voormalige kerk
De St. Engelmundus Kerk aan de Breesaapstraat was het nieuwe kerkgebouw voor de Oud-Katholieken, in 1890 in gebruik genomen. Zij bleek al snel een maatje te klein, dus een nieuwe kerk werd gebouwd. De afgedankte kerk werd na 1907 als loods gebruikt, maar drie jaar later in de ‘moderne’ Amsterdamse School en Art Deco stijl verbouwd tot bioscoop ‘Thalia’. In de Griekse mythologie is Tahlia de muze van de komedie, muziek, zang en dans. Tijdens de oorlog werd ‘Thalia’ geconfisceerd om er Duitse propagandafilms te draaien, en bleef zo van oorlogsverwoesting gespaard. Films draaiden er tot 1969, en na bijna 30 jaar leegstand werd het in 1996 gerenoveerd tot het huidige ‘Thalia Theater’. Sjaak en Yvonne pakten graag een filmpje. Yvonne: “West Side Story, The Sound of music...” Sjaak: “The guns of Navarone, Spartacus, Psycho!”
 
Lees meer
Photo of the week - IJmuiden by Night
This is an old photo, but seeing as the evenings are getting darker I thought it appropriate for the occasion: "IJmuiden by Night", in the background Tata Steel.

HOW TO -
ISO 100.
shutter speed on 45 seconds.
Using a flashlight to lighten up the scene.
Tripod.
Don't breath.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2015 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp