Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

Sjaak en Yvonne uit Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Publication 45 | 22 November 2015

Sjaak en Yvonne
Weinig woon-werkverkeer voor sluiswachters
Tegenover de Zuidersluis, de oudste van de zeesluizen, werd begin vorige eeuw een havenkantoor gebouwd. De sluiswachters hadden vanuit het hoge gebouw aan het Sluisplein goed zicht over het sluizencomplex. Opvallend zijn de steile trap met bordes, en de tentdaken. In 1909 kwam er nog een aanbouw bij voor de hulpsluismeesters. In de jaren ’60 is het geheel wit geschilderd. Ver hoefden de sluismeester en –wachters niet te reizen naar hun werk; ze woonden aan de overkant in de sluiswachterswoningen. Sjaak en Yvonne zien voordelen aan werken dichtbij huis. Yvonne: “Wel handig toch, nooit in de file.” Sjaak: “Er is wel een nadeel: als je je eens verslaapt kan je zeker niet met de smoes van ‘de brug stond open’ of ‘m’n band was lek’ aankomen.”
 
Lees meer
Photo of the week - Lock keepers houses
On the opposite side of the street the lock keepers houses are situated; a row of 10 smaller houses between 2 bigger houses all built in 1875. The 4 houses on the east side were demolished during the second world war. One of these demolished buildings had a stone in one of it's walls. It was the first stone laid in IJmuiden with the text "AMSTERDAMSCHE KANAAL MAATSCHAPPIJ". This stone was later recovered and kept in the town hall. Earlier this year the stone was moved to the maritime museum in IJmuiden.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2015 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp