Copy
This email is from Stephen Cassidy. If the images are not visible please click on "Display images below" in your email account or click on "View this email in your browser link" below this text.
View this email in your browser

De Kleine Wereld - Velsen

Stephen Cassidy

Het nieuws is vaak niet prettig. Er komt zoveel geweld en verdriet in voor. Hier een kijk op het nieuws in en rondom Velsen in miniatuur. Ik vind dat je er wel een beetje de humor van mag laten zien.

Wekelijks maak ik een foto van de kleine wereld van Sjaak, Yvonne en hun vrienden. We (her)ontdekken Velsen, en geven vanuit hun perspectief een humoristisch ‘klein’ kijkje op de ‘grote’ wereld van Velsen. Foto suggesties: kleinewereld@stephencassidy.nl

Uitgave 53 | 16 januari 2016

Sjaak en Yvonne
Koeien en noodhulp in boerderij Slingermuur
Aan de Zeeweg staat rijksmonument ‘boerderij Slingermuur’; een duinboerderij uit de 18e eeuw met schuur en koestal. In de jaren 50 was de boerderij er miserabel aan toe, maar werd na een opknapbeurt in 1955 voor het symbolische bedrag van één gulden verhuurd aan de Velsense afdeling van het Rode Kruis. Er waren geschenken voor de opening; zowel zakencentrum Kennemerlaan als de aannemer gaven een klok, de IJmuider Redding Maatschappij schonk een halspiegel, en de Velsense artsen doneerden een anatomisch model dat ‘Eva’ gedoopt werd. Het Rode Kruis was tot 1993 in ‘Slingermuur’ gehuisvest. Yvonne meent: “EHBO in de 18e eeuw ging volgens mij vooral met bloedzuigers en aderlatingen enzo. Gelukkig doen ze daar niet meer aan.” Sjaak: “Nou… ik vond onze bruiloft indertijd voor mijn portemonnee echt wel een hele aderlating.”
 
Lees meer
Photo of the week - Rijksmonument boerderij Slingermuur.
There is a lot to see in Velsen. But sometimes you can just find some nice sites by accident. These photos I took at "Landgoed Duin & Kruidberg" in Santpoort-Noord.
My web design company Webright
Webright web design
Please share this email via Facebook, Twitter, Google+ or just forward it to your best mate and friends.
Share
Tweet
+1
Forward
Follow Stephen Cassidy on Google+ Twitter, Pinterest or visit my website
My Website
My Website
Google Plus
Google Plus
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
Facebook
Facebook
Copyright © 2016 Webright, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp