Copy
Regel eenvoudig en snel al uw waterzaken online
Bekijk de online versie
Waterbedrijf Groningen

Hoeveel water heeft je lichaam per dag nou nodig?
 

Af en toe laait de discussie weer op, wat is nou de aanbevolen hoeveelheid vocht dat je per dag moet drinken? We vroegen dit aan het Voedingscentrum, bekend als producent van de ‘Schijf van Vijf’, de leidraad voor gezond eten. Dit voorjaar presenteerden zij weer een nieuwe Schijf.

Lees hier het interview
Share
Tweet
Forward
Een verfrissend watertje, dat was wel nodig deze zomer. Niet voor niets kondigden we 'Code Blauw' af toen het zo ontzettend warm was in augustus. Ook tijdens de evenementen vond ons water gretig aftrek. We tapten dit jaar onder meer water bij de 4 Mijl van Groningen, Delfsail en Noorderzon, Bevrijdingsfestival en de Tocht om de Noord, de Lauwersloop en de Run van Winschoten. Graag tot volgend jaar!  
Hebben we in 2040 nog voldoende en gezond drinkwater?

Jaarlijks leveren we liefst 47 miljard drinkwater aan alle inwoners van provincie Groningen. Daarvan is 40 miljard liter afkomstig uit de grond en zeven uit oppervlaktewater. Kunnen we in 2040 nog steeds voldoende en gezond water leveren? Vijf vragen en antwoorden over de toekomst van ons drinkwater.
Lees hier het volledige artikel
Wij zijn er trots op dat het Nationaal Park Drentsche Aa is genomineerd als Mooiste natuurgebied van Nederland. Het is een prachtig gebied, en tegelijk een belangrijke drinkwaterbron voor ons! U kunt tot 31 oktober oktober stemmen op uw favoriet. Breng hier uw stem uit >
Dagelijks werken wij aan onze waterleidingen om te zorgen dat overal in Groningen de kraan kan stromen. Dat moet ook wel, de totale lengte van de hoofdwaterleidingen in ons distributienet is 5.000 kilometer. Het is te vergelijken met de afstand Groningen-Dubai. Dat vraagt dus veel onderhoud. Werken in onze provincie levert soms prachtige plaatjes op. Zoals van de plaatsing van deze nieuwe leiding in Haren in de vroege ochtendgloren van een septemberochtend. Het is voor onze medewerkers een voorrecht dat we dit mogen doen in ons prachtige Groninger landschap.
Verandert uw persoonlijke situatie? Wilt u uw verhuizing doorgeven, contactgegevens wijzigen of betaalwijze veranderen? Dat kan heel eenvoudig via onze website via de optie 'Zelf Regelen'.  
Lees meer >

 

Op de hoogte blijven? Volg ons ook via de sociale media!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Waterbedrijf Groningen
Hoofdkantoor
Griffeweg 99, Groningen

Copyright © 2016 Waterbedrijf Groningen, All rights reserved.


Afmelden    Gegevens wijzigen