Copy
Nieuwsbrief | januari 2016

Mei wenst je een mooi 2016!

Voor 2016 heeft Mei weer veel plannen. Zo hebben we dit jaar voor ca. 90 miljoen aan bouwprojecten in uitvoering. In deze nieuwsbrief blikken we ook nog even terug op 2015, een jaar waarin de veelgeprezen McDonald’s aan de Coolsingel werd opgeleverd, de bouw van twee grote projecten – Woontoren De Verkenner in Utrecht en Fenix I op Katendrecht - van start ging en waarin wij met plezier veel mensen hebben rondgeleid en geholpen met hun interieurplannen.

Laatste Nieuws

LIJSTJE

Top 2015

  • McDonald’s Coolsingel 44 staat op 1 in de top10 van best bekeken projecten van De Architect
  • Samen met bijna 100 kopers maakten wij plannen voor hun interieur
  • Meer dan 500 mensen kregen een rondleiding van Mei in de Schiecentrale
  • McDonald's is gepubliceerd in 62 internationale ezines in 14 verschillende talen
  • 13.000 tegels met dichtregels zijn verwerkt in de gevel van De Verkenner
  • Meer dan 12.000 volgers vinden Fenixlofts leuk
FENIXLOFTS

Bouw Fenix I gestart

In december 2015 is de bouw van Fenix I gestart. Op dit moment worden delen van de Fenixloods gesloopt en dat ziet er behoorlijk heftig uit. Robert Winkel geeft in een filmpje op de website van Fenixlofts uitleg waarom deze sloopwerkzaamheden nodig zijn. Op basis van eerdere ervaringen bij de transformatie van pakhuis Jobsveem en De Fabriek Delfshaven weten we dat deze fase nodig is om uiteindelijk tot een beter eindresultaat te komen. Lees meer over Fenix I op onze website.
 
FILM

Kaaspakhuis Gouda

Kaaspakhuis 'De Producent' in Gouda zal in 2016 worden getransformeerd tot woongebouw met 50 loftwoningen. Mei heeft een film gemaakt over dit unieke Rijksmonument. Robert Winkel vertelt hierin over de geschiedenis van het gebouw en geeft een toelichting op de transformatie. Bekijk hier het filmpje.
VERKENNER

Op grote hoogte

In Utrecht vordert de bouw van woontoren De Verkenner gestaag. De nieuwe poortwachter van Kanaleneiland heeft inmiddels de hoogte van 50 meter bereikt en is vanaf de A2 en de A12  al goed te zien. Naar verwachting wordt het gebouw medio maart opgeleverd. Volg de bouw op onze website.
rijksadministratie

Nieuwjaarsborrel

Mei wil het nieuwe jaar graag samen met u goed beginnen. We nodigen u daarom uit voor onze nieuwjaarsborrel in het unieke gebouw van de Rijksadministratie in Gouda. In 2016 zal dit gebouw naar een ontwerp van Mei worden getransformeerd tot 6 luxe stadsvilla’s.
wanneer: vrijdag 15 januari
tijd:17.00 – 19.30 uur
waar: Rijksadministratie, Karnemelksloot Gouda

RSVP naar pr@mei-arch.eu
GOED DOEL

Poppetjeshuis

Mei bouwt een poppenhuis voor het Doll’s House project van Peter Masselink. Twintig Nederlandse architecten ontwerpen en maken een poppenhuis voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De poppenhuizen zullen worden tentoongesteld en geveild en de opbrengsten komen ten goede aan medicijnonderzoek.
ROBERT WINKEL

Welstand Amsterdam

Met ingang van 2016 is Robert Winkel gestart  als lid van de Commissie Welstand en Monumenten in Amsterdam. In het Wintergasten Event dat VG-Visie eind 2015 organiseerde in EYE Amsterdam was hij al uitgenodigd zijn visie te geven op de toekomstige ontwikkelingen in Amsterdam.
 
VACATURE

Ervaren ontwerper gezocht

Voor een ambitieus nieuwbouw woningproject is Mei architects and planners op zoek naar een getalenteerde ontwerper met minimaal 4 jaar werkervaring. Herken je jezelf in deze omschrijving en spreekt het werk van Mei je aan? Bekijk dan de vacature op onze website.
TIP

Boekentip

Architectuurhistoricus en publiciste Marinke Steenhuis schreef het boek 'De haven van Rotterdam. Wereld tussen stad en zee'. Het is een prachtig boek geworden over de geschiedenis én de toekomst van de haven. De Fenixloods is ook opgenomen in het boek. Een echte aanrader!
SOCIAL MEDIA

Vind ik leuk

Volg je Mei al op Social Media? Onder alle nieuwe volgers op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn verloten we deze maand 10 MIMOA featured architecture guides met de projecten van Mei.

Mei architects and planners


Mei architects and planners
Schiehavenkade 150
Rotterdam, 3024 EZ
Netherlands

Add us to your address book
Afmelden   Bewerk mijn account 

   Friend on Facebook    Connect on Linkedin