Copy
Bönebrev vecka 22, 2015

På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till HERREN, unna er ingen ro. Och ge honom ingen ro, förrän han fast grundar Jerusalem och gör det till en lovsång på jorden. (Jesaja 62:6-7)

Bokerbjudande!

I den engelska boken GOD-FEARERS ger Toby Janicki från First Fruits of Zion solida svar för icke-judar som strävar efter att praktisera de judiska rötterna till tron på Jesus!

Beställ nu och spara 40%. Begränsad upplaga! (Obs! rabatten visas i kassan)
Share
Tweet
Forward

ISRAEL ATTACKERAT FRÅN GAZA – IGEN!

“Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd. ” (Joh 10:10)

 
Med demonisk frenesi fortsätter islams anhängare att attackera Israel för att slakta och förgöra. Denna vecka avfyrades återigen raketer från Gaza in i Israel och terrorattackerna fortsätter i Jerusalem.
 
Oppositionsledaren i Israel, Isaac Herzog, meddelade förra veckan Norges utrikesminister Borge Brende att Hamas fortsätter att bygga tunnlar in i Israel och att nästa väpnade konflikt med Hamas är endast en tidsfråga.
 
Samtidigt planerar vänsterextremister för en ny våg av ”Skepp till Gaza” denna sommar och media i Europa kritiserar Israel för att man försvarar sig mot raketanfallen från Gaza.
 
Be för Israels säkerhet och be att Gud tröstar sitt folk när hela världen vänder sig emot dem. Toran säger:
 
”Du skall inte sprida ett falskt rykte. Du skall inte stödja den ogudaktige genom att bli ett falskt vittne. Du skall inte följa mängden och rätta dig efter den i det onda, så att du vränger rätten när du vittnar i något mål. Du skall inte vara partisk för den fattige i hans rättssak.” (2 Mos 23:1-3)
 
Media och politiker i väst bryter idag mot alla dessa bud. Man förmedlar ständigt falska rykten från konflikten i Israel och man är partisk för den fattige. Palestinska terrorister kan begå vilka hemska våldsbrott och övergrepp som helst, men man tar ändå deras parti mot Israel eftersom man menar att de utgör ”den svagare parten”. Israel däremot kritiseras för allt man gör. Denna felaktiga sympati präglar också den avfallna kristenheten i Väst som vänder sig mot Israel.
 
Samtidigt som man tar parti för den fattige, böjer man sig också för dem som har makt. Islam kontrollerar idag oljan och därför ursäktas och försvaras alla hemskheter i denna religion på alla tänkbara sätt. Gud kommer att döma speciellt Europa hårt för detta fruktansvärda hyckleri.
 
Katolska Kyrkan, som blivit så populär på senare tid i vissa karismatiska kretsar, går nu före och leder utvecklingen. Påven talade nyligen om den palestinska terroristledaren och förintelseförnekaren Mahmoud Abbas som en fredsängel och Vatikanen har beslutat att erkänna Palestina som stat innan de ingått fred med Israel och fortfarande har kvar Israels utplåning i sin programförklaring.
 
 

STORT TACKSÄGELSEÄMNE!

Israels biträdande utrikesminister Tzipi Hotovely uppmanade denna vecka i ett videoinspelat tal till Israels diplomater runt om i världen i över 100 nationer, att börja hänvisa till Bibeln för att understryka Israels rätt till hela dess land. Hon sa: ”Det är viktigt att påpeka att detta land är vårt, hela landet är vårt. Vi har inte kommit hit för att be om ursäkt för detta.”
 
Detta banbrytande tal chockerade många inom utrikesdepartementet men har också stöd från många israeler som upplever att det verkligen är på tiden att Israel tar bladet från munnen i denna fråga.
 
”Det internationella samfundet sysslar med sådant som har med moral och rättvisa att göra. Vi behöver därför återvända till den grundläggande sanningen när det gäller våra rättigheter till detta land” sa Hotovely vidare. Hon citerade sedan den kände judiske toraläraren Rashi som levde i Frankrike för tusen år sedan.
Rabbi Shlomo Yitzchaki (Rashi)
 
I sin berömda kommentar över Första Moseboken förklarar han att Bibeln börjar med världens skapelse, därför att om en främmande nation någon gång skulle anklaga judar för att stjäla Israels land, så skulle judarna ge följande svar: ”Eftersom hela världen tillhör Gud så är det bara han som kan avgöra vilken folk Israels land tillhör. Och Gud har valt att ge detta land till det judiska folket.” 
 
Låt oss tacka Gud för detta frimodiga klarspråk från Israels nya biträdande utrikesminister! Be att Gud fortsätter att styrka henne att vara frimodig! Detta är ett banbrytande uttalande samtidigt som Katolska Kyrkan och stora delar av kristenheten sviker Israel.
 
 

MÖTESRESAN I USA, KONFERENSEN I HOLLAND OCH VÅR NYA BOK OM JERUSALEM

Fortsätt att be för vår mötesresa i USA denna månad, då vi undervisar om Jerusalems framtid! Det har varit väldigt starka möten på varje plats hittills i Florida, Georgia, Alabama, Texas, Iowa och Illinios. Det har blivit långa möten, men på  varje plats har folk kommit efteråt och sagt att de ville att Lars skulle fortsätta att tala längre över detta ämne. Resan fortsätter denna vecka i Missouri och Kentucky och sedan vidare till Mississippi och New Jersey. Det är ett oerhört ansträngande schema och vi uppskattar era förböner för oss. Tack!
 
Från New York flyger vi sedan direkt till den internationella konferensen i Haag den 5-7 juni. Det blir en oerhört viktig konferens! Vi kommer att be att sanningen om Israel ska komma fram i den Internationella Domstolen i Haag.
 
Från Holland planerar vi att åka till Nyhemskonferensen i Sverige för att under konferensen lansera Lars nya bok om Jerusalem The Joy of the Whole Earth – Jerusalem and the Future of the World (Hela jordens fröjd – Jerusalem och världens framtid). Boken har nu levererats från tryckeriet i USA. Tack för att ni bett för detta! Be att Gud använder denna bok till att öppna ögonen på många för hur viktigt det är att be för Jerusalem!
 
 
 

FÖRENA DIG MED OSS I FÖLJANDE BÖNEÄMNEN:


• Fortsätt att be om beskydd över Israel mot alla terrorattacker!
“Se, dagar skall komma, säger HERREN, då jag skall beså Israels land och Juda land med säd av människor och med säd av djur. Och liksom jag har vakat över dem för att rycka upp, bryta ner, fördärva, förgöra och skada, skall jag nu vaka över dem för att bygga upp och plantera, säger HERREN.” (Jer 31:27-28)
 
• Be att Gud tröstar sitt folk när hela världen vänder sig mot dem!
“Trösta, trösta mitt folk! säger er Gud. Tala ljuvligt till Jerusalem och förkunna för det att dess vedermöda är slut, att dess missgärning är försonad, och att det har fått dubbelt igen av HERRENS hand för alla sina synder.” (Jes 40:1-2)
 
• Tacka Gud för bibliskt klarspråk från Israels biträdande utrikesminister Hotovely angående Israels rätt till hela sitt hemland och be att Gud fortsätter att styrka henne att vara frimodig!!
“Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt.” (1 Tim 2:1-2)
 
• Be för mötesresan i USA den 4 maj – 3 juni om stor frukt för Guds rike!
“Be också för oss att Gud öppnar en dörr för ordet, så att vi kan predika Messias hemlighet.” (Kol 4:3)
 
• Be att Gud ska använda Lars nya bok om Jerusalem på ett mäktigt sätt till att öppna ögonen på många hur viktigt det är med Jerusalem! Be att boken får stor spridning!
“Se, jag skapar nya himlar och en ny jord, och man skall inte mer komma ihåg det förgångna eller tänka på det. Men fröjda er och jubla till evig tid över det som jag skapar, ty se, jag skapar Jerusalem till jubel och dess folk till fröjd.” (Jes 65:17-18)
 
• Be om gudomlig visdom och smörjelse i förberedelserna för den Internationella Bönekonferensen i Haag den 5-7 juni!
“På den dagen skall HERREN Sebaot bli en härlig krona och en strålande krans för kvarlevan av sitt folk. Han skall bli en rättens ande för den som skipar rätt och en styrka för dem som driver fienden på porten.” (Jes 28:5-6)
 
• Be för Cry for Zion och resan till Lövhyddohögtiden i Jerusalem 2015 att det blir en stark resa och att många från Skandinavien följer med!
“Det skall ske att var och en som är kvar av alla de hednafolk som kom emot Jerusalem skall dra dit upp, år efter år, för att tillbe konungen, HERREN Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden. Men om någon av jordens folkstammar inte drar upp till Jerusalem för att tillbe konungen, HERREN Sebaot, skall inget regn komma över dem.” (Sak 14:16-17)
Gud välsigne dig som väktare på Jerusalems murar!

Lars och Harriet Enarson
Stöd detta arbete!
Partner med oss!

Ge via bankkonto!

Sverige: Plusgiro: 30 86 38–6, Bankgiro: 609-2316,
 TWI Skandinavien
Norge: Elia Bønnearme, Konto nr: 163 809 304 24, 1708 Sarpsborg
Finland: OBS! Nytt konto: Handelsbanken
FI 273 131 100 131 8629 Lars Enarson

Se vår nya hemsida!

Copyright © 2015 The Watchman Int., All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp