Copy

en daarom wil ik haar graag jouw boek geven.

Ik moest eerlijk gezegd even slikken toen ik het verhaal hoorde. En al was het niet de eerste keer dat ik de schrijnende gevolgen van pesten beluisterde uit de mond van een bezorgde moeder of betrokken leraar, ook nu kwamen de details snoeihard bij me binnen.
 
Bescheiden en oprecht
De boekpresentatie van Zwarte Aarde was een groot succes. Er was een heuse cameraploeg en zelfs een verdwaalde journalist. Kortom, drukte alom. Ik was zo'n beetje aan het opruimen toen ze me aanspraken. Eén voor één. Een vriendelijke, ietwat verlegen jongen. De vrouw van een gepeste zus. De psycholoog met haar eigen praktijk. Die moeder die maar bleef vertellen over haar dochter die haar verleden nog altijd niet verwerkt had. 'En daarom wil ik haar graag jouw boek geven,' besloot ze haar schrijnende verhaal, 'opdat ze weet dat ze niet vergeten wordt. Dan ziet ze dat er volop aandacht voor pesten is.' Ik had er helemaal niets meer aan toe te voegen.

Dubbel gevoel
'Nu de drukte een beetje voorbij is wilde ik je graag nog even zelf spreken,' zei de laatste jongen van die dag. Stuk voor stuk kwamen ze met hun eigen verhaal. Het één nog verdrietiger dan het ander. Zwarte Aarde wordt ontzettend goed ontvangen en dat stemt me blij. Gelukkig zelfs. En toch bekruipt me soms het gevoel dat het jammer is. Jammer dat een verhaal als dit geschreven kan worden. Omdat pesten van alle tijden is en helaas nog altijd actueel.

Liefs Susan Moonen  
 
PS Benieuwd naar de interviews, foto's en video's? Bekijk ze hier.  
Share
Tweet
Forward
Share
BESTEL EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR
Copyright © 2016 Susan Moonen