Copy
Nieuwsbrief van BOGIN - Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland Bogin Bericht
september 2014

Initiatiefnota ‘Zekerheid over Zorg’ van GroenLinks
Interview met Tweede Kamerlid Voortman en Favié
 

Onlangs is Bogin haar eigen YouTube-kanaal gestart. Sinds 1 september jongsleden staat ons eerste item ‘live’ (klik hier). Hierin gaat Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) in gesprek met Bogin-voorzitter Martin Favié over de Initiatiefnota ‘Zekerheid over Zorg’. Onder leiding van Henk Pastoors, directeur TopSupport, licht Voortman de GroenLinks-nota toe die moet leiden tot meer transparantie in de kostenstructuur van de gezondheidszorg om zo kosten te besparen en de kwaliteit te laten stijgen. Aansluitend zet Favié een aantal ideeën van Bogin uiteen om de vergoedingen voor generieke geneesmiddelen anders te organiseren, zodat patiënten meer keuzevrijheid krijgen en de kans afneemt op te korten van generieke geneesmiddelen.

Favié: Tekorten geneesmiddelen eenvoudig op te lossen
Interview in Pharmaceutisch Weekblad 35 (29-8-2014)

 
Generieke fabrikanten kunnen door het preferentiebeleid onvoldoende voorraden aanhouden. Het opvangen van acute tekorten aan preferente geneesmiddelen is daardoor problematisch. Bogin-voorzitter Martin Favié wil nieuwe afspraken maken met zorgverzekeraars. “We moeten de voordelen van het preferentiebeleid behouden en de nadelen aanpakken.” Klik hier voor het hele PW-artikel.

Bogin op Wikipedia
 
Omdat Bogin op verschillende pagina’s van Wikipedia genoemd werd, heeft Bogin een eigen Wikipedia-pagina aangemaakt (klik hier). Hier vindt u informatie over wie Bogin is, waar wij voor staan en uitleg over generiek en Biosimilars. Op een open platform als Wikipedia is het toegestaan bijdragen leveren en/of die van anderen aan te passen. Inmiddels is dit ook op onze Wikipedia-pagina gebeurd. Voelt u zich daarom vrij informatie toe te voegen en/of te corrigeren, mocht iets ontbreken of zijn weggehaald.
BOGIN Lid EGA
Bogin LinkedinBogin Twitter