Copy
Bouw zonneweide begonnen
View this email in your browser

BOUW ZONNEWEIDE BERGEN BEGONNEN

www.bergenenergie.nl

Aan de Bergerweg is een start gemaakt met de aanleg van Zonneweide Bergen. Inwoners van Bergen en Schoorl kunnen nu zonnepanelen plaatsen op een andere locatie dan hun eigen dak.
 
Ook jij kunt meedoen
Op het voormalige industrieterrein vlak bij Scholten Horecagroothandel aan de Bergerweg worden 585 zonnepanelen geplaatst. BE heeft al 24 deelnemers genoteerd die samen 310 zonnepanelen bestelden. Er is dus nog ruimte voor naar schatting 20 nieuwe deelnemers. De toewijzing is op volgorde van inschrijving, en op = op.
 
Ieder kiest zijn eigen aantal zonnepanelen
Gezinnen, huurders, huiseigenaren, bedrijven, verenigingen, instellingen; iedereen kan lid worden van de coöperatie en meedoen. Instappen is al mogelijk vanaf twee zonnepanelen. Ideaal voor mensen zonder geschikt dak of voor mensen die een aanvulling willen op de zonnepanelen die zij thuis al hebben geplaatst. Per zonnepaneel is de investering € 338,-. Lees op de website van BE hoe het in z’n werk gaat en hoe makkelijk het is om mee te doen.
 
Postcoderegeling
Nieuwe wetgeving geeft deelnemers recht op teruggave van energiebelasting op het door hen geproduceerde elektriciteit gedurende 15 jaar. Daardoor is het mogelijk de investering in ongeveer 10 jaar terug te verdienen. De levensduur van de installatie is naar schatting 25 jaar. Gedurende deze tijd hebben de deelnemers ook inkomsten uit de verkoop van energie. Voorwaarde is dat deelnemers in een postcodegebied wonen of werken dat gelijk is of grenst aan het postcodegebied van de Zonneweide. Dat zijn de volgende postcodegebieden: gemeente Bergen 1861,1862,1871 (1873 kan helaas nog niet meedoen), gemeente Alkmaar 1817, 1831, 1832, gemeente Harenkarspel 1749.
 
Informatieavonden

Dinsdag 21 april in Egmond-Binnen

Stayokay, 20.00 uur,
inloop vanaf 19.30 uur.
 meld je hier aan.
 

Dinsdag 28 april in Bergen

blooming hotel, 20.00 uur,
inloop vanaf 19.30 uur. 
meld je hier aan.

Uitgebreide informatie op de website van Bergen Energie
Op de website van Bergen Energie vind je ook uitgebreide informatie over Zonneweide Bergen en kan je inschrijven als deelnemer: bergenenergie.nl

SAMEN WERKEN AAN EEN GROENE TOEKOMST
Coöperatie Bergen Energie wil samen met haar leden schone energie opwekken. Op den duur wil de coöperatie alle energie voor eigen gebruik zelf produceren en distribueren. De eerste stappen worden nu gezet met twee projecten voor groene stroom. Leden van de coöperatie kunnen instappen en zo een steentje bijdragen terwijl de coöperatie alles regelt.

Coöperatie Bergen Energie U.A.
Lamoraalweg 82
1934 CB Egmond aan den Hoef
www.bergenenergie.nl
 


Our mailing address is:
info@bergenenergie.nl
 
Email Marketing Powered by Mailchimp