Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser

Jouw zonnepanelen op een
andere locatie dan je eigen dak?

 

 

Uitnodiging informatieavond dinsdag 23 september

Je kunt je hier aanmelden.

Jouw eigen zonnepanelen op het dak van een bedrijf in de buurt of in een zonneweide? Misschien kan dat binnenkort. Coöperatie Bergen Energie heeft twee projecten in voorbereiding in het kader van een nieuwe wettelijke regeling die het mogelijk moet maken. Je krijgt dan een deel van de energiebelasting terug als je je eigen stroom opwekt met zonnepanelen op een locatie bij jou in de buurt. Dit is nieuw in Nederland maar het heeft nog heel wat voeten in de aarde voordat het werkelijkheid wordt. Er moet namelijk in Den Haag nog flink gesleuteld worden aan de nieuwe wettelijke regeling voordat een gezond bedrijfsplan kan worden gemaakt en we in Bergen van start kunnen gaan. Het is dus nog niet zover dat je zonnepanelen kunt bestellen maar je kunt ze wel reserveren. 

Dit zijn de projecten waaraan wij werken:

Zonneweide Bergerweg

Aan de Bergerweg in Bergen (voormalige Anema-terrein) worden 5.678 zonnepanelen geplaatst. Aan het project kunnen naar schatting 500 à 600 leden van de coöperatie deelnemen die wonen in een van de volgende postcodegebieden: Bergen 1861,1862,1871, Alkmaar 1817, 1831, 1832, Harenkarspel 1749. Je kunt 2 tot 20 panelen reserveren, afhankelijk van jouw energiegebruik. De bedoeling is dat je de investering terugverdient in 10 jaar waarna nog een lange periode volgt waarin je een behoorlijk rendement maakt. 

Zonnedak Van der Oord

in Egmond aan den Hoef bij Loon en Handelsbedrijf van der Oord aan de 
Krommedijk 14. Hier komen 310 zonnepanelen voor 40 à 50 deelnemers die wonen in een van de volgende postcodegebieden: Bergen 1861, 1865, 1931, 1934, 1935, Heiloo 1852, 1851, Alkmaar 1816, 1817. Je kunt 2 tot 20 panelen reserveren, afhankelijk van jouw energiegebruik. Ook hier is het bedoeling is dat je de investering terugverdient in 10 jaar met nog een behoorlijk rendement in het verschiet.

Wij nodigen je uit voor bijeenkomst op dinsdag 23 september in Egmond-Binnen waar we onze plannen zullen toelichten. 
Deze avond wordt gehouden  bij Stayokay, Herenweg 118, Egmond-Binnen op dinsdag 23 september 2014 vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). 
Je kunt je hier aanmelden.

COÖPERATIE BERGEN ENERGIE U.A.
Coöperatie Bergen Energie wil samen met de inwoners van de gemeente Bergen duurzame energie opwekken en leveren en waar mogelijk energie besparen.
De leden geven lokaal vorm aan een overgang van verontreinigende fossiele energiebronnen naar duurzame schone energie bronnen. Door deze overgang naar lokale decentrale opwekking, nemen wij als de burgers het initiatief zelf in handen en worden wij onafhankelijker van grote marktpartijen. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze uitgaven voor energie zoveel mogelijk in de eigen gemeente worden besteed. 

Lamoraalweg 82
1934 CB Egmond aan den Hoef
www.bergenenergie.nl


Our mailing address is:
info@bergenenergie.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp