Meer nieuws over Beter ter Been of doneren? Ga naar www.beterterbeen.nl
Doneer nu!

Follow on Twitter Follow Us On Twitter
Friend on Facebook Volg ons op Facebook
Forward to Friend Stuur de nieuwsbrief door!

Beste lezer,

Leuk dat u onze vernieuwde, eerste digitale nieuwsbrief leest! Als ambassadeur van Beter ter Been ben ik hier best trots op. We geven veel informatie en linkjes voor meer achtergrond. En  mag ik dan meteen een persoonlijke oproep doen? Als ú nu loop- of goodwill ambassadeur  voor Beter ter Been wordt op 17  november, ga ik met u op de foto die dag of aan een kopje koffie.  Helpt u mee?! 

Nelli Cooman, ambassadeur Beter ter Been

Lopers voor lopen: word hardloopambassadeur!

Succes smaakt naar meer! Op 17 november wordt de Zevenheuvelenloop georganiseerd. Ook dit jaar wil Beter ter Been met een groep enthousiaste hardlopers meedoen en zodoende via sponsoring liefst € 7.500 ophalen die we kunnen besteden aan projecten. Je eindtijd vinden we niet het belangrijkste (tenzij je een wedstrijdloper bent en media aandacht krijgt ☺ ), wel dat je gezond en met plezier kunt finishen! Meer informatie via de website.


Ik steun de Stichting Beter ter Been zodat ook mensen in ontwikkelingslanden geholpen worden aan orthopedische schoenen

Project uitgelicht: Kaki Palsu

Kaki Palsu betekent kunstbeen in het Indonesisch. Indonesië is groot land met relatief veel arme mensen. Vooral zij die buiten de steden wonen is het lastig om de juiste zorg te vinden. Helemaal als een lichamelijke beperking hun capaciteiten beperkt. Dan is er vaak geen enkel uitzicht op enige verbetering. Er is geen geld om naar de grote stad te reizen om de juiste zorg te krijgen, zelfs als deze zorg (bijvoorbeeld in de vorm van een onderbeenprothese) gratis wordt aangeboden. Met een mobiele werkplaats bereik je deze mensen wel. Het doel van dit project is om zo’n mobiele werkplaats op te zetten waarin via een vereenvoudigd procedé een kwalitatief goede onderbeenprothese wordt gemaakt. Drijvende kracht erachter is industrieel ontwerper Bob Giesbers die de prothese als afstudeerproject deed. De huidige stand van zaken: van de door hem ontworpen prothese zijn er nu 20 gemaakt die een jaar lange worden getest door proefpersonen in Indonesië. Als het product deze testperiode goed doorstaat is de prothese dus goed genoeg omaan patiënten te geven. Hiermee is een mobiele werkplaats een grote stap dichterbij.
 
Beter ter Been is een van de partijen Kaki Palsu mogelijk maakt. Wij houden u op de hoogte. Kijk ondertussen voor meer informatie alvast naar deze boeiende filmpjes!


Zevenheuvelenloop: Doe mee!

We zouden het ontzettend leuk vinden als er ook in 2013 weer schoenmakers of medewerkers van leveranciers aan schoenmakerijen meelopen met Beter ter Been. En bent u al een regelmatige donateur van Beter ter Been en wilt u aan van de nevenstaande opties meedoen?
Het zal voor ons een grote eer zijn als u zich meldt! 

Mail ons om je op te geven of voor meer informatie over de mogelijkheden als goodwillambassadeur! 

info@beterterbeen.nl of neem contact op met Rene van Dalen via 06-14794021. Hij praat graag met u vrijblijvend over de mogelijkheden. Elke euro telt mee, dus ook elke euro sponsoring en goodwill die u ons gunt! 

Meedoen kan op drie manieren:

+ Als donateur loper
Je doneert € 50, regelt zelf je inschrijving, ontvangt een functioneel hardloopshirt en een drankje voor en na de loop
+ Als ambassadeur loper
Je haalt bij familie, vrienden, kennissen of (zaken)relaties minimaal € 350 sponsorgeld op. Wij regelen en betalen je inschrijving, je reiskosten per trein en je ontvangt een functioneel hardloopshirt en drankje voor en na de loop
+ Als goodwillambassadeur
Je loopt niet, maar levert wel een materiele of immateriële bijdrage.Wat doet Beter ter Been?

Innovatieve projecten: Momenteel wordt gewerkt aan een modulaire schoen (Nederland) waardoor het nog goedkoper en eenvoudiger wordt om mensen met een beperking te helpen. In Indonesië ondersteunen we de ontwikkeling van een onderbeenprothese in een vereenvoudigd en effectief procedé.
Faciliteren en Opleiden: We richten orthopedisch schoenmakerijen in of leveren productiematerialen voor schoenen in onder andere Nepal, Ghana en Mexico. We maken opleidingen tot orthopedische schoenmaker mogelijk in o.a. Suriname en Nepal.
Mobiliteitsmiddelen: We dragen  bij in het  leveren mobiliteitsmiddelen zoals rollators, krukken of rolstoelen.
Beter ter Been werkt hierbij samen met Nederlandse en internationale partners die lokale vraag en behoefte centraal stellen. Partners zijn onder meer de Leprastichting, Solu be solu, en Karuna Foundation. 

Even voorstellen: Ton van der Aar

Ton van der Aar, is de nieuwe penningmeester van Beter ter Been. Ton is helemaal thuis in de financieel administratieve wereld. Hij heeft jarenlang ervaring als controller en manager accounting en reporting en is uitgezonden zijn geweest naar Dubai, Nairobi en Mexico-Stad.  We zijn natuurlijk erg blij dat Ton ons bestuur is komen versterken. Lees verder 

Online doneren nu mogelijk
Hoe minder kosten wij maken, hoe meer geld er naar onze projecten kan. Dat is de reden dat we zijn gestopt met het versturen van acceptgirokaarten. Het scheelt administratieve- en portokosten en we hoeven ook de acceptgirokaarten niet meer te kopen. Het is nu mogelijk om online te doneren. Voor u en onze penningmeester net zo gemakkelijk en effectief. Scheelt in tijd en kosten en dat is voor iedereen prettig. Ook uw online donatie is uiteraard fiscaal aftrekbaar.
Klik hier voor doneren
Copyright © 2013 Stichting Beter ter Been, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden | Gegevens wijzigen