Copy
View this email in your browser

Beste wensen voor 2022

Onze bestuursleden hadden dit jaar graag hun nieuwjaarswensen overgebracht op de nieuwjaarsreceptie. Maar door de ons-allen-gekende spelbreker doen ze dit met veel plezier via onderstaand filmpje! Hopelijk kunnen we volgende jaar weer allen samen het nieuwe jaar inzetten...
Nieuwjaarswensen 2022

UAV-nieuws

Stoepgesprekken Beringen

Op woensdag 29 december 2021 trokken we met de vrijwilligers van het project Netsterk Limburg op pad door verschillende wijken in Beringen. We voerden gesprekken met senioren, rekening houdend met de coronamaatregelen. Deze actie had als doel de senioren, die door de pandemie vaak erg geïsoleerd zijn, een hartje onder de riem te steken en een gezellig praatje te doen. Tijdens de meer dan 30 huisbezoeken vertelden ze over hun mooie herinneringen die ze hebben beleefd. De appreciatie van de senioren en hun kinderen was heel groot voor onze buddy’s en vrijwilligers. Als Unie van Actieve Verenigingen bedanken wij graag nogmaals onze vrijwilligers voor hun engagement en enthousiasme!

Warme boodschap in Muide

Op 17 december ging ook onze Gentse afdeling op pad met haar vrijwilligers. In de Gentse wijk Muide deelden ze kleine cadeau-pakketjes uit en gingen ze in gesprek met de buurtbewoners. Deze actie kaderde in het 'Buren aan zet'-project, een samenwerking tussen Samen aan Zet, LDC de Waterspiegel en UAV Oost-Vlaanderen, die erg positief verloopt ondanks de moelijke Corona-periode. Tijdens deze actie werd er reclame gemaakt over de mogelijkheden binnen en werking van het lokale dienstencentrum. 
Lees hier meer

Lidverenigingen in de kijker

Uitstap naar Keulen

Onze lidverenigingen vzw Rede en Flux sloegen de handen in elkaar en organiseerden op 4 december een daguitstap naar Keulen. De studentenverenigingen zorgden voor een ontspannende uitstap voor de naderende examenperiode. Ze brachten een bezoek aan de kerstmarkt en genoten van wat het mooie Keulen verder te bieden heeft.

Samen bewegen

De dames van vzw Kleurpotlood nemen deel aan de sportactiviteiten van georganiseerd door Wijkgezondheids-centrum Rabot in samenwerking met Sportdienst Stad Gent. Elke maandag van 13u30 tot 14u30 kan je gaan sporten en bewegen onder begeleiding van een gespecialiseerde lesgever. Steeds welkom op de Tondelierlaan 9 in Gent.
Voor meer info kan je contact opnemen met Byl Stephanie, stephanie.byl@wgcrabot.be, 09/277 10 73 of 0474 50 07 38

Taal-workshops

Tijdens de kerstvakantie kwamen onze Gentse YTB-leerkracht Fatih Döner van onze lidvereniging BETEV en TOBB ETU stagiair Turkse Taal en Literatuur, Ömer Çağrı Uğurlu samen met door YTB ondersteunde ‘Türkçe Saati’-programma leerlingen. Zeven leerlingen namen deel aan dit evenement. Op de tweede dag van deze tweedaagse programma, vonden er leesactiviteiten plaats. Boeken werden voorgelezen en gedichten voorgedragen. De leerlingen lazen zelf ook voor aan elkaar. Ze maakten kennis met de Turkse poëzie mochten hierna zelf (met hulp van de begeleider) een gedicht neerpennen en ontleden. De kennismaking met de Turkse poëzie heeft is de leerlingen goed bevallen en het was een aangename ervaring!

Save-the-date

Vind ons online

Website
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube
Met steun van de Vlaamse Overheid.
Copyright © 2020 Unie van Actieve Verenigingen vzw, All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
info@uavbelgie.be

Wil je deze mails op een andere manier ontvangen of je uitschrijven?
Je kan hier je voorkeuren wijzigen of jezelf uitschrijven.