Konstant overrasker Berlin med nye muligheder og anderledes oplevelser. Berlin er det perfekte kaos. Altid nytænkende - aldrig træt. Her mødes du med åbenhed uanset alder, nationalitet og interesser. Læs her om mine seneste oplevelser i den tyske hovedstad!
ConnectGermany ApS

Min sommer i Berlin

Jeg har næsten lige været i Berlin (igen) og oplevet den dejlige berlinske sommer med masser af udendørsliv, café- og restaurantbesøg, loppemarkeder osv. I dette nydes brev vil jeg dele et par af mine seneste oplevelser - besøg på Haubentaucher, en tur til Tränenpalast og på sporet af den kolde krig på Teufelsberg.
 
Har du lyst til at opleve Berlin ikke bare som turist, men som indehaver af din egen feriebolig eller investeringsejendom, så kan du også roligt læse videre, for i dette nyhedsbrev præsenterer vi vores ejendoms-highlight, som nu byder på endnu flere spændende muligheder i et helt nyt byggeafsnit.
 
Og endelig kan du læse, hvad vores nye samarbejdspartner, Berlinassistenten, tilbyder og gerne hjælper dig, dine ferieboliggæster, din virksomhed og alle andre berlinfans med.
 

Haubentaucher - en urban oase

Haubentaucher ligger i det tidligere Reichsbahn-ausbesserungswerk (forkortet RAW). RAW-området er en sand oase i Berlin. Midt i denne industricharme gemmer der sig nemlig et kulturelt hotspot. Rå urban stemning møder her sydlandsk lethed.
 
Og det er lige her du finder Poolclub Haubentaucher, som ta'r i mod dig med sine lækre 7000m2. Under åben himmel finder du der bla. den 20 meter lange swimmingpool, Lounge-område, Biergarten, Eventområde og meget mere - altsammen i Cote d’Azur stil fra 60erne. Programmet er mangfoldigt - specielt her i sommersæsonen. Tjek det! Der er løbende et bredt udvalg af arrangementer for enhver smag.
 
http://haubentaucher.berlin
 
Pssst!! Har du lyst til at opleve det berlinske natteliv med rå upudsede vægge, graffiti, autentisk stemning med kant og charme, så er hele RAW området fyldt med klubber og barer, som vågner op i weekenden. Besøg eksempelvis Crack Bellmer - en rimelig afslappet bar, Badehaus Szimpla Musiksalon- ungarsk snack, vin og øl, Astra Kulturhaus - med vekslende temaer og arrangementer eller Suicide Circus  - kendt for sin høje musikstandard og internationale DJs.
 

Tränenpalast - en autentisk oplevelse

Som jeg vist ikke har skjult for godt, så er jeg jo noget optaget af DDR-tiden :-). Derfor er jeg faktisk også noget flov over, at jeg først nu har besøgt Tränenpalast.
 
Afsked, savn, håb og fortvivlelse, angst og glæde er samlet på dette historiske sted med masser af personlige beretninger, erfaringer og indtryk. Glaspavillonen, som ligger ved S-banestationen Friedrichsstr. var indtil 1990 kontrolpost for rejsende mellem øst og vest. I folkemunde kaldet Tränenpalast (Tårepaladset). Bygningen rummer en meget spændende og autentisk udstilling, som på smukkeste vis viser forskelle mellem øst og vest i præcis samme tid. Dette kan ikke beskrives, men må bare opleves. Tårepaladset mistede sin funktion ved åbningen af grænserne d. 9. november 1989. Der er gratis adgang.
 
http://www.hdg.de/berlin/traenenpalast/
 

Teufelsberg - Spionborg og naziakademi

Teufelsberg, Berlins djævlebjerg, er bygget på murbrokkerne af ca. 400.000 sønderbombede huse fra 2. verdenskrig.
 
Efter 2. verdenskrig udgjorde bjergets unikke placering og højde det perfekte sted for USA at placere et aflytningskvarter. Herfra kunne de følge militærkommunikationen ind over Berlin, Polen og Sovjet. De atmosfæriske forhold for aflytning var optimale, og i oktober 1963 påbegyndte man byggeriet af den betonborg, der i dag er delvist forbudt område, men som eventyrlystne turister med hang til forladte steder alligevel opsøger til trods for skilte med 'Eintritt Verboten’.
 
Her arbejdede et sted mellem 800 -1500 soldater i 3-holdsskift med aflytning, som en del af det verdensomspændende spionnet ECHELON.
 
En mærkelig historie beretter, at modtageforholdene var bedre på nogen tidspunkter af året end andre - og at det skyldes, at det store pariserhjul, som blev sat op til den årlige amerikanske festival på Hüttenweg i Zehlendorf faktisk forbedrede modtageforholdene.
 
Det hele står lidt efterladt for sig selv i dag, men du kan få en rundvisning i den efterladte spioncentral. Og det er ikke dårligt, hvis du er til skæg og blå briller.
 
Der er en del trapper, der skal forceres, men udsigten er virkelig smuk.
 
http://berliner-teufelsberg.com/web/en
 
 

Revaler Spitze - en unik adresse i Friedrichshain

Mit personlige favorit-ejendomsprojekt i Berlin er vist ved at være klart for enhver. Det er selvfølgelig Revaler Spitze, (i øvrigt ikke mange skridt fra RAW-området). Den fuldendte vision, arkitekturen og de mange valgmuligheder er med til at gøre dette projekt i en klasse for sig. 11 forskellige enkelthuse forbindes til et hele via arkitektur fra flere dele af verden i præcis samme tidsalder - nemlig 1900-tallet. Husene omkranser en særdeles stor og smukt anlagt gård, som kun sjældent ses i den dimension i Berlin.
 
Beliggenheden er Friedrichshain. "Friedrichshain er for Berlin hvad SoHo er for NYC" skriver nyhedsmediet "DW - made in Germany" for nyligt (læs her). Ejendommen ligger kun få minutters gang fra Ostkreuz, som er Deutsche Bahns prestigebyggeri i Berlin og drejeskive for et kæmpe antal dagligt rejsende.
 
Med et væld af caféer, lokale designbutikker, second-hand-shops, det kultagtige RAW-område med jazzbrunch, marked, poolclubs, musikarrangementer, skaterbane og meget mere, er det ikke uforståeligt, at dette område og ikke mindst dette projekt er eftertragtet både blandt investorer, som søger kvalitet, værdistigningspotentiale og samtidig et fornuftigt afkast OG for dig, der vil bruge lejligheden selv som fastboer eller som feriebolig i Berlin.
 
Første byggeafsnit er komplet solgt. I andet byggeafsnit er kun 2 enheder tilbage. I tredje byggeafsnit kun ganske få muligheder tilbage. Men i fjerde byggeafsnit, som netop er åbnet, er der stadig et pænt udvalg af muligheder!
 

Det faktum - at salget går virkeligt stærkt - er nok det eneste, jeg kan beklage i dette projekt. Men omvendt har jeg valgt, at betragte det som et godt tegn på, at netop pris, beliggenhed og kvalitet hænger fornuftigt sammen, og det er netop det, jeg udsøger lejligheder efter - hvad enten jeg leder efter emner til investorer, ferieboligkøbere eller andre. Og da vi her tilmed har at gøre med en særdeles seriøs, erfaren og ansvarsbevidst bygherre og sælger, så kan jeg kun på det kraftigste anbefale dette emne, hvis du går i tanker omkring køb af fast ejendom i Berlin.
 
Er du blevet nysgerrig og har du fået lyst til at se eksempler på konkrete muligheder med beskrivelse, priser osv. på dansk, så send mig gerne en forespørgsel - det er naturligvis helt uforpligtende! Jeg glæder mig til at høre fra dig.
 
Kontakt: hanne.dalgaard@connectgermany.dk
 

Berlinassistenten - din dansktalende assistent i den tyske hovedstad

Jeg har glædet mig til og er stolt af at kunne præsentere ConnectGermany's seneste samarbejdspartner, Berlinassistenten. Berlinassistenten hjælper foreninger, virksomheder og privatpersoner i forbindelse med planlægning af rejser til og arrangementer i Berlin. 
 
De beskriver sig selv således:
 
Vi tilbyder tilrettelœggelse af alt lige fra enkeltarrangementer af et par timers varighed over dagsprogrammer til den helt store studietur med indlogering og ugeprogram. Berlinassistenten nøjes imidlertid ikke med at skræddersy din tur. Vi tilbyder også akuthjælp til dig, som f.eks. har mistet nøglen til din ferielejlighed, har brug for en dansk tolk i forbindelse med lægebesøg eller noget helt tredje. Berlinassistentens indgående kendskab til byen suppleres af et vidt forgrenet netværk i mange forskellige miljøer, hvilket garanterer dig en unik oplevelse i Berlin.
 
Følg os på facebook: facebook.com/berlinassistenten eller tag et kig på vores hjemmeside berlinassistenten.de

Nyhedsbrevet her er lavet i  2015  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg
Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp