Turismen boomer i Polen. I første halvdel af 2016 besøgte ca. 8 mio turister landet - en stigning på 2,5% i forhold til året før. Og det forstår man godt for i Polen får du fuld valuta for dine penge og noget til alle sanser. 
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, Marts 2017

Foråret begynder så småt at spire, og det trækker os ud i naturen. Og netop naturen er i Polen både vidtstrakt og storslået. Men udover skøn og ofte uberørt natur med urskove og et væld af dyreoplevelser, så byder dette kæmpe land også på masser af spa og wellness, kulturoplevelser og seværdige byer.

Uanset om du vælger at holde ferie ved de smukke spejlblanke masuriske søer eller i det imponerende bjergområdet ved grænsen til Slovakiet og Tjekkiet mod syd, er der garanti for en afvekslingsrig ferie for alle sanser og hele familien – og så får man virkelig noget for pengene i Polen.

Har du planer om at opleve Polen ikke bare som turist, men som indehaver af din helt egen feriebolig, så læs roligt videre, for i dette nyhedsbrev præsenterer jeg også vores aktuelle ferieboliger i Polen.

Har du lyst til at kende mere til, hvorfor jeg valgte, at også Polen skulle være en destination for mig og mine kunder, så læs eller genlæs mit nyhedsbrev herom.
 

Masurien – et must-see hos National Geographic?

Szczytno
Byen, Szczytno, er smukt placeret ved de blanke masuriske søer med god infrastruktur for både fodgængere og cyklister. Forretningslivet bærer naturligvis præg af den attraktive placering ved vandet. Eksempelvis finder du masser muligheder for at leje udstyr til vand, sport osv. Årligt finder det internationale vandski-cup sted netop her, og den er også udgangspunktet for Mazovia MTB Marathon.

Korsridderborgen
Et af byens dominerende vartegn er korsridderborgen. I dag er der kun ruiner tilbage af borgen, som kan dateres tilbage fra fra det 14.årh. I det 15. og 16. århundrede var borgen flere gange genstand for kampe mellem korsriddere og polakker. Efter en ombygning i 1579-81 blev borgen fortrinsvis anvendt som jagtresidens for preussiske fyrster. I 1656 - under et tatarisk angreb - anvendtes borgen for sidste gang til forsvarsformål. Borgen gik i forfald og efter flere forgæves forsøg på at genopbygge borgen som helhed, blev den bevaret som ruin. Den vestlige side af ruinerne støder op til det nuværende rådhus, der således er bygget på borgens grund, og borgruinerne danner i dag ramme om en masse kulturelle begivenheder henover året.

Det Masuriske Museum
Det er også her, det masuriske museum siden 1948 befinder sig. Samlingerne omfatter over 4000 genstande inden for bla. arkæologi, historie, kunsthåndværk, etnografi og dyreliv fra den sydlige del af regionen. Den store etnografiske afdeling beskriver den masuriske, folkelige kultur. Interessant er særligt bl.a. samlingen af masuriske ovnkakler og keramik.

Det er her i Szczytno regionens lufhavn befinder sig. Her flyves til/fra eksempelvis Berlin, London og Krakow. Billeje koster fra ca. 14 €/dag.

Hovedbyen Olsztyn
Umiddelbart kan indrykket af Olsztyn virke en smule trist, da forstæderne er præget af eftertidsbyggeri i form af grå ejendomme og fabrikker. Men når du kommer til byens centrum, er kontrasten ikke til at overse, og du vil hurtigt opdage, at byen har meget mere at byde på. Her gemmer der sig smukke skatte og en dejlig gammel bydel fuld af imponerende syn og og monumenter.

Olsztyn er regionshovedstad med 179.000 indbyggere, og den huser hele regionens offentlige instanser. Dette har bla. trukket en del investorer fra hele landet til byen. Den er kultur- og videnscentrum med en stor symfoni og universitet. Herudover et stort antal af teatre, biografer og cafeer. Byens turistmæssige popularitet udspringer primært af 2 ting – dens placering og dens udstråling. Særligt den gamle bydel er kendt for sin udstråling. Gammel er den dog ikke, da den under 2. verdenskrig blev ødelagt af den røde hær. Men takket være en nænsom opbygning af de gamle smukke ejendomme, gader, kirker og katedraler efterlades du her med et meget smukt syn. Den attraktive placering midt i smuk natur gør ligeledes, at Olsztyn byder på et utal af fritidsaktiviteter som eksempelvis svømning, kajak/kano, cykelsport og hiking.
 

Wisla - ferieparadis ved de tjekkiske bjerge

Ca. 550 km sydligere med udsyn over de tjekkiske bjerge og ved den forgrenede floddal, Wisla, kommer du til byen af samme navn. Byen kan dateres tilbage til år 1615, og interessen som ferieby opstod for alvor i det 19. og 20. århundrede, hvor de første hoteller og sommervillaer blev bygget. Byen skulle være feriecentrum for området, og infrastrukturen til/fra hele regionen forbedredes – bla til Katowice, hvor nærmeste lufthavn befinder sig.

75% af områdets areal er dækket af skov. De smukkeste træbevoksninger findes i Barania Góra-naturreservatet på 383 ha, der blev oprettet i 1953. Bjergbækkene Czarna og Biala Wiselka samt Malinka er bækørred-reservater. Mere end 100 km turiststier giver mulighed for at besøge reservaterne fra forår til efterår, og om vinteren kan man komme dertil på ski. Der findes også en såkaldt didaktisk vandresti på Barania Góra, hvor turister kan lære noget om de naturmæssige værdier i området samt om menneskets indflydelse på naturen.

Byens seværdigheder er varierede – bl.a. finder du adskillige gamle træbygninger og –villaer, eksempelvis en træbygget skole fra 1891. Et af højdepunkterne indenfor træbyggeri, nemlig den tidligere jagthytte for fyrstefamilien Habsburgerne ligger også i Wisla.

Det er også her den polske præsidents historiske residens ligger. Her kan du komme på guidede ture rundt og se spisestuen, badeværelset, arbejdskontoret osv. Stadig den dag i dag inviterer præsidenten det officielle Polen af og til hertil. 
 

ConnectGermanys ferielejligheder i Wisla

Projektet Bukowa Gora ligger ca. 1 km fra byen og 500 m over havets overflade opad den nordlige side af Wisla-dalen –  med en forrygende udsigt ud over dalen og mod bjergene på den anden side.

1. etape er færdig og overdraget til deres nye ejere. 2. etape er i fuld gang.

Der er lejligheder i alle størrelser fra 1-værelses på 35 m2 til 4 værelses på 110 m2. De fleste dog med 2 soveværelser. Moderne arkitektur kombinerer glas og naturmaterialer, lys, lethed og komfort. Alle ferieboligerne har store balkoner mod syd med udsigt over byen Wisla og dalen. 

Projektets eksklusivitet understreges af, at der er tilknyttet 24 timers portnervagt

Læs mere, bestil prospekt på dansk og se flere billeder her


Active Village - i det smukke bjergområde ved Karpacz i Polen

Jeg glæder mig meget til at se mere til dette projekt!

Active Village, er et helt nyt og spændende projekt med i alt 110 lejligheder fordelt over 55 huse. Salget åbner efter planen til sommeren 2017. Og der er allerede flere på venteliste!

Projektet befinder sig i bjergbyen Karpacz ca. 80 km fra den historiske by Wroclaw i den sydvestlige del af Polen. Den lille hyggelige by, Karpacz, på grænsen til Tjekkiet er mest kendt som spa- og skiresort, og området omkring byen er et at de mest kendte ski- og vandreområder i Polen og et super-godt alternativ til Alperne. Og så er det også her Gravity Hill eller Magnetic Hill findes – en optisk illusion, som får det til at se ud til, at stenene ruller op ad bjerget.

Lejlighedernes størrelser varierer fra 48-74 m2, alle med 2-3 soveværelser og alle med en særdeles smukt udsigt over Sniezka – det højeste bjerg i Karkonosze bjergområdet!

Projektet er perfekt for dig, der søger og holder af en aktiv ferie. Allerede indenfor  projektets område finder du både sport- og fitnessaktiviteter og lige derved et utal af velanlagte skiløjper og  flotte trekkingstier. På blot få minutter i bil kommer du til et af de bedste downhill skiområder i Polen.

Klik her, hvis du vil holde dig opdateret og være blandt førstevælgerne i et af Polens absolut mest attraktive ferieområder!

Nyhedsbrevet her er lavet i  2017  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg
Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp