Sommer i Nordtyskland - En 450 km lang cykeltur, 65 golfbaner, et eldorado af wellness og spektakulære ferieboliger eller interessante investeringsemner.
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, Juni 2016

Den er lang, og den er lækker, den bliver kaldt den tyske riviera, og jeg har skrevet om den flere gange f.eks. i nyhedsbrevene April, 2015 og Maj 2014.
 
Den tyske Østersøkyst er efter genforeningen for alvor kommet i fokus for ikke mindst for tyskerne selv, som i følge undersøgelser af ITB (Internationale Tourismus-Börse) foretrækker ferie i eget land. I alt er den 2.247 km lang og strækker sig fra den danske grænse i nord gennem delstaten Schleswig-Holstein over til den tidligere østtyske delstat Mecklenburg-Vorpommern og helt hen til den polske grænse.

Men denne gang vil jeg ikke skrive om selve kysten, men derimod baglandet. Det skal handle om golf, cykelture og wellness, som netop denne region også er specialister i.

Og så skal du selvfølgelig ikke snydes for et par attraktive muligheder for selv at blive ferieboligejer i dette smukke område eller måske investor med fast udlejningskoncept og et attraktivt afkast ind på kontoen måned efter måned. I den forbindelse får du et par tips og anbefalinger fra Tysk Revision – til netop danske investorer i tyske (ferie-)boliger.Ostseeküstenradweg

Den tyske Østersøkyst er et af de smukkeste og mest afvekslende kystlandskaber i Europa. Cykelruten Ostseekustenradweg er utrolig godt skildret og garanterer 450 km med frisk luft og rekreation. Langs ruten er der talrige hyggelige cafeer og Landgasthöfe, som indbyder til skønne pauser, og en overnatningsguide giver nemt og overskueligt tips til at finde det rette logi. Trænede cyklister kan køre ruten på ca. 1 uge, mens familier og mere mageligt indrettede nok skal indrette sig på 10 dage. Ruten fører dig gennem gamle fiskerbyer, moderne storbyer, forbi brede sandstrande, reservater, morænelandskaber, bakker og søer. Vælg efter behov blandt mange attraktive pakketilbud med varierende etaper, transport af bagage, overnatning etc.

Læs mere om Ostseeküsteradweg.

 

Tysklands maritime golfregion

Die Golfküste Schleswig-Holstein, som den tyske Østersøkyst også kalder sig blandt golfelskere. I alt finder man her ca. 65 golfpladser – og der kommer hele tiden nye til. Området har specialiseret sig i alt fra de såkaldte nicht-golfer til entusiaster med høje krav til kvalitet, sværhedsgrad og variation. Golf i Tyskland er og har med uformindsket styrke altid været en populær sport, og de tyske golfbaner – i særdeleshed de Nordtyske har været foretrukket af mange danske golfspillere. Her er der høj standard, god kvalitet og kundeservice i verdensklasse. Golfküste Schleswig-Holstein er med sine over 1.100 golfhuller et eldorado for golfspillere. Med stor variation, fantastisk udsigt og unikke tilbud som eksempelvis Golfküste Card og Golfküsten Card Flexi kan man til fordelagtige priser spille på op til 35 golfbaner.

Læs mere om de mange muligheder her.Wellnes – også i Nordtyskland

Som jeg skrev i mit seneste nyhedsbrev, så fik jeg endelig taget mod til mig og besøgt et tysk spa. Det var, som I kunne læse, grænseoverskridende, men også en særlig oplevelse på mange måder og ikke sidste gang, jeg har prøvet det.

Tyskland har en meget lang tradition for spa og wellness og ikke kun i de gamle kurbyer. Over 350 spa og wellness steder fordeler sig over hele Tyskland  - klar til at opfylde netop dine ønsker. Behandlingssortimentet spænder vidt fra traditionel massage til Qi Gong (kinesisk energiterapi) og et utal af forskellige bade og saunatyper, med dufte, damp, peeling etc.

Fantastiske naturscenerier og terapeutiske kilder i kombination med stor variation, venlige priser og kort afstand fra Danmark har gjort Nordtyskland til et foretrukkent område for kærlig pleje og/eller et energiboost. Og ofte ligger disse spa-resorts i kombination med skønne restauranter – nogle endda med michelinstjerner. Jeg er absolut ikke erfaren på det område – endnu, men der er masser af muligheder og tilbud i alle prisklasser, så det er bare at komme igang. Jeg tror, jeg vil starte med Schloss Glücksburg.
 


Køb eller invester i feriebolig i OstSeeResort Olpenitz – Mini-Dubai i skandinavisk stil

Her i netop denne del af Nordtyskland - i Tysklands mest spektakulære og varierede feriepark stormer byggeriet frem.

Du finder her stort set alle typer tænkelige boliger, raffinerede Schleivillen, store moderne Albatrosvillen, praktiske og velindrettede Kapitänshäuser, spektakulære og smukke Schwimmende Häuser og senest de for investorer meget velegnede og attraktive investeringsboliger Freya, Neya og Svenja.

Du får her et par eksempler på de mange muligheder:


Schleivillen Pegasus
De raffinerede arkitektoniske “Schleivillen” bliver bygget direkte på molen med frit udsyn over Slien. På denne helt specielle beliggenhed bygges 35 huse med 84 individuelt valgbare grundplaner.

Priseksempler:
 • 82 m2, 3 værelser, 1 plan, terrasse, parkering, køkken inkl. hvidevarer, pris € 291.431,- + 4,76% honorar
 • 93 m2, 3 værelser, 2 etager, terrasse, parkering, køkken inkl. hvidevarer, pris € 321.181,- + 4,76% honorar
Læs mere om disse spændende boliger og/eller bestil konkrete eksempler her.


Kapitänshäuser
De velindrettede “Kapitänshäuser” bliver bygget på projektes idylliske halvø. Nogle af husene direkte ved havet, og alle i skøn natur og med en meget familievenlig beliggenhed. Nogle af high-lights’ene er gulvvarme, whirlpool, køkken inkl. hvidevarer og parkeringsplads.

Priseksempler:
 • 80 m2, 3 værelser, 2 etager, terrasse, parkering, køkken inkl. hvidevarer, pris € 297.381,- + 4,76% honorar
 • 78 m2, 3 værelser, 2 etager, terrasse, parkering, køkken inkl. hvidevarer, pris € 316.412,- + 4,76% honorar
Læs mere om disse spændende boliger og/eller bestil konkrete eksempler her.


Schwimmende Häuser
Ferieparkens absolutte specialitet er de såkaldte “Schwimmende Häuser”, som bygges direkte på 4 pontons i skandinavisk arkitektur og med navnet "Antares". Alle naturligvis med bådplads direkte for din dør. Er du til en spontan bådtur, solbadning på soldækket og 360 graders frit udsyn over det smukke natur- og strandområde, er disse huse noget, du ikke må overse.

Priseksempler:
 • 97 m2, 3 værelser, 2 etager + soldæk, parkering/bådplads, pris € 428.281 + 4.76% honorar
 • 97 m2, 3 værelser, 2 etager + soldæk, parkering/bådplads, pris € 424.771 + 4,76% honorar
Læs mere om disse spændende boliger og/eller bestil konkrete eksempler her.


Investeringsboliger - Freya, Neya og Svenja
For kort tid siden blev endnu et nyt byggeafsnit åbnet med 270 nye ferieboliger. Disse boliger er specielt tiltænkt investorer, som ønsker fast udlejning og administration og dermed en attraktiv investering og forrentning på mellem 6-7%. Ejer kan i følge tysk skattelov selv benytte boligen op til 21 dage om året.

Som køber af investeringsboligerne sparer du momsen. Priserne nedenfor er derfor uden moms:
 
Priseksempler:
 • Freya, 80 m2, 3 værelser, 2 etager, terrasse, køkken inkl. hvidevarer, parkering, pris € 224.880,- + 4.76%
 • Naya, 49 m2, 2. værelser, 1 plan, terrasse, køkken inkl. hvidevarer, parkering, pris € 138.360,- + 4,76%
 • Svenja, 98 m2, 3 værelser, 2 etager, terrasse, køkken inkl. hvidevarer, parkering, pris € 276.960,- + 4.76%

Læs mere om disse spændende investeringsboliger og/eller bestil konkrete eksempler her

 

Tysk Revision – skatterådgivning, der betaler sig. Nemt og på dansk

Rigtig mange danskere interesserer sig for investeringsmuligheder på det tyske ejendomsmarked. Og investeringer i fast ejendom i udlandet er ofte forbundet med en lang række skattemæssige spørgsmål.

Forud for investering i fast ejendom i Tyskland anbefaler Tysk Revision, at du eksempelvis overvejer:
 • Hvilken retsform er den bedste? Et dansk ApS eller etableringen af et tysk selskab?
 • Hvordan opnås lempelse for den tyske er­hvervsskat, f.eks. igennem den såkaldte ”erwei­terte Kürzung“?
 • Hvor høj er erhvervelsesafgiften i de tyske forbundsstater?
 • Hvad sker der ved salg af andele i ejendoms­selskaber?
 • Beskatning ved salg af privat ejendom, og hvordan kan den muligvis omgås?
 • Moms ved køb eller salg af fast ejendom?
 • Moms ved blandet privat og erhvervsmæssig anvendelse af fast ejendom?
Tysk Revisions ”Team Fast Ejendom” er specialiseret i at hjælpe med netop skattemæssig og grænseoverskridende rådgivning af danske inves­torer – private eller erhvervsmæssige, direkte eller indirekte via et ejendomsselskab, fra den lille feriebolig til den store investering i en hel ejendom. Al rådgivningen foregår naturligvis i koordination med dine øvrige rådgivere.

Tag et uforpligtende og gratis møde, som selvfølgelig er på dansk! Og læs mere om alt det, Tysk Revision kan hjælpe dig med, hvis du eksempelvis ejer eller planlægger at investere i en feriebolig med fast udlejningskoncept og højt afkast.

Læs mere om Tysk Revision og fast ejendom


PS: Tjek forresten også lige mit helt nye projekt ud, hvor du kan mixe natur, sport, storbyferie, eget brug, investering og meget mere til din helt egen cocktail! 

 
Rigtig god sommer til alle mine læsere!
– og min sommerferie skal i år netop holdes i Tyskland –  dog med en lille smuttur til smukke Wien,
hvor jeg planlægger nye spændende tiltag!

Nyhedsbrevet her er lavet i  2016  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg
Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by MailChimp