Få insider-juletips, en meget nyttig kontakt og et lille kig på næste års nyheder
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, December 2015

Med dette, året sidste nyhedsbrev fra ConnectGermany, vil jeg gerne indlede med at sige tak til alle mine samarbejdspartnere, kunder, Tysklandsfans og nyhedsbrevslæsere. Tillykke til alle de købere, der har overtaget eller investeret i en bolig i Tyskland i år - i Berlin eller langs Østersøkysten. Jeg glæder mig til at følge alle byggerierne og hjælpe jer alle med store og små opgaver. 
 
I det nye år planlægger jeg at tage hul på nye spændende investeringsområder i bl.a. Sydtyskland og Østrig. Jeg glæder mig rigtig meget til at opbygge et stærkt netværk i de nye områder og kunne tilbyde endnu flere spændende boliger og give mine kunder en tryg helhedsoplevelse i forbindelse med ejendomsinvestering - før, under og efter handlen. Og i mit hovedområde, Berlin, glæder jeg mig rigtig meget til at kunne præsentere 2 helt nye og ualmindeligt særlige ejendomme, hvor man ikke bare bor, men lever!
 
Og det hele vil blive pakket pænt ind og præsenteret på min kommende helt nye og moderne webside :-)
 
Dette nyhedsbrev skal selvfølgelig også handle om jul. Og jul er “gross geschrieben” i Tyskland og fejres i det ganske land gennem hele december - på julemarkeder, i shops, med events og meget mere.
 
Jeg har i dette nyhedsbrev spurgt et par af mine samarbejdspartnere og gode venner i Tyskland om deres bedste tips i juletiden i Berlin. Dem deler jeg med jer længere nede i dette nyhedsbrev.
 
For allerførst vil jeg give alle mine nyhedsbrevslæsere, Berlinfans og ferieboligejere et rigtig godt tip. Jeg har nemlig fundet frem til det danskejede “top relocation”, som bl.a. assisterer og hjælper tilflyttere til rette i Berlin ved at tage hånd om de praktiske opgaver, som følger i kølvandet på et ophold i eller flytning til den tyske hovedstad. 
 

Top relocation - en særdeles nyttig kontakt

Jeg mødtes med Peter Tophøj, ejeren af top relocation, på den originale DDR-retro-café “Kaffee und Tee” i mit Berlin-hood ved Frankfurter Tor. Jeg bad ham fortælle lidt om sit firma og om mulighederne ved et samarbejde med ConnectGermany.
 
Hvad fik dig til at starte top relocation?

“Det hele begyndte med, at jeg hjalp en håndfuld nytilkomne danskere med forskellige bureaukratiske opgaver. Jeg indså hurtigt, at der fandtes et behov for den slags assistance og valgte derfor også at tilbyde min service til engelsktalende personer. Nu består mine kunder både af privatpersoner, som flytter til Berlin på egen hånd, og virksomheder eller ambassader, som forflytter en medarbejder til Berlin. Her sørger jeg for, at den nye medarbejder kan fokusere på sit nye job og ikke behøver at bekymre sig om bureaukratiske og tidskrævende opgaver, som ikke er arbejdsrelaterede”

Kan du nævne et par af disse opgaver?
 
“Ja, det kunne f.eks. være at finde et sted at bo. Når boligsituationen er på plads, tager jeg mig af registreringen hos de lokale myndigheder og tilmelding af strøm, gas osv. For dem der allerede har et sted at bo, hjælper jeg med al bureaukratiet. Det kunne være  tilmelding af adresse, ansøgning om f.eks. børnepenge eller det såkaldte Kita-Gutschein, som kræves for at kunne sende sit barn i børnehaven i Tyskland”
 
Hvad forventer du dig af et samarbejde med ConnectGermany og hvordan vil du kunne hjælpe mine kunder?

Jeg glæder mig til at kunne formidle kontakt mellem ConnectGermany og mine kunder, som ønsker at købe en bolig i Berlin. Jeg ved, hvor meget tid og energi du bruger, på at finde de rigtige objekter, og at det, du finder og ender med at have i din portefølje, har en meget høj standard. Desuden kan jeg hjælpe dine kunder med forskellige former for praktiske opgaver, som opstår, når man har ejendom i Berlin. Sidst men ikke mindst får dine kunder en mulighed for at udleje deres lejlighed gennem mig til kræsne og pengestærke lejere”
 
Jeg er rigtig glad for at kunne tilbyde mine nyhedsbrevslæsere og kunder top relocation's serviceydelser, som nemt og enkelt også tilpasses netop dit behov. Ingen opgave er for lille, ingen opgave for stor. Du er velkommen til at kontakte Peter direkte eller skrive/ringe til mig, så vil jeg connecte jer.
 
Peter Tophøj
top relocation
 
Web: www.toprelocation.de
Email: pt@toprelocation.de
Telefon: +49 157 80706581
 


Jul skrives med STORT i Tyskland og Berlin

Og nu til insider-tips fra mine gode venner og samarbejdspartnere i Berlin. Lad mig starte med Peter Tophøjs juletip:
 
“Første adventsweekend er julemarkedernes officielle åbningsweekend. Der findes et hav af forskellige markeder, og i år synes jeg, at det japanske julemarked på RAW-området i Friedrichshain lyder som en spændende garniture til de andre mere eller mindre institutionaliserede julemarkeder. Her vil det blandt andet være muligt at nyde japanske specialiteter, mens børn og barnlige sjæle kan lave deres eget japanske legetøj.

OBS: Det japanske julemarked åbner først 5. december.”
 
Min samarbejdspartner og ejendomsudbyder, Felix Weiss:
 
“De flotteste julemarkeder, synes jeg, er julemarkedet i Charlottenburg og det Am Gendarmenmarkt. Begge både hyggelige og traditionelle. Af specielle events i december og over nytåret er Roncalli Weihnachtscircus ved Tempodrom. Men også en udflugt til Potzdamer Platz med Winterwelt og det nye smukke julepyntede Mall of Berlin, kan jeg anbefale.”
 
Min gode ven og samarbejdspartner, Ulf Sziede, siger:
 
“Jeg er ikke ligefrem julespecialist, men i nærheden af Kollwitzplatz er der et rigtig hyggeligt julemarked med mange naturting og håndarbejde af forskellig slags. Og så synes jeg faktisk, at det lille julemarked i Böschestraße i Friedrichshain også er ret smukt.”
 
Babara og Anja er initiativtagere til “das Buchstabenmuseum”, som er et spektakulært og helt særligt museum, der samler på smukke (ofte ret gamle og historiske) reklamebogstaver. Museet har nu har eksisteret i over 10 år - uden offentlige støttemidler. De næste 3 måneder kan jeg anbefale at besøge deres pop-up shop, som de næste 3 måneder vil befinde sig på toppen af Bikini centeret. Udover alverdens bogstavproduktioner, som her kan købes, kan du også nyde en flot installation bestående af historiske reklamebogstaver, der oplyser hele tagterrassen.
 
Du finder denne særlige shop her:

BUCHSTABENMUSEUM SHOP
Bikini Berlin, 2. OG, Garden
Budapester Str. 38–50
D-10787 Berlin

S- og U-Bahn: Zoologischer Garten
Åbningstider: Mandag - Lørdag 10:00 - 20:00
 
Barara og Anja vil gerne dele et par shoppingidéer (udover deres egen shop), til den perfekte julegave med os:
 
“Jeg kommer fx i tanke om S-wert-Laden (www.s-wert-design.de). Her finder du produkter med alle mulige berlinmotiver. Men også Ting-shoppen i Rykestrase (ting-shop.com), er interessant, og så er den ret nordisk indrettet.

Er du på udkig efter smukke skrivevarer, så vil jeg anbefale at kigge hos Luinab, i Rosa-Lux (shop.luiban.com).
 
 
Og endelig - den 12. og 13. december er der igen Holyshitshopping i Berlin: holyshitshopping.de/event/berlin. Har du inden da ikke fundet den rigtige julegave, så finder du den senest der!” 

Mine rigtig søde veninde og tyske nabo, Dagmar Stübel har også sendt mig et par tips og skriver: 

Du kender sikkert det meste, men mine bedste tips er f.eks. Weihnachtsmarkt im Haubentaucher eller Weihnachtsmarkt in der Kulturbrauerei.

Ellers vil jeg anbefale at der, hvis der er sne, at køre på slæde i Volkspark Friedrichshain eller am Teufelsberg. Endelig er Weihnachtssingen im Fußballstadion også ret hyggeligt-
 
Min flerårige samarbejdspartner, Jens Schwarz, vil også gerne bidrage med et par idéer. Og han skriver:
 
“Jeg vil klart anbefale julemarkedet ved Gendarmenmarkt, da det er traditionelt og så der det det eneste marked, hvor man får Glühwein fra Winzer. Trenden i år er hvid Glühwein i stedet for rød. Hvis jeg skal nævne et alternativt så kan jeg også anbefale julemarkedet i Spandauer Altstadt”
 
Min flerårige samarbejdspartner og gode ven helt tilbage fra “Wohnlife-tiden”, Sebastian Böger, skriver:
 
“I morgen tager jeg f.eks. til Böhmischer Weihnachtsmarkt i Babelsberg (Potsdam, Weberplatz). I det hele taget er der mange hyggelige julemarkeder i Altstadt Potsdam. F.eks. skulle det romantiske julemarked Der Weihnachtsmarkt in der Brandenburgischen Straße in der Altstadt von Potsdam i Krongut Bornstedt i Potsdam også være rigtig smukt.

Det lille børnejulemarked "Lucia" i Kulturbrauerei i Prenzlauer Berg er også hyggeligt med børn og husk også at Backschule Charlotte, Kaiser-Friedrich-Straße 88, 10585 Berlin tilbyder kurser i julebagning: www.backschule-charlotte.de.

Ellers kan jeg anbefale Märchenhütte i Monbijoupark - Brødrene Grimm eventyr for store og små. Wonderful Christmas i Berliner Dom som er en Jazz-Weihnachtskonzert på 1. Juledag. Eller Barocke-Weihnachtsgala i der Philharmonie den 23. december 2015. Og slutteligt et must: Der Kleine Prinz i Admiralspalast fra 18. december til 10. januar.
 
Endelig vil jeg til sidst bringe et tip fra Jessica Grosskurth fra Solidküchen, som udover juletips også har et nytårstip:
 
Jeg vil også anbefale de traditionelle julemarkeder på f.eks. Alexanderplatz eller Gendarmenmarkt til jul. Herudover vil jeg til nytårsaften anbefale en at de mange flotte sejlture på Spree eller selvfølgelig også det store party ved Brandenburger Tor, hvis man er til den slags.”
 

Til sidst vil jeg selv runde af ved give et link til de 11 bedste julemarkeder i Berlin og Hamborg fra “Mit Vergnügen”:
 
   Besøg i Hamborg

   Besøg i Berlin
 

Rigtig god jul og et spændende nyt år!
 
Jeg glæder mig til at hjælpe alle mine kunder godt videre med deres ønsker. 

 
 
Hanne Birgitte Dalgaard 

 

 


 

 


Nyhedsbrevet her er lavet i  2015  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg
Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp