Tag med mig til smukke Wien – En pulserende by fyldt med musik, historie, kreativitet og livsnydere. Østrigs hovedstad er en oplevelse for hele familien.
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, August 2017

I juli gik min rejse for 4. gang til Wien, og denne gang havde jeg taget min familie med – min mand og mine 2 børn, Sebastian på 15 og Anna Christine på 13. Jeg glædede mig meget til at vise dem alle Østrigs smukke hovedstad og til selv at få mere tid til at udforske Wien lidt mere som turist.

Det er mine 3 dage som turist i det smukke varme Wien, som jeg i dette nyhedsbrev vil dele med jer.

Har du lyst til at opleve Wien ikke bare som turist, men som indehaver af din egen feriebolig, så kan du roligt læse videre, for i dette nyhedsbrev præsenterer jeg dig for mit seneste ejendoms-highlight i Wien. Et helt særligt et af slagsen.
 

Fra Berlin til Wien på blot en time

Når man er vant til Berlins slidte lufthavne, er det er ren fornøjelse at lande i Vienna International Airport. En supermoderne og stor lufthavn med rigtig god skiltning. Og på bare 17 min. bringer CAT (City Airport Train) dig hurtigt direkte ind i hjertet af Wien.

Herfra er U-banesystemet lige så velfungerende som i eksempelvis Berlin. Og så kan du tilmed betale med Visa i alle automater.

Wien er varm – især om sommeren, så vi havde mest af hensyn til børnene valgt et hotel med pool. Med temperaturer, der sneg sig op på 38 grader, blev vi nu alle ret glade for den.

Dag 1 – Den smukke bykerne, hvide heste, grønne slotshaver og skøn musik
Første dag startede ud i den smukke, gamle bykerne, der er på Uniscos Verdensarvsliste og fredet. Og her er næsten alt for smukt - for i de smukke shoppegader Kärnterstr., Graben, Kohlmarkt osv. glemmer man næsten at shoppe.


Ejendommene er simpelthen så smukke, at det er meget svært at få blikket fra dem. Efter flere timer i dette område tog vi forbi ”Hofburg” – kejserens vinterslot, som i dag bla. huser den Spanske Rideskole. Og da både jeg om min datter er vilde med heste, skulle vi selvfølgelig også kigge ind der. De smukke hvide lipizzanerhingste holder i juli sommerpause. Men 6 hvide hopper med føl er på besøg fra stutteriet i Piber, og hver eftermiddag, hvis vejret er godt, bliver de lukket ud i det såkaldte ”grønne børneværelse” i slotsparken ”Burggarten” for at lege og græsse.  En dejlig stemning og skøn oplevelse at se de smukke harmoniske hvide hopper med deres endnu mørke føl boltre sig i disse fantastiske rammer.

En rejse til Wien uden musik er nærmest utænkelig. Wien har huset nogle af de allerstørste klassiske komponister. Musikken er en del af byens DNA. Og heldigvis ved min ven Frans, som bor i Wien, lige hvor man skal tage hen for at opleve en smuk klassisk koncert, som egner sig for hele familien. Tirsdag aften lod vi os derfor indhylle i og tankerne flyve i selskab med Mozart, Bach, Schubert og Vivaldi smukt opsat og udført Classic Ensemble Vienna i Peterskirche, en særdeles smuk barokkirke lige i hjertet af byen. Rørende, smukt, enestående.

Dag 2 – På tur med sporvognen, fortryllende Prater og lækker streetfood
Den storslåede paradegade, Ringstr., er 4 km lang og 57 m bred og omkranser den historiske bykerne. Herfra har du det perfekte udsyn til de smukke gamle operaer, teatre, slotte og kejserpalæer. Det er der, vi starter vores næste dag, med en tur i den gamle Ringtram (1+2), som starter fra stoppestedet ved Schweden Platz. Her bliver du taget med på en historisk tidsrejse, og med en god audioguide i ørerne bliver vi hurtigt trukket ind i en fjern verden og får samtidig et særdeles godt indtryk af Wien – fra fortid til nutid i en by, der i øvrigt kan prale af i alt 27 slotte og 150 palæer.

Fra sporvognen var der perfekt udsyn til kejserresidensen Hofburg, observatoriet Urania, hvor der indtil 1928 præcis kl. 12.00 blev affyret en kanon dagligt, så alle kunne stille uret, Wiener Staatsoper, Parlamentet, Universitetet – et af Europas ældste, den gamle børs, rådhuset og teatre osv. osv.

Efter denne meget smukke tur gik turen til Prater. Prater er det gamle Wiens forlystelsespark, og huser da også et af byens vartegn - det gamle 65 meter høje Riesenrad (pariserhjul). Børnene fik afprøvet en del – efter min smag – meget vilde forlystelser. Alle sammen fik vi i en tur i det nyere pariserhjul, hvorfra der er en skøn udsigt til det gamle og udover en stor del af Wiens smukke tage i øvrigt.

Om aftenen da sulten meldte sig tog vi mod ”Naschmarkt” – også kaldet Wiens mave. Området, gaderne strækker sig over ikke mindre end 2,3 hektarer. Her kan enhver form for sult blive mættet. Her er sydlandsk stemning - dog med mere nordeuropæisk orden. Masser af madboder, streetfood, restauranter og meget mere. Og så er det også her en af mine yndlingsspisesteder, nemlig NENI Food, som jeg også kender fra Berlin, findes. Maden var vanedannende god og superdejlig, og så gør det ikke noget, at den bakkes op af den skønne stemning, som hersker netop i det område.

Dag 3 – en fortryllende tidsrejse i Østrigs historie på Schloss Schönbrunn
Næste og sidste dag i Wien var vi så heldige at få en personlig guidet tur på Schloss Schönbrunn af Lis Iro. Lis er ikke bare guide, men en helt fantastisk en af slagsen. Hun formår at få både børn og voksne til at spidse ører. Den dag tog hun os på rejse gennem en stor del af Wiens spændende kejserhistorie via 40 af de utallige smukke sale på Schloss Schönbrunn.

Og sikke et slot, sikke nogle rammer, sikke en historie! Jeg var og er stadig vildt imponeret og kan på det varmeste anbefale en guidet tur, hvor alle anekdoter, sjove historier og fakta går op i en højere enhed.

Lis taler dansk. Hun er autoriseret turistguide for Wien og Østrig og arbejder først og fremmest med at guide danskere, nordmænd, tysk- og engelsksprogede. Med mere end 40 år i Wien kender hun byen bedre end de fleste. Udover spændende tilbud om guidede ture, kender hun naturligvis også til de eventuelle udfordringer, der ved at flytte til Wien, og hun er derfor en uvurderlig kontakt og hjælp, som alle kan få brug for fx i relation til et køb af ferielejlighed Wien. Lis Iro kan kontaktes pr. telefon eller mail:

   Austria Guide
   Servitengasse 5/29
   A-1090 Wien
   Tel./Fax: 0043-1-317 62 11
   Mobil: 0043-699 11 54 79 17
   E-mail: guide@lisiro.at
   Web: www.lisiro.at


Vienna Cityappartments – bo hvor også kejserne fortrak at bo
Der er nok ikke så mange, der er i tvivl længere. Jeg er vild med Wien. Derfor er jeg også rigtig glad for nu også at kunne tilbyde endnu et spændende ejendomsprojekt i Wien.

Tæt ved netop Schloss Schönbrunn bygges disse moderne city-lejligheder, der taler til mennesker, som vil en masse på en gang. Pulserende urban stemning eller ro og idyl på terrassen eller balkonen, grønne oaser, shopping, caféliv og gode offentlige transportmuligheder. Her kan du jogge i Schlosspark Schönbrunn, spise streetfood og meget mere på det kendte Naschmarkt, nyde en kop kaffe på yndlingscaféen eller tage på shopping rundt i gaderne eller i shoppingcenteret. Her finder du arkitektur, design, lys og gennemtænkte grundplaner, hvad enten det er i den lille cityappartment eller den større ejerlejlighed.

I dette ejendomsprojekt vågner du op til følelsen af at have truffet den rigtige beslutning om investering hver dag.

Læs mere, se flere fotos og bestil uforpligtende eksempler på lejligheder ved at klikke her. Og glem nu ikke også at tage et kig på de 2 andre dejlige ejendomsprojekter i Wien:
 
 
Med alle sanser mættede af dejlige indtryk, fløj vi hjem til Berlin. Alle var vi enige om, at dette ikke bliver vores sidste fællestur til Wien.

Bis bald wunderbare Wien!

 

Nyhedsbrevet her er lavet i  2017  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg
Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp