Berlin Berlin Berlin – Europas nye metropol, Tysklands nye hovedstad og mekka for alle slags mennesker. Overalt fejres i disse dage 25 Jahre Mauerfall. Tag til en af verdens mest übercoole hovedstæder og oplev fejringen og historien på tætteste hold.
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, Oktober 2014


Berlin – Kulturhovedstad nr. 1

Berlin er efter min mening Kulturhovedstad nr. 1 i Europa. Kun få steder i verden har historisk såvel som kulturelt så meget at byde på inden for et så relativt lille geografisk område.

Berlin er et gammelt tysk ord for sump og ikke, som mange fejlagtigt tror, for bjørn. Byvåbnet er dog en bjørn. Grundvandet står over alt højt og undergrunden kan slet ikke bære de skyskrabere, som man ser i andre hovedstæder. Dette er grunden til, at Berlin aldrig får en skyline som eksempelvis New York eller tilsvarende hovedstæder. Heldigvis er der plads nok i Berlin. Så man behøver ikke bygge i højden. Berlins areal er eksempelvis 9 gange større end Paris’.

Du får et godt overblik over byens kultur og omskiftelige historie på museet Story of Berlin. Berlin har været hovedstad for kurfyrstendømmet Brandenburg, for kongeriget Preussen (1701-1918), for det tyske kejserrige (1871-1918), for Weimarrepublikken (1919-1933), for det nazistiske Tyskland (1933-1945) og for DDR (1949-1990 – naturligvis kun den østlige del).

Siden genforeningen den 3. oktober 1990 har Berlin igen været hele Tysklands hovedstad, men bybilledet er stadig præget væsentligt af de mange år, hvor Berlins østlige og vestlige del udviklede sig uafhængigt af hinanden. Den meget omskiftelige status og tilværelse har spillet en stor rolle for byens udvikling, og Berlin er efter genforeningen blevet et af de vigtigste kulturelle centre med et utal af kulturelle institutioner.

Den 9. november er det 25 år siden at muren faldt. Dette markeres overalt i byen. Tag til Berlin og oplev fejringen på nærmeste hold.
 

Hvad kan du opleve i forbindelse med 25 års dagen for Murens fald?

Et af de mere spektakulære events er Lichtgrenze fra 7.-9. november. 8.000 lysende balloner tegner grænsen fra Bornholmerstr. via Bernauerstr., Rigsdagen, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie og Eastside Gallery til Oberbaumbrücke. Kl. 19 d. 9. november sendes ballonerne op i Berlins nattehimmel til musikken fra Bethovens 9. symfoni ”Ode an die Freude”. Alle billeder i dette nyhedsbrev viser "Lichtgrenze" på forskellige berlinske lokationer.

Skoler, museer, foreninger og frivillige initiativer beskæftiger sig i stort omfang med denne historiske dato. Story of Berlin har specialrundvisninger, som fortæller om efterkrigstiden, opdelingen og Berlin i den kolde krig.

Stage Theater am Potsdamer Platz viser musicalen Hinterm Horizont, som med en gribende Øst/Vest-kærlighedshistorie viser de vigtigste moments i den tysk-tyske historie.

Hohenschönhausen viser udstillingen ”Gefangen in Hohenschönhausen: Zeugnisse politischer Verfolgung 1945 bis 1989", som på 700 m2 viser ca. 500 udstillingsgenstande og mere end 300 historiske billeder. Ofre fra fængslet Hohenschönhausen fortæller deres beretninger, og for første gang åbnes dørene til fængselsledelsens kontorer.

Ud over alt dette afholdes et hav af foredrag, fortællinger og tidsvidneberetninger overalt i Berlin.

Læs om alle arrangementerne her: www.berlin.de/mauerfall2014/25-jahre-mauerfall/


 

Nyhedsbrevet her er lavet i  2014  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg
Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp