Aloha España – er du til sol, strand, varme og lækker gastronomi. Så læs med, når ConnectGermany præsenterer et helt nyt ferieboligområde.
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, Oktober 2017

Ramt af den spanske syge?

Når man fortæller til nogen, at man skal til Spanien, mødes man typisk af den samme reaktion hos tilhøreren: ”Næ, er det sandt”? ”Hvor dejligt!” De opmuntrende kommentarer ledsages gerne at et enormt tandpastasmil. Reaktionen er naturligvis falsk. I virkeligheden skal det overdrevne engagement og de fægtende arme dække over en følelse, vi mennesker helst gemmer langt væk: Misundelse. ”Gid det var mig.” Og der er god grund til at misunde den, der skal til Spanien.

Spanien har altid haft en særlig plads i danskernes hjerter, og flere end nogensinde tager konsekvensen af det faktum, at den danske sommer konsekvent udebliver.Omvendt leverer Spanien det, vi nordboer eftertragter med usvigelig sikkerhed, og antallet af danske, lykkelige Spanienseventyrere kommer i 2017 op på omkring 1,3 millioner. At antallet af danske besøgende fortsat er stigende, kan synes uvirkeligt, men forklaringen skal blandt andet findes i, at destinationer som Tyrkiet og Egypten ikke længere appellerer i samme grad til danskerne. Den primære årsag er dog, at Spanien er det sikre valg: Når danskerne tager familien med sydpå, vil de være sikre på, at de får sol, strand og sydlandsk stemning - og det leverer Spanien med statsgaranti.
 

Bliver det i morgen eller i dag?

Landet er desuden eftertragtet på grund af befolkningens mentalitet. Spørger man danskerne, hvad de mener, om den afslappede holdning i Spanien - hvor alting synes at kunne vente til i morgen - river de sig i håret af fortvivlelse, og det er da også en skarp kontrast til den skandinaviske livsstil, hvor intet kan vente bare fem minutter.

Man skal dog ikke befinde sig ret længe i Spanien, før man uimodståeligt lader sig føre med strømmen: Man slapper af, man ånder frit, og helt uden at opdage det, begynder man at stille spørgsmålstegn ved, om vores forjagede livsstil i Norden, nu også er den mest hensigtsmæssige. Denne erkendelse rammer mange, og i en verden hvor stadigt flere er i stand til at udføre deres arbejde, blot de har en computer til rådighed, tager et stigende antal skandinaver konsekvensen og bosætter sig i det spanske. Og hvorfor dog ikke? 
 

Lykken er at rejse

Med forventninger om ekstraordinære gastronomiske oplevelser, mañana-mentalitet og solgaranti besluttede jeg at researche Spanien nærmere sammen med min spanskkyndige kollega Martin, og efter grundige overvejelser faldt valget på Marbella. Valget faldt på Marbella, fordi området med sine 140.000 indbyggere er så meget mere end sol, strand og hav – hvilket der naturligvis også er rigeligt af.

De danske lufthavne tilbyder direkte afgange med rund hånd og til absolut rimelige priser, så rejsen derned opleves overskuelig og problemfri. Da Marbella samtidig er beliggende blot 45 minutters kørsel fra Malaga, kniber man sig lidt i armen over de indtryk, det er muligt at indånde efter en rejse, der blot tager 5 timer i alt. Sikken forskel!

Man bør afgjort leje bil i Spanien. Som i så mange lande bør man holde sig fra de absolut billigste biludlejningsfirmaer - der reelt sjældent er de billigste, når det med småt tages i betragtning - men vælger man et af de mange velrenommerede firmaer, er det ganske enkelt for problemfrit og for billigt til at lade være. Især når man nu er taget på eventyr! Således lejede vi en lille bil (tilmed en cabriolet!) for blot cirka 200 kroner om dagen. Bilen var booket hjemmefra, så det var blot at hente nøglerne og underskrive kontrakten, og så ellers komme ud i solen. Husk i øvrigt lige at vælge en bil med manuelt gear, hvis det er det foretrukne…
 

Marbella, Putin og Spanierne

Vi indlogerede os på hotel og begav os ud på opdagelse i selve Marbella, velvidende at de næste dage bestod af et stramt program med at holde møder med diverse bygherrer, advokater og andre vigtige kontakter samt ikke mindst at bese nogle egnede investeringsprojekter. Alt dette glæder vi os enormt meget til at berette om i de kommende nyhedsbreve! For nuværende vil vi blot fastslå, at vi fandt nogle virkelig smukke emner til priser, der overraskede os meget positivt.

Bortset fra at vurdere projekter ønskede vi at få en fornemmelse for Marbella – især var vi optagede af at sikre os, at byen havde andet og mere at byde på, end det er tilfældet for den typiske, spanske strandby. Og det har Marbella vitterligt: Man behøver blot at bevæge sig rundt i de snirklede gader i Casco Antiguo – byens gamle bydel – for at få en fornemmelse af, at byen byder på noget helt andet end friturestegt mad og afdankede, oppustelige badedyr. Her findes et væld af caféer, lokalt præg og hyggelige specialforretninger, der frister med unikke ting af den høje kvalitet, Marbella er kendt for. Byen er naturligvis velbesøgt af almindelige turister, men den er også et yndet rejsemål for internationale berømtheder som Antonio Banderas, Simon Cowell og … ingen ringere end Vladimir Putin, der har privat residens i byen!  Før man finder den russiske ordbog frem, skal man naturligvis huske, Marbella er en stor by, og der er rige muligheder for at omgås de lokale spaniere, hvilket er en udsøgt fornøjelse. Spanierne er godt selskab og livsnydere, hvilket deres køkken er et smukt eksempel på. Som en spanier dernede forklarede os: ”I Skandinavien spiser man, fordi man har brug for at få energi.” ”I Spanien spiser man, fordi man vil have noget, der smager godt!”. Af samme årsag oplever man som dansker, at kvaliteten af et restaurantbesøg og især af råvarer er væsentligt højere, end vi er vant til i Danmark. Herligt!

Der er dog rig mulighed for at lave andet end at spise i Marbella. Der er talrige, glimrende strande, hvis man blot er i humør til at bade og slappe af, men ønsker man at være mere aktiv, vil man ikke fortvivle. Den charmerende by er omkranset af smukke bjerge, hvilket giver et optimalt udgangspunkt for det stigende antal sportsferieinteresserede, der dyrker hiking og cykling i stor stil, skønt golf stadig suverænt er den sport, der tiltrækker de fleste. Med over 30 golfbaner er området et sandt paradis for golfentusiasten. Når dagens oplevelser er ved vejs ende, anbefaler vi en hyggelig aftenspadseretur ved den eksklusive lystbådehavn Puerto Banús, der er et sandt tilløbsstykke, med alt hvad dertil hører af luksusyachts, bling og X Factor. Som et aldeles glimrende alternativ kan man også gøre, som vi valgte at gøre en aften: Droppe restauranter, tjenere og pænt tøj og blot købe et flute, noget skinke samt to dåseøl og så ellers sætte sig i strandkanten og nyde den guddommeligt smukke andalusiske solnedgang. Bedre end det bliver det faktisk ikke.
 

Hjemme igen

Marbella er enormt rig på oplevelser og indtryk. Efter fire intense, men dejlige dage under den spanske sol vendte vi hjem til Danmark med en rigtig god fornemmelse af at have fundet det helt rigtige til vores klienter.

Vi er ganske overbeviste om, at I vil værdsætte Spanien og Marbella-området i lige så høj grad som os – og vi kan næsten ikke vente med at vise jer de indbydende og smukt beliggende ejendomme, vi selv er blevet så imponerede over.


Hanne Birgitte Dalgaard      Martin Apel
Indehaver                            Konsulent, Spanien


Nyhedsbrevet her er lavet i  2017  af 

ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg

Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp