Berlin er stadig byernes by med masser af charme og selvtillid - på sin helt egen facon. Jeg vil vove den påstand, at det er en af de mest mangfoldige og unikke metropoler i Europa overhovedet.

Læs i dette nyhedsbrev om min uge i Berlin. Saml inspiration til din næste tur og se 3 helt unikke konkrete lejligheder, som kun kan købes i kort tid.
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, November 2013

Dag 1 – Marked i Berlin

I Berlin er det altid markedstid. Stort set alle bydele har sit eget fødevaremarked og/eller loppemarked. Jeg starter med at købe mine grøntsager og bær på det økologiske fødevaremarked på Kollwitzplatz om torsdagen og på Boxhagener Platz om lørdagen. Fantastiske specialiteter og lækker kvalitet.

Ofte tager jeg en slentretur på loppemarkedet på Boxhagenerplatz, næste dag, om søndagen eller ved Mauerpark. Disse såkaldte Trödelmärkte eller Flohmärkte er stadig delvist præget af en tid, hvor østtyske familier tuskede sig gennem via naturalier. Stadig findes masser af eksempler på handlende, der sælger ud af arvesølvet og alt muligt andet på disse markeder.


Dag 2 - Lokalområdet i Friedrichshain-Kreuzberg

Når man går rundt i Friedrichshain virker det af og til som om, at det er betydeligt mindre end snart 70 år siden krigen sluttede. Et dejligt sted at ”hænge ud” er omkring Simon Dach Strasse og Boxhagener Platz. Der eksisterer en intim og fortrolig stemning – og dette på trods af den enorme byggeaktivitet, der er i området – ikke mindst iværksat og som følge af Deutche Bahns prestigebyggeri ved Ostkreuz. Ostkreuz bliver Berlins største drejeskive, som når den står færdig forventes at være omstigningspunkt for ca. 230.000 mennesker dagligt. Ikke så mærkeligt at området har en enorm tiltrækningskraft blandt investorer.

Det er også her den længste overlevende stump af Berlinmuren befinder sig. East Side Gallery. Og Berlins bredeste og historisk kendte boulevard – Karl Marx Allee med sin iøjnefaldende stalinistiske arkitektur. Gaden var også scenen for arbejderurolighederne i Østberlin den 16. juni 1953, hvor arbejderne gjorde oprør mod arbejderstaten Den Tyske Demokratiske Republik
. Den 17. juni slog tanks fra de østtyske militær brutalt opstanden ned. Dagen blev udnævnt til national helligdag i Vesttyskland.


Dag 3 – Berlins smukke ejendomme og 3 meget attraktive lejligheder

Lige ved Ostkreuz finder man et ejendomsprojekt i særklasse. Et imponerende byggeri med arkitektur inspireret af samme tidsepoke i eksempelvis London, Paris, New Orleans, New York og Berlin omkring 1900-tallet. Hele dette ejendomsprojekt i særklasse omslutter et kæmpe parklignende og privat fællesområde.

Netop nu kan du købe netop disse 3 frie lejligheder:
De kan alle – alt efter ønske - anvendes som ferieboliger eller som investering.

Kontakt os, så hjælper vi dig videre…


Dag 4 – Kultur i Mitte

Jeg besøger Berliner Dom i bydelen Mitte - i det gamle Berlin og lige ved floden Spree. Det er her i denne bydel, de gamle kirker af berømte arkitekter findes. Berliner Dom var oprindelig hofkirke for Brandenburgs kurfyrster, senere Preussens kongehus og slægten Hohenzollern. Her i Berlins store domkirke, kan man både komme til vejrs og under jorden.

Kuplen på Berliner Dom blev voldsomt beskadiget under 2. verdenskrig, men blev genindviet i 1993, så man nu igen kan gå de 270 trin op. Og det betaler sig. Her nyder jeg en formidabel udsigt over Berlin, hvor også byens byggeaktivitet via de mange kraner bliver tydelig. Kirken er i sin nuværende form blot 100 år gammel, men bygger på et kirkebyggeri fra 1536. I krypten under kirken finder man gravstedet for hele Hohenzollern slægten. Den kongelige Hohenzoller slægt har fra 1595 frem til 1915 ladet sig begrave i kirken, og der er 94 kister og sarkofager med medlemmer af denne slægt. Det er forstemmende at se de mange børnekister i kirken.

Nu jeg er i nærheden, smutter jeg lige forbi Angela Merkels lejlighed i Am Kupfergraben 6. På dørkiltet står navnet på hendes mand ”Prof. Dr. Sauer”. Men der står også andre navne ”Ganz, Schön, Lustig, Oder…” hvilket læst fra oven betyder noget i retning af ”ret morsomt, ikke også…”

Om aftenen besøger jeg Philharmonien. Berliner Philharmonie blev grundlagt i 1882 af 54 musikere. Den gamle Berliner Philharmoniker bygning blev ødelagt under bombardementerne af Berli
n i 1944. Siden 1963 har orkestret haft hjemme i Hans Scharouns bygning Philharmonie Berlin, i daglig tale Philharmonie. Det er en imponerende bygning med flere sale og en verdenskendt god akustik. Philharmonien har ofte gratis koncerter og koncerter for familier på programmet. Så snyd ikke dig selv for at udnytte de forskellige tilbud, hvad enten du er med eller uden børn eller til klassisk musik eller ej. Det her er bare for alle. Jeg valgte en smuk klassisk klaverkoncert.


Dag 5 – Berlin i børnehøjde – og alligevel for voksne

I dag skal vi besøge Museum für Naturkunde. Et af de museer, man absolut ikke må gå glip af på en rejse til Berlin. Ungerne er vilde med det. Her findes verdens største dinosaurusskelet. Lær mere om solsystemet. Læg dig til rette og se jordens tilblivelse. Desuden bl.a. en enorm mineralsk og zoologisk samling.

Videre til DDR Museet, som viser det daglige liv i Østtyskland under socialismen. Her bliver du udfordret på din viden og fordomme. Ambitionen er at vise DDR, som det var, og det er et sted at gå opdagelse - tjekke skuffer og skabe og snuse til duften af den gamle østtyske bil, Trabien. Sæt dig ind, drej nøglen og kør en tur i simulatoren gennem et plattenbau-landskab. Se fjernsyn i en østtysk stue eller film i DDR biografen.

Museet er interaktivt, sjovt og underholdende. Der er som regel mange mennesker på museet, så kom tidligt om formiddagen.


Dag 6 – Tiden omkring 2. verdenskrig

Dagen i dag bliver kontrasten til i går. Temaet er 2. verdenskrig. Jeg starter med at lede langs Wilhelmsstr., som med mange informationstavler informerer om tiden i det 3. rige. Jeg leder efter Hitlers bunker og finder den i Wilhemsstr. 77. Det var her i bunkeren 8,2 m under jorden, at han og hans kone. Eva Braun, begik selvmord 30. april 1945. Hele bunkersystemet er sprængt i luften, og resterne ligger under en parkeringsplads. På en informationstavle kan du læse detaljerne om ”Führerbunker”. På turen videre til Mindesmærket for de myrdede jøder i Europa går jeg en omvej og passerer flere såkaldte Stolpersteine, som minder os om de jødiske familier, der boede netop her og blev deporteret. Jeg går også forbi et af mine yndlings-museer med sin gribende historie, som jeg tidligere har skrevet om: ”Blindenwerkstadt”. Endelig kommer jeg til „Das Denkmal für die ermordeten Juden Europas“. Mindesmærket er lavet af New Yorker arktitekten, Peter Eisenman, og består af en 19.000 kvadratmeter stor "skov" af hele 2.711 betonsøjler. Der er ikke blot én fortolkning af monumentet, så symbolikken er op til den enkelte. Under mindesmærket ligger et besøgscentrum, som er et besøg værd, hvis man ikke har alt for små børn med. Museet beskriver Holocaust i ord og billeder. Det efterlader et stærkt og bevægende indtryk. Her finder du De 15 familiers rum og Navnenes rum. Oplæsningen af navnene på de forsvundne ca. 6 mio. jøder i Europa tager 6 år, 7 måneder og 27 dage!

Dag 7 – Selvforkælelse og Wellness

Dag 7 er afsat til selvforkælelse. Jeg indleder dagen med en Tårn-morgenmad i Berlins markante vartegn Fjernsynstårnet. Med elevator kører jeg på kun 6 sekunder op i 368 meters højde. Maden er OK, men måske ikke fantastisk. Det er til gengæld den 360 graders udsigt, som jeg nyder min morgenmad i.

Jeg tager derfra videre til Liquidrom, som er en speciel bygning, hvor man kan dykke ind i alt, hvad der har med vand og wellness at gøre. Der er indisk musik og tværfløjter i øregangene. Du kan få balinesisk massage, hot-stone massage, massage i velduftende olier, almindelig rygmassage eller særlige ønsker. Der er selvfølgelig en finsk sauna, lækker mad, solarier og dampbad. Vasket, forkælet og genfødt bliver du.

Om aftenen tager jeg på Clärchens Ballhaus. Et populært dansested. Der er gammeldags bordtelefoner, så man let kan ringe til hinanden og snuppe en vals. Ikke mange steder har overlevet nazisterne, 2. verdenskrig og DDR - men det har Clärchens Ballhaus - i det store og hele. Her danses natten lang af voksne i alle aldre og fra alle indkomstgrupper. Glem ikke at besøge spejlsalen, som genåbnede på 2. etage i 2005. Her er ofte arrangementer, danseundervisning og så er der ofte også søndagskoncerter, som fx kan akkompagneres af et glas kølig hvidvin.

Ovenstående er blot et lille udpluk af de mange oplevelser og indtryk Berlin kan give dig. På www.connectgermany.dk/tyskland/berlin kan du finde mere inspiration, se film og dykke ned i netop det område, som interesserer dig mest.
 

PS: Vil du sælge din feriebolig i Berlin eller andre steder i Tyskland, så er vi klar til at hjælpe dig godt gennem salget også. Klik her, hvis du vil sælge.
Nyhedsbrevet her er lavet i  2013  af 

ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg


Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by Mailchimp