Copy
Billedtekst
Læs denne e-mail i din browser

Julehilsen 2017

SMS ønsker alle følgere en glædelig jul og godt nyt projektår. 

 

Regionsprojektet godkendt!

 

Godt nyt igen! Vi har netop modtaget meddelelse fra Bangladesh om, at projekt PLAYMATE er blevet godkendt af myndighederne i Bangladesh. Det betyder at vi har tilladelse til at overføre Y’s Men’s gave til skolebyggeriet i Pirganj og de andre aktiviteter i projektet. Vi havde ganske vist forventet, at det ville ske, men det er nu dejligt at have det sort på hvidt! Så det er en fin julegave til alle os, hvis hjerte banker for børnene i Bangladesh.

PLAYMATE – LEGEKAMMERAT?


Når man har et projekt i Bangladesh, er det tit en god ide at give det et navn. Det skal gerne være iørefaldende, nemt og meningsfyldt i forhold til projektets indhold. Og det skal også kunne bruges, når man omtaler projektet overfor myndighederne. Således også med Y’s Men’s region Danmarks regionsprojekt 2017-18. Det ville slet ikke give mening i Bangladesh overfor myndighederne at skulle skrive dette lange ’navn’ på ansøgninger, rapporter osv. Så derfor har vi prøvet at finde et godt navn til dette års regionsprojekt og er landet på ”PLAYMATE”. Det er en forkortelse af forbogstaverne i  ”Pirganj Learners’ And Y’s Men’s Association’s Team Effort” – eller på dansk ”Pirganj Skolefolks og Y’s Men’s forenings fælles indsats”. Vi synes det giver god mening, at vi i SMS går sammen med Y’s Men’s region Danmark som gode kammerater og gør en fælles indsats for børn i Bangladesh. Derfor vil I fremover ofte høre dette navn blive brugt, og nu ved I, hvad det står for.
 

Handicapvenlig skolebygning

 
Som I ved er SMS aktiv blandt handicappede børn i Bangladesh. Vi har i samarbejde med Spedalskheds-missionens hospital i nogle år drevet et beskedent behandlings- og rådgivningstilbud på skolen i Birganj. Det er vi stolte af og glade for, for der findes absolut ingen andre tilbud til handicappede i den del af landet. Men det har betydet, at vi også i skolesammenhæng er opmærksomme på de handicappede. Vi vil gerne inkludere dem i vores skoler, og under mit besøg i Bangladesh i november fik vi revideret tegningerne af den nye bygning i Pirganj således, at der bliver gode muligheder for, at selv elever i kørestol kan komme ind i skolen. Og ikke bare IND i skolen, men også komme op på 1. sal ad en rampe. Handicapvenlighed er blevet et nyt fokusområde for myndighederne i Bangladesh, og der er ingen tvivl om, at det vil blive bemærket af både lokale og centrale myndigheder, når vi afrapporterer om projekt PLAYMATE og at vores skolebygning er handicapvenlig – både hvad angår adgang og toiletfaciliteter.

Så går vi i gang, går i gang, går i gang….

 

 Så tegningerne er nu lavet og den bedste murermester er fundet, så nu er vi ved at være klar til at gå i gang i løbet af januar. Styregruppemedlem Gitte rejser til Bangladesh netop i januar, så vi håber det kan planlægges, så Gitte vil være til stede ved første spadestik. Vi glæder os til at kunne vise jer billeder fra begivenheden i næstenummer af Nyhedsbrevet.
 

Sikkerhedssituationen

 
Vi har fra den danske ambassade modtaget en aktuel status på sikkerhedssituationen i landet. Og desværre mener ambassaden, at situationen ikke har forbedret sig tilstrækkeligt til, at det er forsvarligt at udsende volontører. Der er ikke noget problem med kortvarige ophold af en uge eller tos varighed. Men hvis nogen opholder sig samme sted i flere måneder, finder ambassaden det væsentligt mere risikabelt. Derfor har vi med stor beklagelse måttet meddele Margit og Hans Ravn, at de alligevel ikke kan rejse ud for at føre tilsyn med byggeriet i Pirganj. Det er en stor skuffelse for Margit og Hans – og for folkene i Bangladesh, der har kæmpe stor gavn og glæde af volontører.

St. Mathews Schools kommer på hjul

I Silkeborg vil byens borgere nu næsten dagligt kunne møde Støtteforeningen for SMS på gaden. Jeg er blevet taxi vognmand, og min knaldgrønne taxi er blevet udstyret med en flot reklame for SMS i Bangladesh. Teksten under de tre billeder er ”Søde børn”, ”Glad læring” og ”Dygtige elever”. Det lyder næsten som en matematisk ligning: Læg de to første sammen, så får du dygtige elever! Men det er jo også rigtigt, ikke? Forhåbentlig vil det føre til mange gode snakker om vores arbejde i Bangladesh – og nye medlemmer og gavegivere. Se taxi’en her

Glædelig jul!

Fra Styregruppen i Danmark såvel som fra vennerne i Bangladesh vil vi gerne ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul. Vi har igen haft et forrygende år med utallige gode nyheder undervejs. Det skyldes ikke bare Nogens, lærernes og de andres utrættelige indsats i Bangladesh, men OGSÅ jeres trofasthed og offervilje. Tak for det i det forgangne år. Men vi må alligevel sige, at vi her i december stadig kæmper for at få budgettet til at hænge sammen. Vi mangler stadig en del i at Nogen kan udbetale lærerne deres løn og deres festival allowance. Både muslimer og hinduer har fået deres festival allowance til deres højtider, men nu kniber det med penge til de kristne medarbejderes højtid. Det synes vi er både synd og skam. Derfor vil vi igen i år bede jer om en god julegave, som vi kan sende videre. For at de kan få deres sidste lønudbetaling i 2017 skal vi sende vores sidste 2017 tilskud afsted senest den 20. december. Så vi glæder os til jeres julegaver  og at I sender dem INDEN den 20. december! Brug enten VIVAs konto reg.nr. 0994 konto 9279423 (TYDELIGT mærket ’SMS Bangladesh’) og få fradrag, eller hvis I ikke behøver fradrag, så brug SMS’s konto reg.nr.8012 konto 1051686. På forhånd tak!
Af samme grund vil vi i år ikke bruge penge på at sende JER en julegave. Det tror vi på, at I udmærket forstår. Men vores store TAK og bedste ønsker om en glædelig jul DET får I i hvert fald!
På styregruppens vegne,
 
Filip Engsig-Karup
Støt arbejdet: klik her!


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SMS Bangladesh · Færøvej 5 · Middelfart 5500 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp