Copy
Billedtekst
Læs denne e-mail i din browser

Nyhedsbrev

Kære givere. Vi har glædet os til at komme med gode opdateringer fra Bangladesh. Læs med om byggeriet af en ny skole og hvordan det har været at besøge Bangladesh.

Nedlæggelse af grundsten til den nye skole i Pirganj. 

Starten på noget nyt.

af Gitte Hjul Andersen
Bangladesh har for mig siden mit volontørophold i 2013 været et symbol på udviklingspotentiale og det arbejde og det engagementet der ligger forbundet dermed. Jeg har set mange små og store skridt og nu havde jeg endelig mulighed for at vise min kæreste Henrik det land som jeg har snakket så meget om de sidste 5 år. Og ganske heldigt kunne jeg ved denne lejlighed også være med til officielt at tage endnu et dejligt skridt i udviklingen af SMS´s arbejde for børn og unges fremtid. Jeg fik den store ære at være med til at tage det første spadestik i byggeriet af en ny skolebygning i Pirganj. 

Her samledes alle med relation til SMS projektet. Styregruppen i Bangladesh, lærere og os. Meget symbolsk stod vi rundt om hullet til fundamentet. Ceremonien blev indledt med 3 bønner. En fra hinduisme, en fra islam og en fra kristendommen dette symboliserer de tre religioners samarbejde om skolen og retten til uddannelse. 

Jeg fik den store ære at være den første til at kaste mørtel til fundamentet. Det var en stor oplevelse at føle at jeg fysisk var med til at gøre en forskel for projektet. 

Denne dejlige begivenhed blev en af mange for vores tur i Januar. Dejligt for mig at gense venner og "familie" og dejligt for Henrik endelig at se det. Det var fantastisk påny gennem ham at opleve det første møde med en helt anderledes og imødekommende kultur.

Vi lovede at komme tilbage mange gange :)

Mange Nomoskars fra Gitte ;)

Byggeriopdatering


Byggeriet er efter det første spadestik stødt gået frem af. Nedenfor ses de nyeste opdateringer vi  har modtaget fra Bangladesh. 
 
Her er der støbt fundamentpiller, muret randfundament og fyldt op med sand. 

Fra et besøg...


Først i februar 2018 var jeg på besøg i det nordlige Bangladesh, hvor jeg sammen  med min kone Ruth, har arbejdet i 8 år.
 
Inden vi tog hjemmefra var jeg blevet spurgt om jeg ville besøge Sct.Mathew skolerne (SMS). Besøget skulle ses på baggrund af at Y´smen har givet et tilsagn om at støtte et skolebyggeri med 700.000 kr.
 
Jeg var først på besøg i Birganj,  hvor man har en efter bengalske forhold flot skole, hvor der var god gang i undervisningen af de mange bengalske bøn.
 
Det var der også i Pirganj, da jeg lidt senere besøgt SMS skolen der. Men her bestod bygningerne af nogle næsten faldefærdige bambus huse. Der er i høj grad brug for en ny  SMS skole her.
 
Det var derfor også  dejligt af kunne køre til et andet sted i byen, hvor der allerede var købt en fin grund til en ny skole. Der var markeret, hvor skolen  skulle bygges og grundstenen var lagt, efter bengalsk skik, med passende fejring og fotografering.
 
Det er dejlig at tænke på at man nu efter mange år med en simpel bambus skole også får en rigtig skole bygget af mursten og cement i Pirganj.
 
Med venlig hilsen
Jens Kr. Egedal
 

Indkaldelse til generalforsamling 2018

Kom med til 


Generalforsamling i
Støtteforeningen SMS-Bangladesh
Søndag 22. april 2018 kl. 14 – 17
 
Sted. Søndermarksvej 314, Billund (hos Oluf og Ellen Christensen)
Gerne tilmelding til mail: ellenmc314@gmail.com

Dagsorden og årsregnskab findes på hjemmesiden klik her
 

Støt via MobilePay


Har du lyst til at støtte arbejdet yderligere eller kender du nogen der vil så er det muligt at overføre donationer via VIVA´S MobilePay nr: 40231133. Husk at skrive "SMs Bangladesh" i medelelsesfeltet. 

Følg med på facebook


Følg siden "SMS Bangladesh"
Støt arbejdet: klik her!
Copyright © 2018 SMS Bangladesh, All rights reserved.