Copy
Billedtekst
Læs denne e-mail i din browser

Nyhedsbrev SMS Bangladesh

August 2017

Kære venner. Dette nyhedsbrev vil blive dedikeret til at takke for al den støtte vi modtager fra jer og andre kanter, den er uundværlig. 
SMS´s Stand til landskonferencen

SMS på landskonference med Y’s-men Region Danmark

af Christian Alnor


28. juni holdt Y’s Men i Danmark deres årlige regionskonference. Denne konference markerede startskuddet for det indsamlingsår, hvor vores projekt med at bygge en ny skole i Pirganj er det ene af kun to landsdækkende regionsprojekter. Kresten Grysbæk præsenterede fra talerstolen alle de delegerede fra hele landet for SMS og for vores projekt og fortalte, at organisationen har forpligtet sig til at samle 700.000 kr ind til os. I pauserne kunne de mange delegerede få lidt mere information og inspiration ved at besøge vores ”stand”. Her var der både aktuel information om projektet i Pirganj og der var en masse andet materiale om Bangladesh. På billedet kan man blandt andet se Moni – som oprindeligt kommer fra Bangladesh men nu bor i Danmark – tilbyde slik og  krydrede ”snacks” i både stærk og mild udgave. Bag standen står desuden formand for støttegruppen, Christian Alnor, og SMS’ internationale konsulent (og grundlægger af hele projektet) Filip Engsig-Karup.
I den kommende tid vil vi komme ud til så mange lokale Y’s Men-afdelinger som muligt for at fortælle om SMS og om planerne for en ny skolebygning i Pirganj. Jo mere de lokale medlemmer af Y’s Men ved om Bangladesh og om vores projekt, desto bedre går det med at få samlet penge ind til os.

Til kærligt minde..

af Filip Ensig-Karup

 
Ole Hartmut Rinneberg
8.8.1940 – 9.6.2017

Fredag den 9. juni 2017 mistede Støtteforeningen for SMS og børn i Bangladesn en god ven.
Ole Rinneberg kom ind i vores synsfelt i 2006, da han den 13. september på et møde i Y’s Men’s klubben i Flensborg hørte om vores arbejde med at etablere skoler i Bangladesh. Han brød sig ikke om at høre, at vi ikke havde penge til at etablere en 3. skole i Patnitola. Han spurgte straks, hvor meget det ville koste at starte den og lovede på stedet at donere dette beløb. Det blev begyndelsen på et langt og varmhjertet engagement i Støtteforeningens arbejde. Noget af det første han gjorde var at melde sig til en grupperejse til Bangladesh i december 2006, hvor han med egne øjne kunne orientere sig om forholdene derude. Det gjorde ham endnu mere opsat på at hjælpe til hvor han kunne, og han donerede de kommende år store beløb til projektet og til andre personlige formål. Ole overgik efter nogle år sig selv og donerede ikke mindre end 250.000 kr til køb af et jordstykke i Pirganj. Her skulle der bygges en ny solid skolebygning til afløsning af den nuværende bambusbygningen på et lejet stykke jord!
Ole spurgte ustandseligt til, hvornår vi dog kunne begynde at bygge, og han blev frustreret over, at tingene ikke gik så hurtigt, som han ønskede sig. Men han kunne ikke glemme sine venner og sine børn derude og fortsatte med at rejse til Bangladesh hvert eneste år – sidste gang i marts 2017. Da var han tydeligt mærket af sygdommen, der åd sig ind på ham. Han var også klar over, at dette ville være hans sidste rejse derud og havde forberedt sig grundigt til afskeden. Han var træt og svækket, da han kom hjem, men han udtrykte sin store glæde over, at det nu var lykkedes at få godkendt den nye skolebygning i Pirganj som regionsprojekt 2017-18 hos Y’s Men’s region Danmark. Og den 9. juni sov han stille ind.
Vi i Støtteforeningen og alle medarbejdere, venner og børn i SMS skolerne vil mindes Ole som en sand ven med et stort hjerte. Hans offervilje og giverlyst var legendarisk, og den forblev stærk til det sidste, også selvom han ikke nåede at se alt det gennemført, han havde drømt om. Ole var en markant personlighed, der havde sine meningers mod, men hans grundlæggende engagement og kærlighed til børnene i Bangla--desh var ægte og urokkelig. Derfor vil vi mindes ham med respekt, glæde og taknemmelighed.

Ære være Oles minde.
TIl kærligt minde om Ole Hartmut Rinneberg 8.8.1940 – 9.6.2017
Støt arbejdet: klik her!
Copyright © 2017 SMS Bangladesh, All rights reserved.