Copy
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
Beste,

Deze keer een ander type nieuwsbrief dan u van ons gewend bent. Op veel plaatsen in de vinden wereld allerlei interessante particuliere initiatieven plaats waar de bijensector iets aan heeft. Wij lichten er drie uit. Ook aandacht voor het vele onderzoek, met de vraag wat daaruit eventueel voor de imker zou kunnen voortkomen.

Nieuwe typen bijenkasten
Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling zijn dit jaar twee nieuwe typen bijenkasten op de markt gekomen: de Flow™ Hive en de Thermosolar hive™.

De Flow™ Hive heeft veel publiciteit getrokken, zowel vanwege de bijenkast zelf als door het grote succes van de crowd funding campagne.

De Thermosolar hive™ maakt gebruik van zonlicht en warmte om de conditie van de bijen te verbeteren. Volgens de uitgebreide informatie op de website worden daarmee diverse problemen opgelost. Lees hier verder »

Werving van imkers
Een ander mooi voorbeeld van een particulier initiatief is de manier waarop men in het Verenigd Koninkrijk jonge imkers werft. Er dreigt daar een tekort aan imkers. In een mooi, vakkundig en marketingtechnisch volmaakt gemaakt wervend filmpje wordt gesteld dat er 30% meer imkers moeten komen.

Het filmpje van anderhalve minuut is een vorm van snelle, duidelijke moderne communicatie. Wij hebben de link hier op onze website geplaatst »

Bijenonderzoek
Op zeer veel plaatsen in de wereld vindt bijenonderzoek plaats. Wij volgen het wetenschappelijk onderzoek op de voet. De in 2006 begonnen expansie van onderzoek naar de bijenproblematiek is nog steeds in volle gang – met de oprichting van nieuwe instellingen en forse uitbreidingen van bestaande bijenonderzoeksinstituten, met name in de Verenigde Staten.

Afgelopen week (18 – 20 juli) is bij het Centre for Pollination Research van de Pennsylvania State University een grote conferentie van onderzoekers gehouden over bijen en wilde bijen. Er werden ruim 60 lezingen gehouden en 160 posters met onderzoeksresultaten. Deze waren afkomstig van meer dan 50 organisaties, merendeels overheids-onderzoeksinstellingen. Het meest opvallend is was het pessimisme van een van de meest bekende onderzoekers, die direct of indirect bij zeer veel onderzoeken en projecten is. Lees hier verder »
Wat is Ferro-Bee®?
Ferro-Bee® is een ijzerbevattende formulering. Het bevat ook componenten om de ijzeropname te bevorderen. Ferro-Bee® is ontwikkeld op basis van recent verkregen wetenschappelijke inzichten in de processen, die leiden tot bijensterfte en het verdwijnen van bijen. Lees meer over Ferro-Bee® »
Blomswaard 35
1391 VB Abcoude
The Netherlands
T +31 (0)294 285 165
E info@science-in-water.com
www.science-in-water.com
Geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik hier om u af te melden.