Copy
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
Beste imker,

Het enzym glucose-oxidase (GOX) speelt een uiterst belangrijke rol in het bijensysteem, voor de gezondheid van de bijenvolken en voor de sterkte van de bijenvolken.

Glucose-oxidase zorgt voor de omzetting van glucose in gluconzuur. Op die manier draagt glucose-oxidase ertoe bij dat de honing een bepaalde zuurgraad heeft. En het maakt ook de suikervoeding enigszins zuur. Zure omstandigheden zijn gunstig, onder andere omdat dan de voor de bijen benodigde mineralen - waaronder ijzer - goed oplosbaar zijn en beter opgenomen kunnen worden.

Glucose-oxidase wordt geproduceerd door verschillende micro-organismen, die in het bijensysteem voorkomen. Het zit ook in verse honing. Net zoals vele andere enzymen bevat glucose-oxidase een metaal, bij glucose-oxidase is dat ijzer (in de vorm van Fe2+). Glucose-oxidase is alleen actief bij een licht zure pH (optimaal 4,5 – 5,5).

Bij de omzetting van glucose in gluconzuur door glucose-oxidase wordt ook waterstofperoxide (H2O2) geproduceerd. Waterstofperoxide zorgt voor extra zuurstof. Deze extra zuurstof is gunstig voor het continu aeroob (zuurstofrijk) houden van het bijensysteem. Het helpt om de voor bijen en bijenvolken zeer ongunstige anaerobe situaties te voorkomen. Anaerobe toestanden leiden tot het doodgaan en verdwijnen van de bijen.

IJzertekorten treden bij bijenvolken voortdurend op, meestal voor korte tijd. In geval van een tekort aan ijzer is de kans op de productie van voldoende glucose-oxidase gering. Met Ferro-Bee® wordt het ontstaan van een ijzertekort voorkomen.

Versterk uw bijenvolken met Ferro-Bee®
Wilt u uw bijenvolken ook sterker maken en de weerstand tegen AFB verhogen tijdens het gehele seizoen? Met Ferro-Bee® voorziet u uw bijen van een extra bron van ijzer. Uit test in acht verschillende landen tussen 2011 en 2013 is gebleken dat dit de bijen ten goede komt.

Ferro-Bee® zelf uitproberen?
U kunt Ferro-Bee® bestellen voor slechts €48,- en het effect zelf testen. Bestel 1 zakje genoeg voor 10-20 volken en test het zelf! Bestel Ferro-Bee® nu »
Wat is Ferro-Bee®?
Ferro-Bee® is een ijzerbevattende formulering. Het bevat ook componenten om de ijzeropname te bevorderen. Ferro-Bee® is ontwikkeld op basis van recent verkregen wetenschappelijke inzichten in de processen, die leiden tot bijensterfte en het verdwijnen van bijen. Lees meer over Ferro-Bee® »

Referenties onder nadere voorwaarden op aanvraag verkrijgbaar.
Blomswaard 35
1391 VB Abcoude
The Netherlands
T +31 (0)294 285 165
E info@science-in-water.com
www.science-in-water.com
Geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik hier om u af te melden.