Copy
Ако не можете да прочете този бюлетин, моля кликнете тук за уеб версията.
Уважаеми Пчеларю,

Глюкозо-оксидазата (GOX) играе много важна роля в пчелната екосистема, по-специално за здравето на пчелните семейства и за силата на пчелните колонии.

Глюкозо-оксидазата е от основно значение за превръщането на глюкозата до глюконова киселина. Фактът, че медът има определена киселинност се дължи отчасти на глюкозо-оксидазата, тя също прави захарния разтвор за подхранване леко кисел. Повишаването на киселинността / намалено pH/ създава благоприятни условия необходими за процъфтяването на пчелните колонии, защото минералите,
включително желязото, стават по-разтворими и се абсорбират по-добре.

Глюкозо-оксидазата се произвежда от всички видове микроорганизми, които нормално се намират в храносмилателната система на пчелите. Глюкозо-оксидазата присъства също и в пресния мед. Точно както много други ензими, глюкозо-оксидазата съдържа метал в своята структура, като при нея това е желязо (под формата на Fe2 +). Глюкозо-оксидазата е активна само в леко кисела среда, в идеалния случай рН 4.5-5.5.

Когато глюкозата се трансформира в глюконова киселина чрез глюкозо-оксидазната ензимна система, се произвежда също и водороден пероксид (Н2О2). Водородния пероксид осигурява допълнително кислород. Това допълнително количество кислород е благоприятно за поддържане на пчелната система в аеробно състояние (богато на кислород). Така се предотвратяват анаеробни ситуации, които са много неблагоприятни за пчелите и пчелните семейства. Анаеробните условия водят до смърт и изчезването на пчелите.

Недостигът на желязо обикновено е само временно състояние в пчелните семейства, но се случва често. В случай на недостиг на желязо е малко вероятно, че достатъчно глюкозо-оксидаза ще се произвежда. Прилагането на Ferro-Bee® предпазва от настъпването на дефицит на желязо.

Укрепете вашите пчелни колонии с Ferro-Bee®.
Ако бихте искали да направите вашите пчелни семейства по-силни и да се увеличи устойчивостта им срещу заболявания, може да осигурите допълнителен източник на желязо за вашите пчели с Ferro-Bee®. Тестовете проведени между 2011 и 2013 г. сред пчеларите в осем различни страни показаха, че Ferro-Bee® е от полза за пчелите.

Бихте ли искали да пробвате Ferro-Bee® сами?
ММожете да поръчате Ferro-Bee® само за 30 лева и да проверите ефекта лично. Едно саше на Ferro-Bee® е достатъчно за 10 до 20 пчелни семейства. Поръчайте Ferro-Bee® сега » на телефон 0899355543.
Какво е Ferro-Bee®?
Ferro-Bee® е състав съдържащ желязо. Ferro-Bee® е разработен въз основа на научните познания за процесите, които причиняват смърт при пчелите и тяхното изчезване. Прочетете повече за Ferro-Bee® »

Референции на разположение при поискване, съгласно подробни правила и условия на ползване.
Blomswaard 35
1391 VB Abcoude
The Netherlands
T +31 (0)294 285 165
E info@science-in-water.com
www.science-in-water.com
Ако не желаете да получавате бюлетини от нас в бъдеще, кликнете тук, за да се отпишете сега