Copy
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
Beste imker,

In Kenya is sprake van dramatische ontwikkeling met de bijen. In circa 10 jaar tijd is het aantal bijenvolken met meer dan 50% afgenomen, misschien wel met 75%.

Het gegeven dat de achteruitgang ook in beschermde natuurgebieden plaatvindt, en niet door pesticiden, ziekten of iets anders duidelijk aanwijsbaars veroorzaakt lijkt te worden, doet sterk vermoeden dat er van een algemene milieu-invloed sprake is. Daarmee zouden de imkers in Nederland ook te maken kunnen hebben.

Het meest opvallende en - voor zover wij weten – tot dusver nog niet in publicaties of officiële rapporten gerapporteerde fenomeen, is dat de aanwezige bijen niet meer op de bloemen vliegen.

Lees hier over de situatie in Kenya aan de hand van berichten uit de praktijk en onze eigen waarnemingen, aangevuld met informatie uit een wetenschappelijke publicatie. Aan de hand van informatie uit de eerste hand beschrijven wij wat hier aan de hand zou kunnen zijn en wat daarvan de relevantie is voor bijenhouders elders.

Ferro-Bee®
In Kenya zijn diverse testen met Ferro-Bee® uitgevoerd. De belangrijkste deelresultaten waren de perfecte ontwikkeling van het broed en de goede conditie van de darren.
Wat is Ferro-Bee®?
Ferro-Bee® is een ijzerbevattende formulering. Het bevat ook componenten om de ijzeropname te bevorderen. Ferro-Bee® is ontwikkeld op basis van recent verkregen wetenschappelijke inzichten in de processen, die leiden tot bijensterfte en het verdwijnen van bijen. Lees meer over Ferro-Bee® »
Blomswaard 35
1391 VB Abcoude
The Netherlands
T +31 (0)294 285 165
E info@science-in-water.com
www.science-in-water.com
Geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik hier om u af te melden.