Copy
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.
Beste imker,

Steeds vaker wordt gerapporteerd dat de bijen niet op de bloemen vliegen. Dergelijke meldingen zijn afkomstig uit verschillende regio’s in de V.S. en Europa.

Betekenis voor de imkerpraktijk
Als de bijen moeite hebben om de bloemen waar te nemen en de bloemen daarom niet bezoeken of minder bezoeken, dan is dat natuurlijk niet gunstig. Als de bijen bepaalde bloemen niet bezoeken, dan kan dat gevolgen hebben voor de bijenvolken, bijvoorbeeld omdat zij dan uitsluitend bepaalde typen stuifmeel binnenhalen.

Een belangrijke vraag is wat de oorzaak hiervan is. Heeft het iets ‘met de bijen’ te maken of iets ‘met de bloemen’?

Met als aanleiding het zeer recent verschijnen van een wetenschappelijke publicatie gaan wij in het artikel op onze website in op de mogelijke rol van de stoffen die uit de lucht neerkomen en de daarbij optredende processen. Lees hier verder »
Wat is Ferro-Bee®?
Ferro-Bee® is een ijzerbevattende formulering. Het bevat ook componenten om de ijzeropname te bevorderen. Ferro-Bee® is ontwikkeld op basis van recent verkregen wetenschappelijke inzichten in de processen, die leiden tot bijensterfte en het verdwijnen van bijen. Lees meer over Ferro-Bee® »
Blomswaard 35
1391 VB Abcoude
The Netherlands
T +31 (0)294 285 165
E info@science-in-water.com
www.science-in-water.com
Geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen? Klik hier om u af te melden.