Copy
Nyhetsbrev från Fri Tanke förlag.
Ny bok om IS:
SAMTAL MED LORETTA NAPOLEONI OCH BITTE HAMMARGREN 14/4 KL 18.00 
”Till skillnad från andra islamistiska terroristorganisationer vill IS inte förstöra, utan bygga upp. De vill skapa den 21.a århundradets moderna version av kalifatet. Det är det som gör dem så farliga.” 

I nästa vecka utkommer Loretta Napoleonis uppmärksammade bok Islamiska Staten.

I samband med lanseringen bjuder Fri Tanke in till ett samtal med Loretta Napoleoni och mellanösternkännaren Bitte Hammargren om Islamiska staten.

Tid: Tisdagen den 14 april kl 18.30

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, i Stockholm. 

Evenemanget är kostnadsfritt. Vi behöver dock veta hur många som kommer, så osa med antal personer till 14april@fritanke.se. (OBS! Vi hinner inte svara denna e-postadress).


Om boken:
Islamiska Staten har, sedan dess början på 90-talet, vuxit till att bli en enorm verksamhet med många namn. Organisationen har ritat om nationella gränsdragningar i Mellanöstern och förslavat ett område större till ytan än Storbritannien under dess egna brutala tolkning av Sharialagarna.
 
Islamiska Staten tar den världsberömda terroristexperten Loretta Napoleoni oss bakom rubrikerna, och beskriver en organisation som på ett effektivt och pragmatiskt sätt håller på att införa ett nytt sätt att se på nationsbildning. Napoleoni förklarar ingående IS styrka och attraktionskraft i den alltmer destabiliserade Mellanöstern.
 
Som en Fenix som reser sig ur askan av tidigare jihadistiska projekt som misslyckats, visar IS en djupgående förståelse för Mellanösterns politiska landskap. Detta är inte enbart ett terroristnätverk utan en formidabel fiende som är helt samspelt med världens rådande orospräglade tillstånd.

Loretta Napoleoni är journalist och analytiker. Hon är expert på finansieringen av terroristnätverk och är känd för att ha räknat ut storleken på den globala terroristekonomin.

Hon är rådgivare åt många regeringar och internationella organisationer i frågor om terrorism och pengatvätt. Hon innehar en fil.mag. i terrorism från East London och har en masters i internationella relationer från SAIS. 

Hon har tidigare skrivit Maonomics: why Chinese Communists Are Better Capitalists Than We Are, Rogue EconomicsTerror Incorporated och Insurgent Iraq. Hon är regelbunden kommentator för CNN, Sky och BBC.

 
Läs mer och beställ...

Håll dig uppdaterad om Fri Tanke och Sans magasin genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Prenumerera på Sans magasin!
www.sansmagasin.se