Copy
View this email in your browser
Välkommen på lunchseminarium

När: 1 februari kl 12-13
Var: Fri Tanke, Kungsgatan 60, Stockholm
OSA: senast 30/1 till osa@fritanke.se

Den 1 februari kl 12-13 bjuder Fri Tanke förlag in till ett lunchseminarium om den globala kidnappningsindustrin. Medverkar gör Loretta Napoleoni, författare och politisk analytiker och Bitte Hammargren, författare, redaktör och Mellanösternanalytiker på Utrikespolitiska institutet.

”I många år hade vi levt en monoton tillvaro, smugglat mest cigaretter från Algeriet till Mali och Västafrika. Men plötsligt materialiserades nya möjligheter. Vi började handla med vapen, droger, och sedan var det någon som fick en idé: vi testar med kidnappning.”

Efter den arabiska våren började välbärgade terrorgrupper investera i att smuggla människor över medelhavet. Den enorma volymen av människor som illegalt tar sig över nationsgränser kan bara förstås som ett korsbefruktande samarbete mellan europeiska och icke-europeiska kriminella nätverk. Eftersom vi inte följer penningtransaktionerna och bara reagerar när bomber briserar, riskerar vi att fortsätta vara flera steg efter dessa migrationsmoguler.

Idag har människohandeln har växt om den illegala droghandeln. Jihadistgrupper säljer västerländska gisslan för miljontals dollar varje år, medan flyktingsmugglare pressar ännu större summor av desperata familjer. 

Loretta Napoleoni är journalist och analytiker. Hon är även rådgivare åt flera regeringar och internationella organisationer, i frågor om terrorism och pengatvätt. Exklusivt har hon nu samtalat med bland annat gisslanförhandlare, tidigare gisslan och de som genomför räddningsuppdrag för att ge en fängslande inblick i denna obehagliga verklighet.

Bitte Hammargren är journalist, författare och Mellanösternanalytiker. Under 2016 tillträdde hon en tjänst på Utrikespolitiska institutet, där hon arbetar som Mellanösternanalytiker samt som redaktör och ansvarig utgivare för nättidningen Utrikesmagasinet.

Läs mer om boken Kidnappningsindustrin.
Läs en recension av boken i brittiska The Times.

För mer information eller recensionsexemplar, kontakta:

Emma Ulvaeus
Fri Tanke
E-post: emma@fritanke.se
Tel: 0709 66 26 45

Copyright © 2017 Fri Tanke, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list