Copy
Kako bi se newsletter upotpunosti prikazao pritisnite na link desno >>>>>
View this email in your browser
UDRUGA ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA - NEWSLETTER ZA SIJEČANJ 2017.
NACIONALNI POZIVNI CENTAR ZA ŽRTVE KAZNENIH DJELA I PREKRŠAJA (ZAGREB)
Besplatan telefon iz fiksne i mobilne mreže svaki radni dan od 8:00h do 20:00h! - tel: 116 006
Tijekom siječnja u NPC-u su volontirala ukupno 43 volontera, odrađen je 581,5 volonterski sat, a linija je zaprimila 128 poziva građana i građanki!
                                               

Pozivatelji su zvali u svezi kaznenog djela teške tjelesne ozljede, prijetnje, krađe, nametljivog ponašanja, prijevare, ubojstva, tjelesne ozljede, razbojništva te u manjem omjeru u odnosu na kazneno djelo klevete, narušavanja nepovredivosti doma, neovlaštenog slikovnog snimanja, povrede prava na rad i ratnih zločina. U slučajevima vezanim uz tešku tjelesnu ozljedu, pozivatelji su informirani o Zakonu o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela. 
Od prekršaja zbog kojih su se pozivatelji javili, 85% se odnosilo na obiteljsko nasilje, te 10% na povredu sigurnosti u prometu i 5% na neizdavanje računa. 


 
AKTIVNOSTI NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA - ZAGREB

Izvršni direktor Udruge Miren Špek i zamjenska koordinatorica NPC-a Maja Štahan predstavili su 10. siječnja 2017. godine  rad Udruge i NPC-a studentima specijalističkog studija Visoke policijske škole u sklopu predmeta „Primijenjena viktimologija“ profesorice Irme Kovčo Vukadin. Izlaganju je prisustvovalo 70-ak studenata. Cilj ovog izlaganja je bio upoznavanje policijskih službenika s djelokrugom NPC-a, radom Udruge te  iskustvima na području pružanja sveobuhvatne podrške žrtvama i svjedocima.

Zaposlenici Udruge, Miren Špek, i koordinatorice NPC-a Ana Šeničnjak i Maja Štahan, susreli su se 24. siječnja 2017. s predstavnicima Udruge žrtava oružanih prepada (ŽOP)  Jasenkom Nikolić i Hrvojem Palametom. Na sastanku su predstavljeni programi obje udruge, izazovi s kojima se susreću u radu i postavljeni su temelji za buduću suradnju, u prvom redu kroz planirano održavanje specijalizirane edukacije za volontere NPC-a o posebnostima vezanim uz pružanje podrške žrtvama razbojništva.

Predstavnici Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa RH, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te Informativno pravnog centra Slavonski Brod, sastali su se s predstavnicima sudova, policije i državnog odvjetništva Brodsko-posavske županije 25. siječnja u Slavonskom Brodu u prostoru Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Sastanak je organizirala i vodila voditeljica Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, gđa. Nikica Hamer Vidmar. Svrha sastanka je bila predstavljanje Informativnog pravnog centra kao nositelja projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kao partnera.
  
Volontiranje u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja -FAQ
INSTAGRAM NPC: npc_116006.
BLOG VOLONTERA NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA

KHL Medveščak je počastio naše vrijedne volontere ulaznicama za  tekmu u siječnju. Hvala na ulaznicama, odličnoj tekmi i super atmosferi!  #togetherweare #Bears

Hvala Gavella Drama Theatre na ulaznicama i odličnoj predstavi. Priče iz bečke šume su nas baš zabavile. Hvala!

ŽELITE DONIRATI?
Ukoliko želite donirati svoje proizvode za vrijedne volontere ili financijski podržati rad Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, kontaktirajte nas na broj: +385 91 797 17 61 (Izvršni direktor) ili uplatom na žiroračun Udruge s naznakom "Donacija" :
 
IBAN:HR2324020061100479261 - Erste&Steiermärkische bank d.d.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Email
Email
PROJEKT "PRAVA,PODRŠKA, ZAŠTITA I KOMPENZACIJA ŽRTAVA KAZNENIH DJELA"
Udruga za podršku žrtvama i svjedocimaDocumenta - Zagreb, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek i Bijeli krug Hrvatske od 1. siječnja 2017. provode projekt pod nazivom Prava, podrška, zaštita i kompenzacija žrtava kaznenih djela u svrhu doprinosa implementaciji Direktive 2012/29/EU o minimalnim standardima prava, podrške i zaštite žrtava kaznenih djela i Direktive 2004/80/EC o kompenzaciji žrtava kaznenih djela. Više o projektu...

17. siječnja 2017. održan je prvi timski sastanak na projektu na kojem su se dogovorili smjerovi projekta, aktivnosti, zaduženja i nadolazeći okrugli stol povodom 22. veljače. Timski sastanak održan je u Zagrebu.

U organizaciji Ženske sobe – Centar za seksualna prava, održana je „Specijalizirana edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela“ od 26. do 28. siječnja 2017. godine u Donjoj Stubici. Edukacija je planirana temeljem Odluke  o dodjeli financijskih sredstava za financiranje projekta udruge usmjerenog na osnaživanje drugih organizacija civilnog društva provođenjem edukacije, prijenosom znanja i vještina primjenjivih u radu sa žrtvama kaznenih djela. Sudionici edukacije su obuhvaćali pet izabranih OCD-a, kao i druge organizacije čiji djelokrug rada uključuje pružanje pomoći i podrške žrtvama.

Edukacijom su sadržajno obuhvaćeni pravni, psihološki i praktični aspekti svjedočenja, relevantni propisi koji se odnose na područje prava žrtava i podrške žrtvama i svjedocima, specifičnosti pružanja podrške žrtvama i svjedocima i potrebe žrtava, rad sa žrtvama specifičnih kaznenih djela, podrška žrtvama i svjedocima od strane organizacija civilnog društva, kao i sustav podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj, pri čemu je prikazana uloga i rad Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa, kao i odjela za podršku žrtvama i svjedocima na sudovima.

U provedbi predavanja sudjelovali su sljedeći izlagači/ce: Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda, Lana Peto Kujundžić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Ana Ergović Kuzmanović, voditeljica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima na Županijskom sudu u Zagrebu, Matea Babić, viša stručna savjetnica-socijalna pedagoginja na Odjelu za mladež Županijskog suda u Zagrebu, Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe – Centra za  seksualna prava, Maja Vukmanić Rajter, voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja, Mirjana Duduković, predsjednica Ženske grupe Karlovac „KORAK“, Ella Selak Bagarić, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Miren Špek i Ana Šeničnjak, Udruga za podršku žrtvama svjedocima te Nikica Hamer Vidmar, Maida Pamuković i Martina Bajto , Samostalna službe za podršku žrtvama i svjedocima.


 
REFERENTNI CENTAR VUKOVAR
24.1.2017. godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima potpisala je izjavu o partnerstvu s Udrugom žena iz Vukovara, na projektu „Seniori Vukovara“. Aktivnosti na projektu su u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

I 2017. godine Referentni centar Vukovar nastavio je s pružanjem svih oblika podrške svojim građanima. Pojedinim korisnicima su pruženi pravni savjeti, opće informacije te su upućivani na odgovarajuće institucije i organizacije, dok se emocionalna podrška pružila svakoj stranci. Referentni centar Vukovar i Osijek su tijekom 2017. godine podnijeli dopis sa statistikom i preporukama Udruge Pučkoj pravobraniteljici RH povodom izrade njezinog izvještaja za 2016. godinu.
Korisnicima koji nam se obrate pružamo : emocionalnu podršku, informiramo  o njihovim pravima, pružamo primarnu pravnu pomoć te po potrebi povezujemo s odgovarajućim institucijama. Primarna pravna pomoć/pravna podrška i ostali oblici podrške u Vukovaru na adresi Ljudevita Gaja 12 (Europski dom Vukovar, I. kat) svakim radnim danom od 9 do 14 sati osobno u ured ili nazvati broj 032/639-333 ili putem maila : pzs@pzs.hr.
POPIS SVIH NEWSLETTERA UDRUGE OD 2013. GODINE
HVALA NAŠIM DONATORIMA-2017.!
               
      
   
Toliko od nas u siječnju. Veliki pozdrav želi Vam Tim Udruge za podršku žrtvama i svjedocima!
 


This email was sent to podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima · Ulica Ljudevita Gaja, Vukovar, Croatia · Vukovar 32000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp