Copy
****Kako bi se newsletter pravilno prikazao pritisnite na link desno (view this email in your browser)
View this email in your browser
NACIONALNI POZIVNI CENTAR ZA ŽRTVE KAZNENIH DJELA I PREKRŠAJA - 116 006
U travnju je u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja u Zagrebu volontiralo 25 volontera te su odrađena 390,5 volonterska sata. U travnju je linija NPC-a zaprimila 44 poziva.

Završena je dvodnevna obuka nove generacije volontera Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006 u Zagrebu

30. travnja završena je dvodnevna obuka nove generacije volontera Udruge za podršku žrtvama i svjedocima koji će volontirati na besplatnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006.

29. travnja 17 novih volontera pozdravio je izvršni direktor Udruge, Miren Špek. S pravnim aspektom položaja žrtava kaznenih djela i prekršaja upoznala ih je zamjenska koordinatorica Maja Štahan, a u sam rad Nacionalnog pozivnog centra volontere je uvela koordinatorica Ana Šeničnjak. Drugi dan obuke, 30. travnja, volonterima je održana edukacija telefonskog savjetovanja koja je uključivala specifičnosti rada na telefonskoj savjetodavnoj liniji te radionicu potrebnih komunikacijskih vještina.

Hvala našim novim volonterima na vremenu koje su izdvojili za prisustvovanje dvodnevnoj edukaciji, te na spremnosti i motiviranost da kroz volontiranje u našoj udruzi pomažu žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Republici Hrvatskoj! 


European Peace Summit
Budimpešta 4.-7.travnja 2016.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima se predstavila i aktivno sudjelovala na Prvom europskom mirovnom summitu (European peace summit) koji se održavao od 4. do 7. travnja 2016. godine u Budimpešti.  European peace summit je okupio preko 100 mladih aktivista iz 33 zemlje svijeta kako bi od uglednih predavača stekli znanja i vještine potrebne za što uspješnije provođenje programa svojih organizacija usmjerenih na promicanje i zaštitu ljudskih prava.


SAJAM INFORMIRANJA MLADIH - ZAGREB
16. travnja predstavljen je volonterski program Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na Sajmu informiranja mladih koji je Regionalni info-centar za mlade Zagreb organizirao povodom Europskog dana informiranja mladih u Kino Europa.
Istraživanje o ulozi organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama
U travnju je Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja sudjelovao u istraživanju o ulozi organizacija civilnog društva (OCD-a) u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj koje provodi Ženska soba - Centar za seksualna prava.
REFERENTNI CENTAR VUKOVAR I OSIJEK
Strankama koje nam se obrate za pomoć pružamo emocionalnu podršku, informiramo  o njihovim pravima, pružamo primarnu pravnu pomoć te po potrebi povezujemo s odgovarajućim institucijama.
Besplatna pravna pomoć i ostali oblici podrške u :
- Vukovaru se pružaju na adresi Ljudevita Gaja 12 (Europski dom Vukovar) svakim radnim danom od 8 do 16 sati osobno u ured ili nazvati broj 032/639-333.
U Osijeku na adresi Trg Lava Mirskog 3/I kat od 9 do 13 sati osobno ili nazvati na broj 092/196 53 38.
HVALA NAŠIM DONATORIMA!!
ŽELITE LI I VI DONIRATI?
Ukoliko želite donirati svoje proizvode za vrijedne volontere i volonterke Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja ili financijski podržati rad Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, javite nam se na broj: +385 91 797 17 61 (Izvršni direktor) ili uplatom na žiroračun Udruge s naznakom "Donacija" :  HR2324020061100479261
„Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške“
21./22. travnja voditeljica projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške“ Mia Veličković održala je specijaliziranu edukaciju: „Pravni, psihološki i praktični aspekti pružanja podrške“ čija je svrha obučiti i osnažiti volontere Homo-Udruge za zaštitu ljudskih prava za rad s žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja s područja Istarske županije.

Volonteri Homo-udruge za zaštitu ljudskih prava će od 1. svibnja 2016. godine građanima koji se nađu u ulozi žrtve ili svjedoka kaznenih djela ili prekršaja pružati emocionalnu podršku, informirati građane o pravima žrtava i oštećenika, osnaživati građane u potrebi, pomoći pri ispunjavanju obrasca za besplatnu pravnu pomoć ili novčanu naknadu te pružati informacije o relevantnim institucijama koje mogu više pomoću u konkretnom slučaju.

Edukacija državnih i javnih službenika s područja Istarske županije

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške" održala je 21. travnja 2016. godine u Puli edukaciju državnim i javnim službenicima s područja Istarske županije na temu „Iskustva u radu s žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Istarske županiji“ s ciljem informiranja o dosadašnjim postignućima Udruge i poduzetim mjerama na području promicanja prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, te razmjene iskustva u pružanju psihosocijalne usluge i sveobuhvatne podrške.

Nakon edukacije državnih dionika održana je medijska konferencija s ciljem informiranja što većeg broja građana Istarske županije o novoj usluzi koju je Udruga za podršku žrtvama i svjedocima uvela u Homo-udruga za zaštitu ljudskih prava.
DOGAĐAJI NA KOJIMA SMO SUDJELOVALI U VUKOVARU U TRAVNJU
6. travnja 2016. godine imali smo priliku sudjelovati na razgovoru za okruglim stolom na temu Vukovarski ekonomski forum „Digitalna ekonomija kao pokretač gospodarskog razvoja ruralnih područja“. Skup je organiziran od strane Europskog doma Vukovar i Zaklade Friedrich Ebert iz Zagreba. O temi su govorili Željko Pravdić, pomoćnik ministra gospodarstva, Bela Ikotić, tajnik udruge Osijek Software City te Alma Saganić, predsjednica Udruge hrvatskih poduzetnica.
U Gradskoj vijećnici u Vukovaru, 8. i 22 travnja 2016. održana je edukacija aktivista civilnog društva. Edukaciju za društveni angažman i doprinos promjenama usmjerenim na jačanju solidarnosti i zaštiti ljudskih prava organizirali su Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, B.a.b.e. i GONG, u sklopu projekta „Edukacija za građane-građani za društveni razvoj i solidarnost“.
SASTANCI U VUKOVARU U TRAVNJU
12. travnja 2016. u prostorijama Europskog doma Vukovar predstavnici Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Miren Špek, izvršni direktor i Kornelija Kondor iz Referentnog centra za žrtve i svjedoke Udruge za podršku žrtvama i svjedocima održali su sastanak s Izvršnom direktoricom EDVU, Dijanom Antunović Lazić. Tema posjeta bila je predstavljanje udruge u svrhu međusobnog povezivanja i razvijanja potencijalnih projekata, te razmjena iskustava i dosadašnjih postignuća u pružanju podrške korisnicima udruga. 
20. travnja 2016. u prostorijama PRONI Centra za socijalno podučavanje Vukovar Miren Špek, Kornelija Kondor i Melita Bošnjak, održali su sastanak s Goranom Jelićem, voditeljem Programa ŠALTER za Vukovarsko-srijemsku županiju i voditeljem odjela za rad s mladima.
Tema sastanka bila je Strategija informiranja mladih, volonterski management, radionice i edukacije za buduće volontere Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, nadolazeći Sajam informiranja mladih Vukovar - VUmi, međusobno povezivanje i razvijanje potencijalnih projekata, te razmjena iskustava i dosadašnjih postignuća u pružanju podrške korisnicima udruga.
20. travnja 2016. godine u prostorijama Udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama "Golubica" iz Vukovara predstavnici Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Miren Špek i Kornelija Kondor održali su sastanak s Jelenom Rogić i Tomislavom Dubravčićem. 
Tema posjeta bila je predstavljanje udruge u svrhu međusobnog povezivanja i razvijanja potencijalnih projekata, te razmjena iskustava i dosadašnjih postignuća u pružanju socijalnih i psihosocijalnih usluga korisnicima udruga.
ŽELITE VOLONTIRATI KOD NAS?
Obratite nam se na mail :
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Toliko od nas za travanj. Uskoro slijedi newsletter za svibanj. Ukoliko imate neku vijest ili aktivnost koje želite podijeliti s nama i drugim volonterima  ili članovima Udruge, slobodno nas kontaktirajte!


Veliki pozdrav Vam šalje Tim Udruge za podršku žrtvama i svjedocima!
www.pzs.hr
 


This email was sent to podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima · Ulica Ljudevita Gaja, Vukovar, Croatia · Vukovar 32000 · Croatia

Email Marketing Powered by MailChimp