Copy
mail adresa: pzs@pzs.hr
web stranica: www.pzs.hr
UDRUGA ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA

Newsletter veljača 2014.
Dragi članovi Udruge, volonteri, sponzori, donatori, djelatnici Odjela za organiziranje i pružanje podrške žrtvama i svjedocima pred vama je novi broj newsletter-a Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.
 
UPRAVNI ODBOR DONIO ODLUKU O UPLATI ČLANARINA ZA 2014.GODINU
 
Dragi članovi Udruge i svi oni koji to želite postati, obavještavamo vas da je Upravni odbor, sukladno odredbi odredbi članka 19 stavak 2 Statuta Udruge za podršku žrtvama i svjedocima od 19. rujna 2013.godine, donio odluku o visini članarine za 2014.godinu. Članarina iznosi 50 kn i potrebno ju je uplatiti najkasnije do 31.ožujka. Novi članovi Udruge osim uplate članarine dužni su ispuniti i pristupnicu za članstvo koju mogu zatražiti putem mail adrese: pzs@pzs.hr. Također, putem navedene mail adrese možete zatražiti i podatke za uplatu navedene članarine te nam se obratiti u slučaju bilo kakvih nejasnoća.
 
MEDIJSKA PROMIDŽBA UDRUGE ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima nastavila je i u siječnju s medijskom promidžbom njezinih aktivnosti i djelokruga rada. Tijekom siječnja nastavili smo uspješnu suradnju u obliku dnevnih objava s Večernjim listom i Glasom Slavonije te je dogovorena suradnja sa Slobodnom Dalmacijom i Glasom Koncila. Posebno nas raduje da su podaci o aktivnostima Udruge za podršku i djelokrugu rada Nacionalnog pozivnog centra objavljeni i na teletext stranicama ( HRT2; stranica 870).
 
 
AKTIVNOSTI NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA U SIJEČNJU
Tijekom siječnja nastavljene su aktivnosti u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Naši volonteri zaprimili su 79 poziva te su odradili 722 volonterska sata. 

Sredinom siječnja održana je edukacija za novu generaciju volontera Nacionalnog pozivnog koju je održala Kristina Krulić, psiholog Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, a koordinatorice Zrinka Tustonjić i Adrijana Žilić Micevski održale su prvi sastanak s novim volonterima.  U veljači je planirana edukacija iz pravnog djela koju će održati Barbara Veličković, izvršna direktorica Udruge.
 
ODRŽAN PRVI SASTANAK NOVE GENERACIJE VOLONTERA NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA
 

S početkom nove godine započele su individualne edukacije novih volontera Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Tim je povodom 8. siječnja održan njihov prvi sastanak na kojemu je sudjelovalo 18 volontera koji su tom prilikom detaljno upoznati s djelokrugom i organizacijskom strukturom Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i Nacionalnog pozivnog centra. Sastanak je bio i prilika za predstavljanje i međusobno upoznavanje volontera i koordinatora te za upoznavanje novih volontera s njihovim dužnostima i pravilima volontiranja u Nacionalnom pozivnom centru.

Primijetili smo da većina novih volontera ima volonterskog iskustva, a budući da se uglavnom radi o studentima socijalnog rada i psihologije, volonterska iskustva su uglavnom vezana uz područje socijalnog rada. Kao najčešće očekivanje od volontiranja u Nacionalnom pozivnom centru volonteri su istaknuli stjecanje praktičnog iskustva za kasniji rad u struci.

 

ODRŽANA EDUKACIJA IZ TELEFONSKOG SAVJETOVANJA ZA NOVE VOLONTERE NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA

U subotu 18. siječnja 2014. u prostorijama Ministarstva pravosuđa održana je edukacija novih volontera Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.  Edukacija je trajala od 9 do 16 sati. Na edukaciji je sudjelovalo 27 volontera i koordinatori Nacionalnog pozivnog centra. Voditeljica edukacije bila je Kristina Krulić, psihologinja Udruge.
 

Edukacija je uključivala nekoliko važnih tema za rad u Nacionalnom pozivnom centru i bila je podijeljena u 4 dijela: 1) reakcije žrtava i svjedoka; 2) telefonsko savjetovanje; 3) komunikacijske vještine te 4) specifičnosti telefonskog savjetovanja u Nacionalnom pozivnom centru. Svaki dio edukacije sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela i imao je interaktivni karakter. Obrađene teme su ključne za uspješan rad u Nacionalnom pozivnom centru i za pružanje kvalitetne i sveobuhvatne podrške korisnicima naše linije. 
 

Za nove volontere ovo je bila prilika ne samo za učenje nego i za međusobno upoznavanje i druženje. Volonteri su edukaciju ocijenili korisnom, zanimljivom i poticajnom. Smatraju da će im sadržaj obrađen na edukaciji pomoći kako u radu u Nacionalnom pozivnom centru, tako i u privatnom životu.


VOLONTERIMA NACIONALNOG POZIVNOG CENTRA ORGANIZIRANA PSIHOLOŠKA PODRŠKA
 
Volonterima Nacionalnog pozivnog centra u siječnju je organizirana psihološka podrška koju je  provela Kristina Krulić, psiholog Udruge. Sveukupno je organizirano 6 grupa za psihološku podršku na kojima je sudjelovalo 26 volontera.   

 Aktivnosti grupe za psihološku podršku bile su usmjerene na njihovo dosadašnje volontersko iskustvo u Nacionalnom pozivnom centru, njihove brige i strahove, obaveze i odgovornosti te teškoće i probleme s kojima su se dosad susreli u svom radu. Najviše se vremena poklonilo upravo njihovoj razmjeni iskustava i raspravi o načinima na koje su dosada uspješno/neuspješno rješavali problem s kojima su se susreli.


 
ODRŽANA EDUKACIJA O NOVOM ZAKONU O KAZNENOM POSTUPKU

U ponedjeljak, 27. siječnja, u 13 sati,  u prostorijama Otosa d.o.o. održana je edukacija o novom Zakonu o kaznenom postupku namijenjena volonterima osječke podružnice Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Edukacija je organizirana u sklopu projekta “Capacity building of the support system for victims and witnesses of crime”,  a sudjelovalo je 30 volontera.

Predavači na radionici su bili naši partneri na projektu – Pravna klinika, Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Ovim putem želimo zahvaliti svim volonterima na iskazanom interesu, partnerima na održanoj edukaciji i Otosu d.o.o što nam je ustupio svoje prekrasne prostorije.

 

PRAVNA KLINIKA PRUŽALA BESPLATNU PRAVNU POMOĆ GRAĐANIMA OSIJEKA

Pravna klinika, Pravnog fakulteta u Zagrebu omogućila je građanima Grada Osijeka besplatnu pravnu pomoć. Svi zainteresirani građani bili su u mogućnosti zatražiti besplatnu pravnu pomoć na adresi Trg Lava Mirskog 3/1 u Osijeku 27.siječnja od 16 do 19 sati te 28.siječnja od 9 do 13 sati. Veseli nas što je bio veliki odaziv građana  i nadamo  se da ćemo i u budućnosti uspješnoj suradnji s Pravnom klinikom s ciljem pružanja što kvalitetnije usluge našim korisnicima. 

 

Više o tome kako nam je bilo tijekom navedenih aktivnosti donosimo u Galeriji slika.

 
Toliko od nas za ovaj mjesec, ukoliko imate neke vijest ili aktivnosti  koje želite podijeliti s nama i drugim volonterima  ili članovima Udruge slobodno nas kontaktirajte na: pzs@pzs.hr ili podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com ili facebook stranicu udruge:  https://www.facebook.com/pages/Udruga-za-podršku-žrtvama-i-svjedocima.

Veliki pozdrav vam šalje Tim Udruge za podršku žrtvama i svjedocima!


GALERIJA SLIKA


Slika 1. Sastanak nove generacije volonteraSlika 2. Edukacija iz Telefonskog savjetovanjaSlika 3. Edukacija iz Telefonskog savjetovanjaSlika 4. Edukacija o novom zakonu o kaznenom postupkuSlika 5. Edukacija o novom zakonu o kaznenom postupkuSlika 6. Edukacija o novom zakonu o kaznenom postupkuSlika 7. Edukacija o novom zakonu o kaznenom postupkuSlika 8. Volonteri Pravne klinike, Pravnog fakulteta u ZagrebuSlika 9. Volonteri Pravne klinike, Pravnog fakulteta u Zagrebu
 
 
 


Copyright © *|2014|* *|Udruga za podršku žrtvama i svjedocima|*, Sva prava pridržana.
*www.pzs.hr|* 

Naša mail adresa:
*pzs@pzs.hr | podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com*
 Ukoliko više ne želite primati newsletter kliknite ovdje: unsubscribe from this list
update subscription preferencesforward to friend