Copy
Newsletter Udruge za podršku žrtvama i svjedocima
View this email in your browser


Rad Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja


Volonteri Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja i u ožujku su nastavili s marljivim radom na besplatnoj liniji za žrtve i svjedoke 116 006.
U ožujku je volontiralo ukupno 31 volontera koji su zajedno odradili 636 sati.

 

Prezentacija metodologije praćenja suđenja - Court Watch Poland

Udruga je početkom ožujka sudjelovala na predavanju u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću na kojoj su predstavljeni metodologija rada i rezultati praćenja suđenja poljske nevladine udruge Court Watch Poland u okviru projekta „Dijalog o monitoriranju suđenja između organizacija civilnog društva u jugo-istočnoj Europi“ koji podržava ODIHR-OSCE. 

Kazalište Komedija ponovno nagradilo volontere Udruge

Sredinom ožujka kazalište Komedija, koje kontinuirano iskazuje podršku radu Udruge, naše je volontere ponovno nagradilo besplatnim ulaznicama, ovog puta za sjajnu predstavu "Splitski akvarel" na čemu se još jednom najsrdačnije zahvaljujemo.
 


Sastanak Radne skupine za pripremu i izradu Prijedloga zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu


Udruga za podršku žrtvama i svjedocima kao članica Radne skupine za pripremu i izradu Prijedloga zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu sudjelovala je na redovitom sastanku održanom početkom ožujka u Ministarstvu branitelja.

Prema Zakonu o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu žrtve bi trebale ostvariti pravo na psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, besplatnu pravnu pomoć, rehabilitaciju te pravo na novčanu naknadu. 

 

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u medijima

Početkom ožujka Udruga je imala čast predstaviti svoj rad građanima kroz gostovanje u emisiji Radio Aktivitet na YammatFM radio postaji te kroz intervju u tiskanom i online izdanju Slobodne Dalmacije. 

Još jednom se od srca zahvaljujemo YammatFM-u te Slobodnoj Dalmaciji na prilici za predstavljanje našeg rada.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email


Toliko od nas za ovaj mjesec. Ukoliko imate neku vijest ili aktivnost koje želite podijeliti s nama i drugim volonterima  ili članovima Udruge, slobodno nas kontaktirajte!


Veliki pozdrav Vam šalje Tim Udruge za podršku žrtvama i svjedocima!

 
Copyright © 2015
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Sva prava pridržana.
www.pzs.hr