Copy
Newsletter Udruge za podršku žrtvama i svjedocima
View this email in your browser
Rad Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja
Volonteri Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja i u rujnu su nastavili s marljivim radom  na besplatnoj liniji za žrtve i svjedoke 116 006.
U srpnju je volontiralo ukupno 17 volontera te je linija zaprimila 63 poziva građana.

Nacionalni pozivni centar u potrazi za novim volonterima
Ukoliko želite kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, pritom pomažući onima u potrebi - žrtvama i svjedocima, a istovremeno steći nova poznanstva te proširiti svoja znanja kroz brojne edukacije imamo dobre vijesti! Nacionalni pozivni centar započinje s jesenskom regrutacijom novih volontera za rad na liniji. Pošaljite svoj životopis i motivacijsko pismo na e mail pzs@pzs.hr  i pridružite se našem volonterskom timu!


 
Projekt "Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške"
U sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške“ kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške izabrali smo nove volontere koji će pružati podršku u Centru za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“. Čestitke novoizabranim volonterima veselimo se radu s vama!


 
Umrežvanaje i razmjena dobre prakse u Rovinju

Kornelija Kondor tijekom rujna sudjelovala je na treningu „Razvijanje lokalnih umrežavanja i razmjena dobre prakse pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama torture i civilnim žrtvama rata“ u Rovinju. Glavni cilj treninga bio je zagovaranja prava na obeštećenje civilnih žrtava rata uz odgovarajuću rehabilitaciju i uključivanje u društvo. 

 

Besplatna pravna pomoć građanima Vukovarsko srijemske županije

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima pruža besplatnu pravnu pomoći najosjetljivijim skupinama građana s područja Vukovarsko-srijemske županije. Građani kojima je potrebna besplatna pravna pomoć mogu se javiti u naš Referentni centar za neposrednu podršku u Vukovaru na broj telefona 032/639 333 radnim danom od 8 do 16h.


Informiranje lokalnog stanovništva o besplatnoj pravnoj pomoći

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u sklopu projekta Ministarstva pravosuđa " Zajedno smo jači!"- Osiguranje primarne pravne pomoći osjetljivim skupinama Vukovarsko srijemske županije", tijekom rujna provodila je projektnu aktivnost informiranja lokalnog stanovništva. 
Vrijedni volonteri Udruge su za info pultom informirali su lokalno stanovništvo o djelokrugu rada Udruge, kao i o provedbi aktivnosti pružanja besplatne pravne pomoći. Informiranje se održavao u Vukovaru i Županjii, te općini Lovas i općini Borovo. Info pult je bio izrazito dobro posjećen i lokalno stanovništvo je pokazalo veliki interes za rad Udruge.
Društvene norme, pravne norme i nasilje na rodnoj osnovi
Tijekom rujna Melita Bošnjak ugostila je doktoranticu Summer Lindsey sa sveučilišta Columbia (SAD) u Prostorijama Udruge u Vukovaru. Povod gostovanja je istraživanje na temu „Društvene norme, pravne norme i nasilje na rodnoj osnovi“ koje je Gđa. Lindsey provodi među organizacijama u Republici Hrvatskoj koje se bave problemom nasilja na rodnoj osnovi, Drago nam je da smo sudjelovali u ovom hvalevrijednom istraživanju te se veselimo daljnjoj suradnji.


Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email


Toliko od nas za ovaj mjesec. Ukoliko imate neku vijest ili aktivnost koje želite podijeliti s nama i drugim volonterima  ili članovima Udruge, slobodno nas kontaktirajte!


Veliki pozdrav Vam šalje Tim Udruge za podršku žrtvama i svjedocima!

 
Copyright © 2015
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Sva prava pridržana.
www.pzs.hr